Therese - Min hund LADY!
FEB
06

Min hund LADY!

 

När jag jobbade i Tyskland tyckte min kompis Ina att jag skulle skaffa en hund. Jag är en hundmänniska så det var inte så svårt att övertala mig!

 

I Tyskland har de djurhem där de tar hand om övergivna djur så som hundar, katter, fåglar, kaniner och marsvin.

 

Vi åkte till HAMBURG TIERSCHUTZ VEREIN för att titta efter en hund. Där fanns ca 60 hundar av alla raser nästan!

 

Jag gick runt och tittade på alla men fastnade bara för en liten gul hund som djurhemmet hade döpt till Tapsi. Hon hade bott där i fyra månader och var nio år gammal.Jag bestämde att henne skulle jag ha!

 

Hon bodde på djurhemmet för att hon hade hittats övergiven i Hamburg.

 

De var mycket noga med vem som köpte hundar där, så klart för att de vill att hundarna ska få ett bra liv! Många tror att de kan åka dit och köpa en billig hund men då finns risken att de kommer tillbaks. Så jag fick fylla i papper med många frågor om hur jag bodde, hur hunden skulle bo, om den skulle vara ensam mycket eller inte osv.

 

Bl.a undrade de varför jag ville köpa en så gammal hund? Ingen annan ville ha henne när de fick veta hur gammal hon var och djurhemmet hade bestämt sig för att avliva henne om ingen köpte henne snart....

 

Jag sa att jag tyckte att hon var så fin och ville ge henne något eller några bra sista år! De blev så glada över hur någon kunde tänka på det viset så jag fick henne nästan gratis, helt otroligt! Halsbandet och kopplet kostade mer än hunden!

 

Jag döpte om henne till LADY!

 

 

Hon följde sedan med hem till sverige och jag hade henne i fem år innan hon dog 14 år gammal. Det var en mycket speciell hund. Otroligt snäll och tillgiven, nästan som att hon visste att jag räddat hennes liv! Hon var alltid med mig och hästarna. Det enda problemet var att hon inte kunde vara ensam, då fick hon panik och skulle äta sig ut genom dörren! Så mamma och jag hade “delad vårdnad” om Lady! Det var en helt underbar hund som vi alla saknar mycket!

 

 

Det finns ett samband med de hästar som jag fött upp och som har RANTADOU som mamma. RANTADOU är för mig en riktig "hjärtehäst" och hon var med mig i Tyskland. LADY var en underbar hund. Så RANTADOU har nu fått fyra föl och alla är ston. De har fått heta LADY LOVE, LADY LOOP, LOVELY LADY och COHIBAS LADY. Efter hunden och för att det är RANTADOUS avkommor!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23072 ggr

Fler inlägg

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 17837 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 20326 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
26

Hello!

Hej på er! Sist vi hördes här på bloggen var snart två veckor sedan. Då var vi på väg upp till Högbo för årets andra tävling. Det var jättebra tävlingar i Högbo, trevliga funktionärer, toppenbra underlag, bra banbyggnad som alltid av Leif Hall. Mina hästar hoppade bra och vi kom hem med ett gäng rosetter! 
  

Lyckad helg!
 

LOVELY vann 130-klassen på söndagen!
 

CASH FLOW hoppade felfritt i alla sina tre klasser och var placerad tvåa, femma och sexa!
 

LORD kom fyra i 135-klassen och gjorde sedan en bra runda i 145. Felfri i grundomgången, sedan tappade jag rytmen lite i en sväng i omhoppningen så jag fick lägga en volt så vi drog på oss fel för den samt några tidsfel.
 
Nu till helgen är det tävling på Strömsholm och första omgången av elitallsvenskan. Västerås Ryttarsällskap kvalade upp i eliten förra året så det ska bli kul att vi är med igen och vårat lag är bra så det känns jättekul! Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning så jag försöker kurera mig så gott det går, måste vara pigg till tävlingen!


Läst 20997 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market