Therese - Lång dag i Kumla!
SEP
03
2012

Lång dag i Kumla!

 

Tävlade i Kumla igår med fem hästar, det blev en lång dag. Åkte hemifrån vid nio på förmiddagen, inte så tidigt. Då hann jag släppa ut hästarna som var hemma och göra klart de som skulle iväg.

 

Vi kom hem desto senare, vid tio på kvällen!!!! Då var det skönt att komma hem till ett färdigt stall. Snälla Towe hade mockat och fixat allt hö. Mamma hade tagit in hästarna.

 

Tävlingen tog lite tid eftersom de hade bedömning "winning Round" i både 120 och 130 klassen. Det ingick distriktsmästerskp för Örebro län.

 

En mycket bra tävling är det iallafall i Kumla. Stor bana med mycket fina tittiga hinder. Britt bygger jättebra, banorna är inbjudande. För unghästarna är det toppen, de får bra rutin.

 

LADY och EDWONDO hoppade 110 och 120. LADY gjorde sin första tävling sedan Årsta i juni så hon har haft ett långt uppehåll. Fick ett långt sommarbete. Nu var hon glad att få tävla och skötte sig bra. Hade ett nedslag i båda klasserna, helt klart godkännt. 120 banan var lång, elva hinder med tretton språng, så de fick bra träning.

 

 

EDWONDO var stallbäst och var felfri i båda klasserna! Han hoppade riktigt fint även om han var lite spänd som alltid.

 

CARLINA hoppade 120 klassen och började riktigt uselt då hon rev de fyra första hindren!!! Hon tänkte nog på något helt annat? Jag gjorde en halt och "började om" på hinder nummer fem. Från femman till hinder elva hoppade hon strålande! Björn undrade när jag kom ut från banan om jag stannade och byte häst när jag gjorde halt???!!! Tur att banan var så lång så det blev många fina språng!

 

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen. ACINDO med det nya bettet och jäklar vad bra det blev. Hon hoppade nästan för bra. Blev trött på slutet eftersom hon hoppade så krafftfullt. Hon rev ett hinder och så gjorde jag en volt för att samla upp henne igen och få henne på bakbenen då hon började bli lite lång och låg. Hoppade de sista hindren fint. Det var ett bra kvitto att vi är på rätt spår och det fick bli en träningsrunda. Oftast är det på tävling man får de rätta svaren om man ändrat något.

CAHLUA var bara superbra och felfri! 130 banan var också lång i grundo

mgången eftersom det var omhoppning efteråt. CAHLUA var felfri och snabb där också så det blev en andraplats som avslutning på en lång dag!

 

Vi var så dåliga på att ta några bilder igår, så det får bli ett ganska så bildlöst inlägg det här! Nu ska jag ut i det fina vädret, mycket att göra idag och snart kommer hovslagaren.

 

 

Fint väder idag! Hoppbanan på långt håll.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25630 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 54584 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 56434 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 77191 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv