Therese - Mörbultad idag!
SEP
14

Mörbultad idag!

Oj oj vad dagarna sprang iväg och inget bloggande! Har haft fullt upp minst sagt. Får ursäkta mig med det!
Förra veckan sprang på med träning och annat. Jag tränade dressyr för AC på onsdagskvällen. Mycket nyttigt och vi gick tillbaka till grundridningen. Hästen ärligt framme för skänkeln och inte "åka taxi" mycket övergångar och tempoväxlingar. Det går aldrig att träna för mycket på detta!
På torsdagen trimmade jag alla mina hästar i dressyren och hoppade sedan på fredagen.
På söndagen var det tävling för fyra hästar (LORD, CELVIN, LOVELY,ROZZIE) och de fick trimma på lördagen också medans CASH FLOW och ACINDO fick en lugn dag.


CELVIN och jag på Rocklunda, fokus i blicken! Foto: Asta Popovic.Så igår var det tävling på Rocklunda i Västerås. Länge sedan det var tävling där, det har varit en byggarbetsplats där då de rivit de gamla stallen och byggt ett helt nytt. Där gamla stallen stod är det nu en ridbana som var framridning och framhoppning. Ligger lite upphöjt bredvid den stora tävlingsbanan. Det blev verkligen fint! Det var kul att tävla där igen.

Rocklundas bana är stor och det finns mycket för unghästarna att titta på. Det märktes på ROZZIE som blev spänd då hon kom in. Det släppte efter att vi travat runt en stund och hon hoppade sedan avslappnat runt, petade sista hindret.


ROZZIE!


Sen var det LOVELYS tur. Hon var helt cool och kändes jättefin. Hoppade första hindret jättefint och sedan kom vi helt fel på hinder nummer två, hon trampade om i luften, fick bommen mellan frambenen så vi gick omkull. Det var otäckt för jag trodde att jag skulle få henne över mig. Nu landade vi bredvid varandra och hon hoppade över mig när hon kom upp på benen. Jag satt kvar i sanden en stund och kände efter hur jag mådde. Landade på samma del av ryggen som när jag föll av i maj och hamnade på akuten för jag inte kunde gå. Nu när jag började få tillbaka känseln så slog jag mig igen så nu får väl nerverna leta efter sina kompisar några månader igen, de som precis började hitta varandra! Skrapade knät och armbågen och kavajen gick sönder så där gjorde den sin sista tävling, min fina kavaj. Tur i oturen hade både hästen och jag, en trasig kavaj är ju ingenting mot vad som hade kunnat hända.
Borstade av mig sanden och gick ut till LOVELY och Björn. Hon hade klarat sig bra, tur det lilla hästen när matte sätter henne i fel läge, för det var mitt fel, jag red inte bra till hindret.


Satt upp på CELVIN som var nästa häst och startade i början av nästa klass. Kändes bra även fast jag var bra skakig efter vurpan. Gick in på banan och hoppade dubbelnolla! Därefter LORDs tur, även honom blev det en felfri runda på. Så CELVIN slutade trea och LORD femma i klassen!!!
ROZZIE hoppade sedan i avd B, unghäst-var felfri och fick pris! Det blev en bra avslutning på tävlingsdagen.CELVIN! Foto: Asta Popovic.


LORD LOOP SB!

Idag är jag mörbultad och har lite ont i huvudet. Blir en ridtur i skogen senare och en lugn kväll så är jag nog piggare imorgon.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16123 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 98480 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112374 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 113313 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.