Therese - Regn i Årsta...
JUN
12

Regn i Årsta...

När vi åkte hemifrån imorse var det bra väder. Kunde inte riktigt förstå Pernilla som smsade att det var skitväder på tävlingen. När vi kom till Södertälje förstod jag vad hon menade, det vräkte ned regn...

När vi kom fram till tävlingen slutade det nästan helt, och resten av dagen har varit ok. Lite småregn bara. Veterinärbesiktade alla hästar och broddade i gräsbroddarna. De hade en ganska lång paus innan unghästarnas klass för att flytta alla hinder på banan och sanda. Arrangören gör ett jättebra jobb med att fixa banan så att vi ska kunna tävla. Tummen upp för dem alla!

CAHLUA inledde dagen med en felfri runda i 120! Hoppade bra och helt obekymrad om underlaget.

AMOORINA hade tolv fel, tror hon var lite osäker på underlaget, kändes som hon inte riktigt kom upp från marken.

GINA blev superspänd när hon kom in på banan. Ville inte gå i närheten av vissa hinder. När jag fick startsignal så stannade hon tio meter framför första hindret och vad det berodde på vet jag inte. Spänd för underlaget kanske, och allt runt omkring. Jag tänkte att ok, nu får jag kämpa för kung och fosterland och det gjorde jag. Vi kom runt hela banan med ett nedslag i kombinationen bara. Så klart blev det massa tidsfel eftersom hon stannade framför första hindret och jag skrittade fram och lät henne kolla läget lite extra innan jag började om. Men så kan det vara med unghästar. Hon var duktig som hoppade banan.

ACINDO var superfin. Hoppade riktigt bra. Tyvärr petade vi sista hindret, det tar jag på mig. Men vi fick pris!

LUTRICIA gick 140 med två nedslag. Rev första hindret...aldrig kul och sedan ett räcke ur snäv sväng men ganska ok runda, hoppade riktigt bra i kombinationerna.

LAGANA var hur pigg, fräsch och fin som helst! Hade fyra fel i båda klasserna. Det märks att CAHLUA är hennes dotter, ingen av de två bryr sig om lite regn och klaffs, bara de får hoppa!

Nu har vi ätit god middag och fått ordning på hästar och lastbil. Vi bor hos min kompis Jessica, 15 minuter från tävlingen. Så skönt att stå med hästarna i ett riktigt stall, torrt och fint!

Tusen tack Jessica för att vi får bo här!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15801 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 44475 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 58361 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 59300 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv