Therese - Midsommar, tävling och bete!
JUN
28

Midsommar, tävling och bete!

 

Hej alla!!! Hoppas ni har haft en trevlig midsommar?! Det har jag. Det var både tävling torsdag till lördag och midsommarfirande.

 

Tävlingen var på Skästa i Västerås. Nära och bra, tar bara 20 minuter att åka. Alla hästar kunde vara med, ännu bättre. Jag tycker deras tävlingar var jättebra. Banan höll bra även fast det regnade mycket natten till torsdagen. Underlaget var bra även om det var mycket vatten på banan. Hörde de som klagade att det var tungt och dåligt. Det var det inte!

 

På torsdagen tävlade EROZ, LADY LOVE SB, TIPTON, CARLINA SB och LOOPEZ SB.

 

EROZ och LADY hoppade 1 meter. EROZ var felfri, han hoppade bra! LADY hoppade också bra och Johanna red jättebra, de hade en rivning. Kul med våra fyraåringar. Nu har de fått åka på bete i Strömsholm hela gänget och de njuter av semester!

EROZ efter sin felfri runda i 1 meter. Helene är stolt uppfödare till honom. Vi äger honom tillsammans, det är jättekul!

 

TIPTON och LOOPEZ var felfria i 110, CARLINA hade ett nedslag. Vi var många som hjälpte till på tävlingen på torsdagen. Tomas, Johanna, Towe och Helene som kom för att titta på våran EROZ.

 

På fredagen, midsommarafton var det mer stressigt. Hade då med sex hästar som alla gick 120 klassen och så var det Björn,jag och Tomas. Det var bara tolv starter mellan hästarna så det var fullt race! Tur att Marie kom och hjälpte oss när klassen hade börjat!

 

Hästarna hoppade strålande! TIPTON felfri igen, han gjorde verkligen en bra tävling. CAHLUA och ACINDO var felfria och slutade fyra och femma i klassen. GINA hade ett nedslag. I unghästavdelnigen hoppade CARLINA felfritt och LOOPEZ hade två nedslag.

 

Vi kunde åka hem nöjda och fira midsommar! Det var god mat och dryck och trevligt sällskap! Tack Marie och Tomas för en trevlig kväll!

 

Upp igen på lördagen, skönt att tävlingen började kl 12. Det var först en 130 klass med LUTRICIA, CAHLUA, ACINDO och GINA. LUTRICIA och GINA var felfria så vi kom fyra och femma i klassen, kul! ACINDO hoppade grymt bra, kändes så bra som hon hoppade i våras, börjar komma tillbaka i god form. Jag missade lite att ta ut bågen på en distans så vi kom lite nära en oxer så det blev en bomrull. CAHLUA hade ett nedslag och såg ett spöke i ett hörn så hon kastade sig på sidan av kombinationen första gången, det får man fel i protokollet för. Hoppade sedan resten av banan bra.

 

LUTRICIA gick även 140 klassen. Hoppade grymt bra. Tyvärr två nedslag. Tack Malin och Anne för eran hjälp på lördagen. Jag är jätteglad för alla i mitt team som hjälper till så mycket, utan er skulle det inte vara lika enkelt!

 

Söndagen blev en vilodag för alla hästarna. Björn och jag passade då på att paddla kajak med våra kompisar Linda och Jani. Vädret var på våran sida så det blev ett härligt avbrott i vardagen.

Jag och Linda.

 

De äldre tävlingshästarna har en lugn vecka nu, de ska bara ridas ut i skogen och mormorsrundan fram till helgen. Fyraåringarna åkte på betet i lördags. Johanna och jag jobbar på med inridningshästarna.

Johanna och Lakrits.

 

I em har jag hoppträning här hemma för några elever, på kvällen ska vi på födelsedagskalas.

EROZ, GAZZA, LORD.

RETZINA, LADY, LOVELY och HUMLAN.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26762 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 98141 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112034 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 112973 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.