Therese - Lidköping!
OKT
20

Lidköping!

Helgen spenderades i Lidköping på deras trevliga tävlingar. Jag har varit där många gånger och tävlat, har tappat räkningen hur många. Jag vet att jag debuterade både LAGANA och LUTRICIA i 145 hoppning där och det är några år sedan nu! 


Den här helgen hade vi helt klart den bästa uppstallningen, i ett eget stall. Vi har stått där förut och kallar det lilla stallet skämtsamt för "Blair Witch stable" för det såg lite kusligt ut första gången vi skulle stå där. Vi kom fram på kvällen, det var mörkt, lite regn och blåst...lite skräckfilmskänsla.Hur vi nu kunde fantisera fram det om vårt lilla mysiga stall?! Jo vi är ju ett ganska skojfriskt gäng som håller till här i Bäcktorp, även om vår "dräng Daniel" saknades denna gången i Lidköping då han inte kunde följa med :-( vi saknade dig!Vårt stall från utsidan, med lastbilen parkerad utanför. Fyra steg från trappen så var man i stallet! LYX!!!


Hästarna har hoppat jättebra hela helgen. Alla rundor vi gjort har varit bra och jag är nöjd med alla tre hästarna. Känslan har varit riktigt bra i ridningen, så skönt. Tyvärr har vi haft fyra fel i nästan varje runda, tänk att vissa helger kan det bli så. Bara att fortsätta på banan så är det nollrundor nästa tävling, eller den där efter!Lilla CELVIN som var så duktig hela helgen. Han gick rakt in i 120 klassen på fredagen för första gången utan att hoppa någon lägre klass innan. Hade ett nedslag, jättefin runda. Han hoppade 120 både lördag och söndag.Malin och ACINDO i ösregnet på söndagen innan vår sista start! Malin har skött om hästarna och fixat med allt på bästa sätt. Jag kan fokusera till 100% på ridningen när jag vet att hästarna får det som de ska ha och utrustningen sitter som den ska. Så hjälps vi åt att promenera med hästarna så de får komma ut ordentligt, Malin putsar grejer och jag lindar benen. Vad gör Björn då, förutom att köra lastbilen? Jo, han lagar mat och diskar, håller koll på framhoppningen och startlistorna: #teamtheresenyman på turne!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 12261 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 82657 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 96547 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 97486 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv