Therese - Onsdag!
MAR
28

Onsdag!

 

Vakande imorse och kände mig som överkörd av en traktor! Som tur var kom kroppen igång och den ganska lugna dagen idag rullade på. Hästarna som hoppade igår fick skritta ut i skogen med oss, härligt att mysa i skogen i solen! Blev en mormorsrunda också med två hästar!

 

Vi mockade, putsade och så blev det en sen lunch på Ikea. Kom hem och tog in hästarna och fodrade och åkte sedan till Skultuna för att hålla träning hela kvällen. Det är riktigt kul att träna elever. De är duktiga och vill lära och kul har vi!

 

Igår som sagt hopptränade jag och började dagen tidigt med att rida de hästar jag inte hann rida på måndagen då jag var på strömsholm hela dagen. Sedan blev det hoppträning och det kändes bra att jag red de på morgonen också, tycker inte om att slarva med träning, man hoppar inte över ett pass.

Hoppträningen var riktigt bra och jag fick jobba! Började på "eckermann-vis" med två kavalettibockar på medellinjen som jag galopperade över tills det var näst intill perfekt med vägar, tempot, rytmen. Blev svettigt på några av hästarna men vi fick till det! Hoppade sedan bana och det blev bra med samtliga hästar.

 

Avslutade dagen med att rida tre hästar till hemma så hur många uppsittningar jag gjorde igår, det tappade jag räkningen på någon gång under eftermiddagen!

 

Imorgon är en ny dag. Hovslagaren kommer, hästar att rida, klippa två hästar, packa grejer, foder och försöka komma iväg i skaplig tid ner till Lidköping. Blir tävling där fredag till söndag med tre hästar.

Nöjda hästar i lastbilen igår efter träningen.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13983 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 43503 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 69415 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 71901 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv