Therese - LILL-LADY på söndagsutflykt!
MAJ
23
2016

LILL-LADY på söndagsutflykt!

Igår var Björn och jag i Kungsör på tävling med vår femåring som kallas för LILL-LADY, hon heter COHIBAS LADY SB.
Hon är vår egen uppfödning som ni som följt bloggen ett tag har koll på!

LILL-LADY är Björns favorithäst av våra egna hästar. När hon bodde på lösdriften så kom hon alltid fram och höll Björn sällskap när han fyllde vatten eller fixade med något annat i hagen eller inne i lösdriften!

Det här var hennes andra tävling i karriären och det var lite spännande att lasta in henne ensam och åka iväg, som en riktig söndagsutflykt, Björn, jag och en häst! Hon är lite rolig den där hästen, vi hörde henne gnägga från släpet några gånger under resan, men stod snällt som ett lamm!

Vi kom fram i lagom tid för att ta ut och göra henne klar till den första starten. Hoppade först en 95 cm klass, bedömning A. På framhoppning och framridningen var hon riktigt snäll och lugn. Inne på banan tittade hon lite på staketet och det som fanns utanför. Hoppade snällt runt och var felfri till sista hindret, där blev det ett stopp. Hon hade sett något utanför som hon tittade mer på . Så jag travade runt bakom hindret innan jag fattade galopp och red emot hindret igen, och hon hoppade utan att tveka.

COHIBAS LADY SB, bild från 1.05 meters klassen.

Sen lastade vi in henne i släpet, gav vatten och hängde upp ett hönät. Hon stod så snällt och åt hö så vi kunde gå iväg och ta en fika i väntan på nästa klass.
Snacka om att det kändes som söndagsutflykt! En häst och tid för fika!

Sen lastade vi ur och sadlade igen och nu var det lite högre, 1.05 meter som skulle övervinnas! Trevlig bana med åtta hinder.
Hon var lika snäll att värma upp till nästa start och inne på banan var hon cool. Hoppade runt felfritt och fick sin första rosett i karriären!!!

Björn är stolt över sin häst!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16554 ggr

Fler inlägg

SEP
06
2019

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 134867 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28
2019

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 148755 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27
2019

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 149694 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv