Therese - Placerad i svår klass!
MAJ
18

Placerad i svår klass!

En fantastiskt bra dag idag igen! hästarna är så fina, de hoppar bra och det är så roligt!!!

 

LADY LOVE var först ut och hoppade 120 klassen för unghästarna. Tio hinder med trekombination. Hon var bara så fin! Felfri till sista hindret, där svängde jag upp och galopperade på lite utan att ta upp henne, tyvärr rev vi då frambommen på oxern. Det får jag ta på mig, hon är inte riktigt färdig för att komma i den galoppen och orka upp. Mer än nöjd med hennes helg är jag, hon har lärt sig mycket och jag har kommit fram till att jag har en riktigt fin liten häst i LADY.

 

CARLINA och EDWONDO hoppade 130 klassen. Hon rev ett hinder i grundomgången, C hindret i trekombinationen, kom inte riktigt upp i tid, det var lite trångt ut. Bra för övrigt.

Ulle gör iordning EDWONDO inför start.

 

EDWONDO var helt fantastiskt bra. Dubbelnolla i sin andra start i 130!!! Det var ingen lätt bana. Startade i slutet av klassen och visste att en dubbelnolla skulle ge placering. Red honom lugnt och fint, han var fin så vi blev felfria. Extra kul att speakern uppmärksammade det och sa när vi gick i mål: "En riktig skolrunda av Therese Nyman som räcker till en nionde plats såhär långt i klassen"

Björn med CAHLUA

 

Dagen hade mer bra att bjuda på och det var CAHLUAS start i svår 145 klass. En lång bana, tidshoppning a:0. Tretton språng och det kändes inte helt lätt när jag gick den. Startade i andra halvan av klassen. Före mig hade åtta ekipage hoppat felfritt av de som startat.

 

CAHLUA var grymt fin och det var en riktig runda från oss båda, vi jobbade verkligen tillsammans och vi hoppade felfritt in i mål!!!! Vilken känsla, i hennes tredje start i svår klass!!!!

Nio skulle få pris och jag var inte så snabb så jag red in på nionde plats. Efter mig var det tolv ekipage kvar i klassen så jag hade inga förhoppningar om en placering, det var ju så många bra ekipage kvar! Björn och jag gick och satt oss i grässlänten och tittade färdigt på klassen, Daniel och Ulle tog CAHLUA och skrittade av henne för hand.

 

Till min stora förvåning så rev ekipage efter ekipage ett hinder eller två. Det började närma sig slutet och jag låg fortfarande kvar på min nionde plats. När sista ryttaren Helena Persson red in var jag nia och räknade med att bli tia, hon vann 140 klassen igår med den hästen och ledde 145 klassen med sin andra häst. Hennes häst hoppade jättebra men petade ner näst sista hindret och där satt jag i grässlänten och trodde inte att det var sant, CAHLUA och jag blev placerade, i svår klass!!!!!!!

 

Lite halvt omtumlad visste jag inte riktigt vad jag skulle börja med, hoppa upp och ner på stället och glädje tjuta, ringa Eva eller fira på något vis? Haha, slutade med att jag tog på mig tävlingskavajen igen, greppade en grep och skottkärra och mockade åt alla fyra hästarna, med ridstövlar och kavaj på! Snacka om omtumlad!!!!

Resultattavlan!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10839 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58200 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 72089 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 73030 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv