Therese - Mörbultad idag!
SEP
14
2015

Mörbultad idag!

Oj oj vad dagarna sprang iväg och inget bloggande! Har haft fullt upp minst sagt. Får ursäkta mig med det!
Förra veckan sprang på med träning och annat. Jag tränade dressyr för AC på onsdagskvällen. Mycket nyttigt och vi gick tillbaka till grundridningen. Hästen ärligt framme för skänkeln och inte "åka taxi" mycket övergångar och tempoväxlingar. Det går aldrig att träna för mycket på detta!
På torsdagen trimmade jag alla mina hästar i dressyren och hoppade sedan på fredagen.
På söndagen var det tävling för fyra hästar (LORD, CELVIN, LOVELY,ROZZIE) och de fick trimma på lördagen också medans CASH FLOW och ACINDO fick en lugn dag.


CELVIN och jag på Rocklunda, fokus i blicken! Foto: Asta Popovic.Så igår var det tävling på Rocklunda i Västerås. Länge sedan det var tävling där, det har varit en byggarbetsplats där då de rivit de gamla stallen och byggt ett helt nytt. Där gamla stallen stod är det nu en ridbana som var framridning och framhoppning. Ligger lite upphöjt bredvid den stora tävlingsbanan. Det blev verkligen fint! Det var kul att tävla där igen.

Rocklundas bana är stor och det finns mycket för unghästarna att titta på. Det märktes på ROZZIE som blev spänd då hon kom in. Det släppte efter att vi travat runt en stund och hon hoppade sedan avslappnat runt, petade sista hindret.


ROZZIE!


Sen var det LOVELYS tur. Hon var helt cool och kändes jättefin. Hoppade första hindret jättefint och sedan kom vi helt fel på hinder nummer två, hon trampade om i luften, fick bommen mellan frambenen så vi gick omkull. Det var otäckt för jag trodde att jag skulle få henne över mig. Nu landade vi bredvid varandra och hon hoppade över mig när hon kom upp på benen. Jag satt kvar i sanden en stund och kände efter hur jag mådde. Landade på samma del av ryggen som när jag föll av i maj och hamnade på akuten för jag inte kunde gå. Nu när jag började få tillbaka känseln så slog jag mig igen så nu får väl nerverna leta efter sina kompisar några månader igen, de som precis började hitta varandra! Skrapade knät och armbågen och kavajen gick sönder så där gjorde den sin sista tävling, min fina kavaj. Tur i oturen hade både hästen och jag, en trasig kavaj är ju ingenting mot vad som hade kunnat hända.
Borstade av mig sanden och gick ut till LOVELY och Björn. Hon hade klarat sig bra, tur det lilla hästen när matte sätter henne i fel läge, för det var mitt fel, jag red inte bra till hindret.


Satt upp på CELVIN som var nästa häst och startade i början av nästa klass. Kändes bra även fast jag var bra skakig efter vurpan. Gick in på banan och hoppade dubbelnolla! Därefter LORDs tur, även honom blev det en felfri runda på. Så CELVIN slutade trea och LORD femma i klassen!!!
ROZZIE hoppade sedan i avd B, unghäst-var felfri och fick pris! Det blev en bra avslutning på tävlingsdagen.CELVIN! Foto: Asta Popovic.


LORD LOOP SB!

Idag är jag mörbultad och har lite ont i huvudet. Blir en ridtur i skogen senare och en lugn kväll så är jag nog piggare imorgon.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16461 ggr

Fler inlägg

MAJ
26
2020

Nu är det dags att börja blogga igen om min vardag och allt runt hästarna! Eftersom det har ekat rätt tomt här en längre tid så känner jag att det är dags för en ny presentation av mig själv!

Vem är Therese Nyman? Jo, tävlingsryttare i hoppning med allt från unghästar till svårklasshästar. Unghästutbildare, C-tränare i hoppning och uppfödare. Direkt efter gymnasiet åkte jag till Tyskland och jobbade i två år. När jag sedan kom hem så startade jag min verksamhet och har ridit in och utbildat massor med hästar, jag önskar att jag hade skrivit ned alla hästar i en bok, det hade varit roligt att blicka tillbaka.  Mitt liv kretsar runt hästarna, våra hundar, gården och ibland så ger jag mig ut på en resa tillsammans med min sambo Björn.

På gården varierar antalet hästar från månad till månad beroende på hur många som är i träning. Hästarna är allt från unghästar som är här för inridning och utbildning. Mina egna tävlingshästar, avelsston och några av mina hästar är lektionshästar för elever som vill rida lektion för mig men inte har egen häst.  

Just nu är inte livet och vardagen riktigt som vanligt eftersom vi lever i en coronapandemi. Vi får bara hoppas på att det vänder och går tillbaka till något som liknar den vanliga vardagen, tills dess får vi vara försiktiga och ta hand om varandra, hålla avstånd och tvätta händerna!
 

Min fina femåring CORLEEN e: Contant Q u: Corloni-Cortez-Caletto.


Läst 530 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01
2020

Lite mer än en vecka har gått sedan vår Nisse lämnade oss. Det känns så overkligt och sorgligt, det är svårt att ta in. Det värker i hjärtat.

Livet är så orättvist, Nisse kommer att vara saknad av så många. Det finns så många minnen, roliga och tokiga! Mitt första minne var när min pappa kom hem och säger till min mamma att nu hade han träffat en riktig hästkarl! Det var Nisse Hansson på Askö. Det blev hos Nisse som mina föräldrar köpte våra första storhästar, INKA med ett föl vid sidan, Cindolina efter CORTEZ. Det blev starten för våra uppfödningar. De hästarna är grunden till flera av våra hästar här på gården idag.

Pappa brukar berätta om när han, Nisse Hansson och Ole Madsen åkte till Tyskland till Holstein och tittade på hästar. Vilka resor! Och vilka hästar de fick se.

Ett annat tidigt minne är när jag var åtta år och provred min ponny GIMMICK i en hage på Askö. Han bockade och for runt och Nisse ville ha jordgubbstårta om jag flög av, men jag satt kvar. Det blev inget köp då, trodde jag…Det visade sig att mina föräldrar överraskade mig och gav GIMMICK till mig i julklapp, och Nisse kom körandes med honom på julaftons morgon. Nyter och förväntansfull vad jag skulle säga när jag fick “julklappen”.

Det var Nisse som ordnade så jag började hoppträna för Roland Nilsson på Rocklunda. Vi satt här hemma och fikade och så pratade mamma om att jag ville börja träna på riktigt med min ponny. Nisse lånade genast telefonen och ringde till Roland, som sa att jag var välkommen! Jag tror till och med att Nisse åkte med när jag skulle hoppträna för första gången på Rocklunda!

Alla fina hingstar som stått på Askö och flera av dem som jag fick hjälpa till att rida under säsongen, vilken upplevelse det var! Silvano, Kriuz, Acacio, Laurin, Lucky Light mfl och nu senast Contant och Bravour.

Tänk alla unghästar jag ridit in som var Nisses. Den första hästen jag red in åt Nisse när jag kom hem från Tyskland (efter att ha jobbat på Holsteiner Verband, dit Nisse och Ole brukade åka och på den vägen jag fick jobb där) det var Nisses uppfödning COLUMBUS H (e. Cortez) som sedan var OS reserv med Linda Heed.

I mitt stall idag har jag en fin femåring som heter CORLEEN. Hennes mamma red jag in åt Nisse, för runt nitton år sedan. CORLEEN är efter CONTANT Q, en riktig Nissehäst med andra ord! Uppfödare till CORLEEN är Ann-Sofie som jobbat hos Nisse på Askö i alla år och nu driver Gocksta Stuteri.

Ett annat härligt minne är Strömsholm och tävlingarna på slottsbanan 2014. Det var så vackert väder och jag skulle debutera svår klass med ACINDO, vår egen uppfödning efter Acacio-Cortez. Arnold skulle debutera med CONTANT Q också, hans och Nisses fina hingst. Så Nisse var på plats, annars brukade han inte vara med på så många tävlingar. Både Arnold och jag debuterar svår klass på våra hästar felfritt, Arnold och CONTANT Q vinner och ACINDO SB och jag kommer trea!!!! Gissa om Nisse var lika glad som vi andra!

Vi har så många fina unghästar nu och Nisse var så glad för dem alla när han var här för några veckor sedan och vi löshoppade. Vi smidde framtidsplaner och drömmar runt hästarna.

Jag önskar att jag hade kunnat lyfta telefonen och ringt till Nisse, för idag första maj, var det hans födelsedag. Men jag kommer inte att få något svar, och det gör mig så otroligt ledsen.

Mina tankar går till Nisses familj, och extra mycket idag!


Läst 32396 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
06
2019

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 183588 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv