Therese - Och så blogga!
NOV
15

Och så blogga!

Det är full fart hela dagarna med massor att göra. Det är inte så att jag saknar något att skriva om, snarare så att jag saknar tiden till att hinna med bloggandet ibland!

 

Alla hästar rids fortfarande för fullt. De får trappa ner och vintervila om två veckor. Så det är mycket att hinna med på dagarna. Igår spenderade vi nästan hela dagen i ridhuset. Vi kom dit strax före klockan nio med sex hästar.

 

Dagen startade med filminspelning i ridhuset och vi red runt och var statister i bakrunden. Även en del hoppning filmades. Vad resultatet av det blir får ni se om några veckor!

 

Hopptränade sedan CASH FLOW som var riktigt fin och inte alls så het som hon kan vara. CARLINA är inte en häst som vinner hoppträningarna, hon tycker inte att det är hennes grej. Hur en häst kan hoppa runt en bana med bara ca 60 % focus på uppgiften är intressant och inte bjuder hon på speciellt bra hoppning heller. Men när hon kommer på tävling, då blir hon som en annan häst och har 110 % focus och hoppar oftast riktigt bra. Lustig häst!

 

CELVIN blir finare och finare. Han är starkare i kroppen nu och orkar bära sig i markarbetet och den stora galoppen han har. Hoppningen är härligt fin! En liten pärla!

 

EROZ gjorde ett bra jobb och hoppade riktigt fint igår!

 

ACINDO hoppade grymt fint och fick hoppa under filminspelningen. CAHLUA red jag mest markarbete på, hon behövde inte hoppa.

 

 

När vi kom hem på eftermiddagen fixade vi lite stall och så red jag LAGANA och Johanna red DON.

 

Tillbaka till ridhuset på kvällen för hoppträning igen. Nu hade jag inte med någon egen häst utan red min kompis hästar. Hon ska ha barn om några månader så jag ska hjälpa till att hoppa och tävla båda hästarna under vintern och våren. Riktigt kul då jag tyckte om hästarna och hoppningen gick bra. Jag hade aldrig suttit på de innan men de är välridna och fina hästar som har gått upp till 140 hoppning, då är det enkelt att göra ett bra jobb!

 

Avslutade med att rida Ulrikas båda hästar REMINA och EDWONDO och de markarbetade bara. EDWONDO har vilat några veckor så det var roligt att sitta upp på honom igen!

 

Idag blev en halvlugn dag med uteritter i skogen på alla hästarna. Gick även promenad med några av hästarna på vägen för jag tycker de behöver röra på sig ordentligt. Har ingen skrittmaskin så då får man vara en levande maskin själv och det är bra för den egna motionen!

 

Har en praktikant här nu och tre veckor framåt. Hon heter Ellinor och kommer hela vägen från österbotten i Finland!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24038 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59135 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85029 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87511 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv