Therese - Placerad i svår klass!
MAJ
18

Placerad i svår klass!

En fantastiskt bra dag idag igen! hästarna är så fina, de hoppar bra och det är så roligt!!!

 

LADY LOVE var först ut och hoppade 120 klassen för unghästarna. Tio hinder med trekombination. Hon var bara så fin! Felfri till sista hindret, där svängde jag upp och galopperade på lite utan att ta upp henne, tyvärr rev vi då frambommen på oxern. Det får jag ta på mig, hon är inte riktigt färdig för att komma i den galoppen och orka upp. Mer än nöjd med hennes helg är jag, hon har lärt sig mycket och jag har kommit fram till att jag har en riktigt fin liten häst i LADY.

 

CARLINA och EDWONDO hoppade 130 klassen. Hon rev ett hinder i grundomgången, C hindret i trekombinationen, kom inte riktigt upp i tid, det var lite trångt ut. Bra för övrigt.

Ulle gör iordning EDWONDO inför start.

 

EDWONDO var helt fantastiskt bra. Dubbelnolla i sin andra start i 130!!! Det var ingen lätt bana. Startade i slutet av klassen och visste att en dubbelnolla skulle ge placering. Red honom lugnt och fint, han var fin så vi blev felfria. Extra kul att speakern uppmärksammade det och sa när vi gick i mål: "En riktig skolrunda av Therese Nyman som räcker till en nionde plats såhär långt i klassen"

Björn med CAHLUA

 

Dagen hade mer bra att bjuda på och det var CAHLUAS start i svår 145 klass. En lång bana, tidshoppning a:0. Tretton språng och det kändes inte helt lätt när jag gick den. Startade i andra halvan av klassen. Före mig hade åtta ekipage hoppat felfritt av de som startat.

 

CAHLUA var grymt fin och det var en riktig runda från oss båda, vi jobbade verkligen tillsammans och vi hoppade felfritt in i mål!!!! Vilken känsla, i hennes tredje start i svår klass!!!!

Nio skulle få pris och jag var inte så snabb så jag red in på nionde plats. Efter mig var det tolv ekipage kvar i klassen så jag hade inga förhoppningar om en placering, det var ju så många bra ekipage kvar! Björn och jag gick och satt oss i grässlänten och tittade färdigt på klassen, Daniel och Ulle tog CAHLUA och skrittade av henne för hand.

 

Till min stora förvåning så rev ekipage efter ekipage ett hinder eller två. Det började närma sig slutet och jag låg fortfarande kvar på min nionde plats. När sista ryttaren Helena Persson red in var jag nia och räknade med att bli tia, hon vann 140 klassen igår med den hästen och ledde 145 klassen med sin andra häst. Hennes häst hoppade jättebra men petade ner näst sista hindret och där satt jag i grässlänten och trodde inte att det var sant, CAHLUA och jag blev placerade, i svår klass!!!!!!!

 

Lite halvt omtumlad visste jag inte riktigt vad jag skulle börja med, hoppa upp och ner på stället och glädje tjuta, ringa Eva eller fira på något vis? Haha, slutade med att jag tog på mig tävlingskavajen igen, greppade en grep och skottkärra och mockade åt alla fyra hästarna, med ridstövlar och kavaj på! Snacka om omtumlad!!!!

Resultattavlan!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10645 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42090 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68002 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70488 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv