Therese - Lyckad tävlingsdag i Örebro!
MAR
23
2014

Lyckad tävlingsdag i Örebro!


Lyckad tävlingsdag idag i Örebro. Åkte med EDWONDO, CARLINA SB och CASH FLOW. 


Alla tre hoppade 110 och 120 i avd B, unghästavdelningen. De är alla äldre, CASH är sju år och de andra två åtta. Valde att rida avd B för CASH FLOW är inte redo att gå mot klockan ännu. Hon ska samla rutin. CARLINA gjorde tävlingsdebut för i år och har inte tävlat sedan oktober förra året. Visste inte riktigt hur hon skulle vara och ville bara göra "komma igång" rundor.
EDWONDO fick scenskräck för en vecka sedan i Södertälje och hoppade knappt ett hinder i någon klass, var så spänd att vi inte kom runt. Så det var dagens mål, känna på honom och komma runt.Han var först ut i 110 av de tre. Spände till när vi kom in men slappnade av bra under tiden ryttaren före oss hoppade. Så han gick från spänd fiol som bara förflyttade sig framåt genom att röra på benen till ganska avslappnad och att använda kroppen. Tittade till ordentligt på näst sista hindret. Vi galopperade förbi utgången genom en solkatt så han tyckte nog att det hindret plötsligt dök upp framför honom. Hoppade och var felfri i mål! Det kändes riktigt bra, kunde andas ut att ha tillbaka EDWONDO som den fina häst han är. Man blir inte klok på hästar ibland. I 120 klassen var han jättefin och hoppade felfritt igen!!!! Så det var en riktig upphämtning och glädjen var stor i vårt team!CASH FLOW är jag supernöjd med. Hoppade felfritt i första klassen och så ridbar.Jättebra även i 120, som var hennes andra start på den höjden. Hon har mognat massor i vinter och är nu en riktig tävlingshäst! Kommer in på banan avspänd och bjuder på alla hinder. Var inte riktigt klar i tid till hinder nummer ett i 120, det kom lite snabbt och jag borde varit tydligare i ridningen, därav rivningen. 
CARLINA SB var tokglad att äntligen få tävla. Sköt rygg och bockade på framhoppningen som en rodeohäst!Tyckte det var busenkelt med 110 och klev runt banan med glädje. Ett slarvriv på näst sista, så fyra fel.I 120 var hon felfri, kändes så säker och fin. taggar


liknande webbartiklar


Läst 20634 ggr

Fler inlägg

SEP
06
2019

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 133065 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28
2019

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 146952 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27
2019

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 147891 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv