Therese - Planering varje dag!
FEB
06

Planering varje dag!

 

Måndag-tisdag-onsdag den här veckan är de dagar som kräver mest planering. Många hästar till ridhuset och i måndags var vi till Rocklunda med sex hästar och red markarbete. Tomas red CAHLUA, TIPTON och CARLINA. Jag red LAGANA, ACINDO och CASH FLOW. Alla jobbade på bra, var bara CASH FLOW som hade lite för mycket energii huvudet och hade svårt att slappna av. Kroppen jobbade på bra!

ACINDO och jag i ridhuset i måndags.

 

Igår var en lång dag. Började hemma och ridning av sju hästar. Hade bra hjälp i stallet av Anna, Carro och två tjejer som har praktik här varje söndag från "realgymnasiet". Så vid nio red vi ut ett gäng hästar den långa skogsrundan. Riktigt mysigt med all nysnö som hängde på träden!

Visst ser det härligt ut?! Eddy, Don, Lord, Loreen!

 

Efter det så red Carro och jag varsin häst på mormorsrundan. Hovslagaren var även här och skodde två hästar och verkade en unghäst. Mitt i allt kom även veterinär Sara och kollade tänderna på LOREEN!

 

Stallet mockades på förmddagen och alla höpåsar packades. Sen blev det lunch och det blev Ikea! Slog till på en trerätters, skagentoast, Biff a la Lindström, semla och Kaffe efter och hela kalaset gick på 59 kronor!!!! Otroligt billigt och riktigt gott!

Ikea till lunch!

 

Hem igen och ta in de sex hästar som skulle till ridhuset och trimmas i dressyr. Nu började dagens riktiga planering. Tomas och jag skulle rida tre hästar var och vi kom till Åskebro vid tre. Klockan 18 började sedan kvällens hoppträningar som Tomas höll i och jag skulle vara med och rida två hästar och Carro sin häst i sista gruppen.

 

För att vi skulle kunna rida de ordentligt utan stress så hade jag engagerat Björn i logistiken med att köra hästar också. Så han kom direkt från sitt jobb vid kvart över fyra. Då tog han bil med trailer och körde hem de två första hästarna som vi ridit färdigt. (när vi åker med sex hästar kör jag alltid två i trailern och i lastbilen åker det fyra som Tomas eller Björn kör) Carro åkte med Björn hem och fixade TIPTON och CASH FLOW som var färdiga. Så lastade de in LADY i trailern och Björn åkte ned med henne till ridhuset. Innan dess tog de in några hästar som skulle in från hagarna.

 

Tomas och jag trimmade vidare på de fyra hästar som var kvar vid ridhuset. När Björn kom ner med LADY var vi klara så han kunde ta lastbilen och köra hem med LAGANA, CAHLUA, ACINDO och CARLINA.

Kvällens hoppträning.

 

Vi hann slänga i oss lite mat och så började hoppträningen klockan 18! Jag red LADY i första gruppen. Honvar så glad och busig, körde rockn roll!!! Hoppade bana på slutet och riktigt bra var det!!!

 

Björn och Carro var inte färdiga med körandet, när lastbilen kom hem så skulle de lasta av och fixa hästarna. Sedan lasta CELVIN och EROZ och komma till baka till Åskebro till hoppgrupp två, där carro red sin EROZ och jag CELVIN! Båda hästarna var duktiga. CELVIN tyckte det var lite jobbigt och vill inte riktigt sätta sina bakben under sig och jobba. Vi fick trimma på en stunda och oj så fin han blev på slutet när han hoppade! Carro och EROZ gick det jättebra för, de passar vekligen tillsammans!

 

Så det var gårdagen som vi fick till och allt klaffade med alla hästar. Nu är det onsdag och vi ska strax åka till Åskebro och hoppträna med LAGANA, CAHLUA, CARLINA, ACINDO, TIPTON, CASH FLOW. Ska bara slänga i mig lite frukost, fodrade och släppte ut alla hästar som skulle ut imorse!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15354 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 84652 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 98542 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 99481 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv