Therese - Lång dag i Kumla!
SEP
03

Lång dag i Kumla!

 

Tävlade i Kumla igår med fem hästar, det blev en lång dag. Åkte hemifrån vid nio på förmiddagen, inte så tidigt. Då hann jag släppa ut hästarna som var hemma och göra klart de som skulle iväg.

 

Vi kom hem desto senare, vid tio på kvällen!!!! Då var det skönt att komma hem till ett färdigt stall. Snälla Towe hade mockat och fixat allt hö. Mamma hade tagit in hästarna.

 

Tävlingen tog lite tid eftersom de hade bedömning "winning Round" i både 120 och 130 klassen. Det ingick distriktsmästerskp för Örebro län.

 

En mycket bra tävling är det iallafall i Kumla. Stor bana med mycket fina tittiga hinder. Britt bygger jättebra, banorna är inbjudande. För unghästarna är det toppen, de får bra rutin.

 

LADY och EDWONDO hoppade 110 och 120. LADY gjorde sin första tävling sedan Årsta i juni så hon har haft ett långt uppehåll. Fick ett långt sommarbete. Nu var hon glad att få tävla och skötte sig bra. Hade ett nedslag i båda klasserna, helt klart godkännt. 120 banan var lång, elva hinder med tretton språng, så de fick bra träning.

 

 

EDWONDO var stallbäst och var felfri i båda klasserna! Han hoppade riktigt fint även om han var lite spänd som alltid.

 

CARLINA hoppade 120 klassen och började riktigt uselt då hon rev de fyra första hindren!!! Hon tänkte nog på något helt annat? Jag gjorde en halt och "började om" på hinder nummer fem. Från femman till hinder elva hoppade hon strålande! Björn undrade när jag kom ut från banan om jag stannade och byte häst när jag gjorde halt???!!! Tur att banan var så lång så det blev många fina språng!

 

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen. ACINDO med det nya bettet och jäklar vad bra det blev. Hon hoppade nästan för bra. Blev trött på slutet eftersom hon hoppade så krafftfullt. Hon rev ett hinder och så gjorde jag en volt för att samla upp henne igen och få henne på bakbenen då hon började bli lite lång och låg. Hoppade de sista hindren fint. Det var ett bra kvitto att vi är på rätt spår och det fick bli en träningsrunda. Oftast är det på tävling man får de rätta svaren om man ändrat något.

CAHLUA var bara superbra och felfri! 130 banan var också lång i grundo

mgången eftersom det var omhoppning efteråt. CAHLUA var felfri och snabb där också så det blev en andraplats som avslutning på en lång dag!

 

Vi var så dåliga på att ta några bilder igår, så det får bli ett ganska så bildlöst inlägg det här! Nu ska jag ut i det fina vädret, mycket att göra idag och snart kommer hovslagaren.

 

 

Fint väder idag! Hoppbanan på långt håll.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25000 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59131 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85025 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87507 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv