Therese - Lång dag i Kumla!
SEP
03

Lång dag i Kumla!

 

Tävlade i Kumla igår med fem hästar, det blev en lång dag. Åkte hemifrån vid nio på förmiddagen, inte så tidigt. Då hann jag släppa ut hästarna som var hemma och göra klart de som skulle iväg.

 

Vi kom hem desto senare, vid tio på kvällen!!!! Då var det skönt att komma hem till ett färdigt stall. Snälla Towe hade mockat och fixat allt hö. Mamma hade tagit in hästarna.

 

Tävlingen tog lite tid eftersom de hade bedömning "winning Round" i både 120 och 130 klassen. Det ingick distriktsmästerskp för Örebro län.

 

En mycket bra tävling är det iallafall i Kumla. Stor bana med mycket fina tittiga hinder. Britt bygger jättebra, banorna är inbjudande. För unghästarna är det toppen, de får bra rutin.

 

LADY och EDWONDO hoppade 110 och 120. LADY gjorde sin första tävling sedan Årsta i juni så hon har haft ett långt uppehåll. Fick ett långt sommarbete. Nu var hon glad att få tävla och skötte sig bra. Hade ett nedslag i båda klasserna, helt klart godkännt. 120 banan var lång, elva hinder med tretton språng, så de fick bra träning.

 

 

EDWONDO var stallbäst och var felfri i båda klasserna! Han hoppade riktigt fint även om han var lite spänd som alltid.

 

CARLINA hoppade 120 klassen och började riktigt uselt då hon rev de fyra första hindren!!! Hon tänkte nog på något helt annat? Jag gjorde en halt och "började om" på hinder nummer fem. Från femman till hinder elva hoppade hon strålande! Björn undrade när jag kom ut från banan om jag stannade och byte häst när jag gjorde halt???!!! Tur att banan var så lång så det blev många fina språng!

 

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen. ACINDO med det nya bettet och jäklar vad bra det blev. Hon hoppade nästan för bra. Blev trött på slutet eftersom hon hoppade så krafftfullt. Hon rev ett hinder och så gjorde jag en volt för att samla upp henne igen och få henne på bakbenen då hon började bli lite lång och låg. Hoppade de sista hindren fint. Det var ett bra kvitto att vi är på rätt spår och det fick bli en träningsrunda. Oftast är det på tävling man får de rätta svaren om man ändrat något.

CAHLUA var bara superbra och felfri! 130 banan var också lång i grundo

mgången eftersom det var omhoppning efteråt. CAHLUA var felfri och snabb där också så det blev en andraplats som avslutning på en lång dag!

 

Vi var så dåliga på att ta några bilder igår, så det får bli ett ganska så bildlöst inlägg det här! Nu ska jag ut i det fina vädret, mycket att göra idag och snart kommer hovslagaren.

 

 

Fint väder idag! Hoppbanan på långt håll.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25325 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 108488 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 122382 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 123321 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv