Therese - Mörbultad idag!
SEP
14

Mörbultad idag!

Oj oj vad dagarna sprang iväg och inget bloggande! Har haft fullt upp minst sagt. Får ursäkta mig med det!
Förra veckan sprang på med träning och annat. Jag tränade dressyr för AC på onsdagskvällen. Mycket nyttigt och vi gick tillbaka till grundridningen. Hästen ärligt framme för skänkeln och inte "åka taxi" mycket övergångar och tempoväxlingar. Det går aldrig att träna för mycket på detta!
På torsdagen trimmade jag alla mina hästar i dressyren och hoppade sedan på fredagen.
På söndagen var det tävling för fyra hästar (LORD, CELVIN, LOVELY,ROZZIE) och de fick trimma på lördagen också medans CASH FLOW och ACINDO fick en lugn dag.


CELVIN och jag på Rocklunda, fokus i blicken! Foto: Asta Popovic.Så igår var det tävling på Rocklunda i Västerås. Länge sedan det var tävling där, det har varit en byggarbetsplats där då de rivit de gamla stallen och byggt ett helt nytt. Där gamla stallen stod är det nu en ridbana som var framridning och framhoppning. Ligger lite upphöjt bredvid den stora tävlingsbanan. Det blev verkligen fint! Det var kul att tävla där igen.

Rocklundas bana är stor och det finns mycket för unghästarna att titta på. Det märktes på ROZZIE som blev spänd då hon kom in. Det släppte efter att vi travat runt en stund och hon hoppade sedan avslappnat runt, petade sista hindret.


ROZZIE!


Sen var det LOVELYS tur. Hon var helt cool och kändes jättefin. Hoppade första hindret jättefint och sedan kom vi helt fel på hinder nummer två, hon trampade om i luften, fick bommen mellan frambenen så vi gick omkull. Det var otäckt för jag trodde att jag skulle få henne över mig. Nu landade vi bredvid varandra och hon hoppade över mig när hon kom upp på benen. Jag satt kvar i sanden en stund och kände efter hur jag mådde. Landade på samma del av ryggen som när jag föll av i maj och hamnade på akuten för jag inte kunde gå. Nu när jag började få tillbaka känseln så slog jag mig igen så nu får väl nerverna leta efter sina kompisar några månader igen, de som precis började hitta varandra! Skrapade knät och armbågen och kavajen gick sönder så där gjorde den sin sista tävling, min fina kavaj. Tur i oturen hade både hästen och jag, en trasig kavaj är ju ingenting mot vad som hade kunnat hända.
Borstade av mig sanden och gick ut till LOVELY och Björn. Hon hade klarat sig bra, tur det lilla hästen när matte sätter henne i fel läge, för det var mitt fel, jag red inte bra till hindret.


Satt upp på CELVIN som var nästa häst och startade i början av nästa klass. Kändes bra även fast jag var bra skakig efter vurpan. Gick in på banan och hoppade dubbelnolla! Därefter LORDs tur, även honom blev det en felfri runda på. Så CELVIN slutade trea och LORD femma i klassen!!!
ROZZIE hoppade sedan i avd B, unghäst-var felfri och fick pris! Det blev en bra avslutning på tävlingsdagen.CELVIN! Foto: Asta Popovic.


LORD LOOP SB!

Idag är jag mörbultad och har lite ont i huvudet. Blir en ridtur i skogen senare och en lugn kväll så är jag nog piggare imorgon.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15422 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 41713 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 67625 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70111 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv