Therese - Lidköping!
OKT
20
2014

Lidköping!

Helgen spenderades i Lidköping på deras trevliga tävlingar. Jag har varit där många gånger och tävlat, har tappat räkningen hur många. Jag vet att jag debuterade både LAGANA och LUTRICIA i 145 hoppning där och det är några år sedan nu! 


Den här helgen hade vi helt klart den bästa uppstallningen, i ett eget stall. Vi har stått där förut och kallar det lilla stallet skämtsamt för "Blair Witch stable" för det såg lite kusligt ut första gången vi skulle stå där. Vi kom fram på kvällen, det var mörkt, lite regn och blåst...lite skräckfilmskänsla.Hur vi nu kunde fantisera fram det om vårt lilla mysiga stall?! Jo vi är ju ett ganska skojfriskt gäng som håller till här i Bäcktorp, även om vår "dräng Daniel" saknades denna gången i Lidköping då han inte kunde följa med :-( vi saknade dig!Vårt stall från utsidan, med lastbilen parkerad utanför. Fyra steg från trappen så var man i stallet! LYX!!!


Hästarna har hoppat jättebra hela helgen. Alla rundor vi gjort har varit bra och jag är nöjd med alla tre hästarna. Känslan har varit riktigt bra i ridningen, så skönt. Tyvärr har vi haft fyra fel i nästan varje runda, tänk att vissa helger kan det bli så. Bara att fortsätta på banan så är det nollrundor nästa tävling, eller den där efter!Lilla CELVIN som var så duktig hela helgen. Han gick rakt in i 120 klassen på fredagen för första gången utan att hoppa någon lägre klass innan. Hade ett nedslag, jättefin runda. Han hoppade 120 både lördag och söndag.Malin och ACINDO i ösregnet på söndagen innan vår sista start! Malin har skött om hästarna och fixat med allt på bästa sätt. Jag kan fokusera till 100% på ridningen när jag vet att hästarna får det som de ska ha och utrustningen sitter som den ska. Så hjälps vi åt att promenera med hästarna så de får komma ut ordentligt, Malin putsar grejer och jag lindar benen. Vad gör Björn då, förutom att köra lastbilen? Jo, han lagar mat och diskar, håller koll på framhoppningen och startlistorna: #teamtheresenyman på turne!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 12996 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 54996 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 56841 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 77597 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv