Therese - Måndag efter tävling
APR
29
2014

Måndag efter tävling


Sundbyholm helg ett gick bra och jag är nöjd med alla hästarna. ACINDO hoppade 130, 130, 135 med ett nedslag i alla starter-känns i fin form. 


CARLINA hoppade 120 med två nedslag och 130 med ett nedslag, alla tre kom i kombinationerna där hon inte riktigt hann upp på B hindren. I söndags hoppade jag 135 på henne. Kändes jättefin de fem första hindren. Blev sedan lite väl laddad och glad och började små studsa i sväng till hinder nummer sex. Bröt av och försökte få henne att komma i fokus igen, vilket är svårt på henne när hon varvar upp. Så hoppade vi vidare och när hon rev hinder nummer sju valde jag att galoppera förbi trekombinationen som var hinder åtta och istället hoppa ettan och utgå. Gjorde ett fint språng på den. Ville inte hoppa trekombinationen när hon inte var 150 % i fokus på uppgiften, hoppas hon inte laddar på så av glädje till denna veckas starter!!!CELVIN hoppade 110 med ett ner och debuterade sedan 120 med två ner. Hoppade även en bra runda i 120 på söndagen även om det blev några nedslag och lite tidsfel-var bättre än vad resultatet säger, riktigt nöjd med honom. Det var inte lätta banor, men lärorika.


CASH FLOW hoppade 110 felfritt, sedan två 120 klasser som hon lärde sig massor av att hoppa. Två nedslag sista dagen på hinder ett och två-sedan hoppade hon resterande hinder klockrent! Som sagt, lärorika banor för de små.


CARDINI CARPE DIEM och jag gjorde våran första utomhustävling tillsammans. Riktigt bra gick det. Hoppade 130 på fredagen, första gången han gick rakt in i 130 och han gjorde det felfritt. På lördagen hade vi ett ner i omhoppningen i 130. På söndagen fick han hoppa ett snäpp lägre för att avsluta enkelt. Hoppade felfritt i 120 klassen och kom på nionde plats av 66 starter!


CARDINI CARPE DIEM.Idag har det varit en ganska lugn dag. Jobbat inridningshästarna, fixat i hagarna och så har hovslagaren varit här och skott några hästar.
Var även ut till Strömsholm och gick ett varv för att fixa stora beteshagen tills imorgon då vi släpper två hästar på bete. Avslutade kvällen hemma hos vår vän Anne som bjöd på god mat. Vi började med en skål nere på hennes brygga i kvälls solen!


taggar


liknande webbartiklar


Läst 12936 ggr

Fler inlägg

SEP
06
2019

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 135996 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28
2019

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 149884 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27
2019

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 150823 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv