Therese - Och så blogga!
NOV
15

Och så blogga!

Det är full fart hela dagarna med massor att göra. Det är inte så att jag saknar något att skriva om, snarare så att jag saknar tiden till att hinna med bloggandet ibland!

 

Alla hästar rids fortfarande för fullt. De får trappa ner och vintervila om två veckor. Så det är mycket att hinna med på dagarna. Igår spenderade vi nästan hela dagen i ridhuset. Vi kom dit strax före klockan nio med sex hästar.

 

Dagen startade med filminspelning i ridhuset och vi red runt och var statister i bakrunden. Även en del hoppning filmades. Vad resultatet av det blir får ni se om några veckor!

 

Hopptränade sedan CASH FLOW som var riktigt fin och inte alls så het som hon kan vara. CARLINA är inte en häst som vinner hoppträningarna, hon tycker inte att det är hennes grej. Hur en häst kan hoppa runt en bana med bara ca 60 % focus på uppgiften är intressant och inte bjuder hon på speciellt bra hoppning heller. Men när hon kommer på tävling, då blir hon som en annan häst och har 110 % focus och hoppar oftast riktigt bra. Lustig häst!

 

CELVIN blir finare och finare. Han är starkare i kroppen nu och orkar bära sig i markarbetet och den stora galoppen han har. Hoppningen är härligt fin! En liten pärla!

 

EROZ gjorde ett bra jobb och hoppade riktigt fint igår!

 

ACINDO hoppade grymt fint och fick hoppa under filminspelningen. CAHLUA red jag mest markarbete på, hon behövde inte hoppa.

 

 

När vi kom hem på eftermiddagen fixade vi lite stall och så red jag LAGANA och Johanna red DON.

 

Tillbaka till ridhuset på kvällen för hoppträning igen. Nu hade jag inte med någon egen häst utan red min kompis hästar. Hon ska ha barn om några månader så jag ska hjälpa till att hoppa och tävla båda hästarna under vintern och våren. Riktigt kul då jag tyckte om hästarna och hoppningen gick bra. Jag hade aldrig suttit på de innan men de är välridna och fina hästar som har gått upp till 140 hoppning, då är det enkelt att göra ett bra jobb!

 

Avslutade med att rida Ulrikas båda hästar REMINA och EDWONDO och de markarbetade bara. EDWONDO har vilat några veckor så det var roligt att sitta upp på honom igen!

 

Idag blev en halvlugn dag med uteritter i skogen på alla hästarna. Gick även promenad med några av hästarna på vägen för jag tycker de behöver röra på sig ordentligt. Har ingen skrittmaskin så då får man vara en levande maskin själv och det är bra för den egna motionen!

 

Har en praktikant här nu och tre veckor framåt. Hon heter Ellinor och kommer hela vägen från österbotten i Finland!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24334 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 98896 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112790 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 113729 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.