Therese - Nyttig övning!
SEP
17

Nyttig övning!

Igår jobbade jag mina hästar över en markarbete/hopp övning. Eleverna har gjort samma övning på träningarna. Den ser lätt ut men är nog så svår.Bommar på rakt spår med 6.20 meter mellan. De jobbade vi över i både trav och galopp. Volter i trav på olika ställen och trav rakt över. Galopp med både ett eller två språng mellan bommarna. När vi travade över bommarna så hade vi galopp på långsidan för att få med mycket övergångar. Övningen är ganska svår att förklara i text, jag får göra en video och visa någon gång.
Runt fyrkanten lite innanför spåret står det sex cavaletti som vi galopperade runt i båda varven. Rytmen, tempo, samma antal galoppsprång.


Det som jag tyckte var lite intressant var att mina hästar tyckte att olika övningar var olika svåra. CASH FLOW gjorde trav och galoppbommarna med övergångar utan problem. Där hade ACINDO och LORD det jobbigare. Cavaletti runt fyrkanten fick jag jobba med länge för att få till bra på CASH FLOW medans de andra gjorde det enkelt.


Riktigt tråkigt väder idag så det var tur att jag hade planerat in dressyrträning eller longering i ridhuset idag. Sen ska vi sopa spindelnät och tvätta lite dörrar i stallet, man måste hålla efter om det ska vara fint!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 9817 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 58088 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 83980 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86462 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv