Therese - Pay n jump!
MAR
13

Pay n jump!

Igår kväll var det pay n jump på Strömsholm. Bra arrangemang med en lagom svår bana, lite tittiga hinder osv. Hade med CELVIN, CASH FLOW och EDWONDO.

 

Det här med unghästar är alltid spännande! Båda de små tyckte allt var läskigt igår, spända och speciellt CASH FLOW betedde sig som hon aldrig tävlat i sitt liv innan igår! Hoppade 1 meter på båda och CELVIN hoppade runt helt ok, men var spänd för allt runt omkring. CASH FLOW stannade nästan på varje hinder!!!! Ojoj, då var det bara att plocka fram stora tålamodet och jobba oss runt banan. Såhär kan det vara med unghästar, de är inte dumma bara för att de helt plötsligt spänner till och stannar på hinder. Då måste man som ryttare rida så hästen känner sig trygg, inte bli arg eller stressad. Skönt att det var pay n jump och inte vanlig tävling där man blir utesluten efter två eller tre stopp. Nu kúnde vi jobba på och kom runt. Hon fick hoppa 1 meter banan en gång till när alla hade hoppat färdigt på den höjden. Då kom hon in och var mycket mer avspänd, hoppade allt på första försöket.

 

CELVIN fick hoppa 110 höjden också, först gången. Gick galant, lite vingligt på någon linje men han kommer hoppa bättre ju större det blir tror jag.

 

EDWONDO var bara så fin. Han har fått en ny sadel och det känns mycket bättre. Han var inte springig efter hindrena och hoppade så bra som han aldrig gjort. Den sadel han har haft har varit bra fram tills nu. Han har ändrat sig med att fler muskler byggt på och då passade inte den gamla sadeln längre. Den klämde åt på honom och han hoppade stressigt och blev stark, det var sadeln som inte låg bra. Så tänk på det att ni alltid har koll så era hästar har rätt sadel. Jag har några sadlar och varje häst vet vi vilken som passar den, tar hjälp av sadelutprovare för det, är inte expert på det själv.

Fika i röda ridhuset, Strömsholm efter pay n jumpen igår!!!

 

Nu ska jag åka in till Rocklunda och hoppa två unghästar. Sen tillbaka med tre hästar på eftermiddagen för att hoppträna för Peter Eriksson. Blir en rolig dag hoppas jag!

Bild från igår då vi konditionstränade hästarna på skogsvägarna!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20968 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59437 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85330 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87812 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv