Therese - Måndag efter tävling
APR
29
2014

Måndag efter tävling


Sundbyholm helg ett gick bra och jag är nöjd med alla hästarna. ACINDO hoppade 130, 130, 135 med ett nedslag i alla starter-känns i fin form. 


CARLINA hoppade 120 med två nedslag och 130 med ett nedslag, alla tre kom i kombinationerna där hon inte riktigt hann upp på B hindren. I söndags hoppade jag 135 på henne. Kändes jättefin de fem första hindren. Blev sedan lite väl laddad och glad och började små studsa i sväng till hinder nummer sex. Bröt av och försökte få henne att komma i fokus igen, vilket är svårt på henne när hon varvar upp. Så hoppade vi vidare och när hon rev hinder nummer sju valde jag att galoppera förbi trekombinationen som var hinder åtta och istället hoppa ettan och utgå. Gjorde ett fint språng på den. Ville inte hoppa trekombinationen när hon inte var 150 % i fokus på uppgiften, hoppas hon inte laddar på så av glädje till denna veckas starter!!!CELVIN hoppade 110 med ett ner och debuterade sedan 120 med två ner. Hoppade även en bra runda i 120 på söndagen även om det blev några nedslag och lite tidsfel-var bättre än vad resultatet säger, riktigt nöjd med honom. Det var inte lätta banor, men lärorika.


CASH FLOW hoppade 110 felfritt, sedan två 120 klasser som hon lärde sig massor av att hoppa. Två nedslag sista dagen på hinder ett och två-sedan hoppade hon resterande hinder klockrent! Som sagt, lärorika banor för de små.


CARDINI CARPE DIEM och jag gjorde våran första utomhustävling tillsammans. Riktigt bra gick det. Hoppade 130 på fredagen, första gången han gick rakt in i 130 och han gjorde det felfritt. På lördagen hade vi ett ner i omhoppningen i 130. På söndagen fick han hoppa ett snäpp lägre för att avsluta enkelt. Hoppade felfritt i 120 klassen och kom på nionde plats av 66 starter!


CARDINI CARPE DIEM.Idag har det varit en ganska lugn dag. Jobbat inridningshästarna, fixat i hagarna och så har hovslagaren varit här och skott några hästar.
Var även ut till Strömsholm och gick ett varv för att fixa stora beteshagen tills imorgon då vi släpper två hästar på bete. Avslutade kvällen hemma hos vår vän Anne som bjöd på god mat. Vi började med en skål nere på hennes brygga i kvälls solen!


taggar


liknande webbartiklar


Läst 13255 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 2264 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 4454 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 23661 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv