Therese - Lunchblogg!
FEB
22
2011

Lunchblogg!

 

Nu har vi ätit lunch och jag passar på att göra ett inlägg om förmiddagen. Vi har instiftat en ny tradition när det gäller frukosten. Johanna bor i Västerås så hon åker förbi bageriet på vägen hit och köper nybakade tekakor. Så äter Issa, Johanna och jag frukost tillsammans inne hos mig och planerar dagen. Nu ser inte alla våra mornar ut såhär, men några gånger i veckan.

 

Vi planerar upp dagen och jag skriver ner på papper hur vi ska rida så har vi dagens planering klar.

 

 

 

Kan vara svårt att förstå mina förkortningar! Hästarna det står UT efter går i hagen innan de rids. De andra red vi på fm. Går i hagen på em.

 

 

I stallet har vi den stora vita tavlan där vi skriver ner allt som behövs. Dagens planering. Efter varje häst står det MR. Det betyder M: Mocka, R: Rykta. Så har vi koll på att allt blir ordentligt gjort. I vanliga fall skriver jag upp vem som sköter varje häst. Issa och jag är själva nu på em så vi kör på den box och häst som kommer i vår väg så blir det klart. När vi är "full styrka" så blir det mer i detalj. Kan fixa en sådan bild så ni får se.

Innan lunch så red vi nio hästar, alla konditionsgalopperade! Ska rida två till nu och sedan till ridhuset och hoppa två. Full fart....

 

 

Full fart i galoppspåret runt fältet!

 

 

Jippie!

 

 

Molly tränade också konditionen idag!

 

 

Molly tycker det är kul att springa före hästen och bli "jagad"!!!!

taggar


Läst 16422 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7201 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9390 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28597 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv