Therese - Regn, rida och en bra clinic!
OKT
12

Regn, rida och en bra clinic!

Idag har det regnat, heeela dagen. Lite tokig som jag är så red jag alla mina hästar ute även fast vi har ett ridhus på gården. Eftersom jag nu har vuxit upp och ridit ute i ur och skur i alla år så är det inte så konstigt att jag inte väljer det bekväma och kryper in under tak. Hästarnas bästa går före. Igår hoppade de i ridhuset, sen ska vi tävla i helgen. Så för att hästarna ska få motivation och vara glada så red jag ute på de perfekta grusvägarna idag och trimmade. Det är uppfriskande även om det regnar!

Tillbaka till hoppningen igår så känns de fina. Hoppade en ganska så svår bana, allt för att vara förberedd inför Gävles tävling i helgen! Dressyr har jag också tränat för AC, och trimmat vidare på alla detaljer dagarna efter.
Sen var Malin och jag på Scott Brash clinic igår på Strömsholm. Så bra, nyttigt och inspirerande. Kände igen hans tänk och filosofi hur han tränar och hur han ser på varje häst som individer. Det är samma tänk som Jos Kumps har och hur hans träningar är. Det är kul för innan Scott Brash fick sin fantastiska häst Hello Santos, så var det Jos som utbildade den. Jag frågade Jos en gång vilken häst av alla hästar han träffat på i sina dagar, som är hans favorit. Det är Hello Santos. 

Cash Flow och jag på en träning tidigare i år för Jos Kumps!

Nu ska Björn och jag strax äta middag, blir gott efter den här regniga dagen som gått i ett från morgon till kväll! 


Läst 56469 ggr

Fler inlägg

DEC
12

Vilket bra avslut på tävlingssäsongen!

Söndag i Södertälje, sista tävlingsdagen för året och det blev ett bra avslut! LOVELY hoppade felfritt i 135-klassen, var snabb och kom trea!!! Hon är helt fantastisk min häst, ännu en topplacering! På Grevagården var hon tvåa sista dagen i 135, på Strömsholm trea och så nu trea igen! Jag ska göra en sammanfattning av hennes resultat i år, det blir kul att kolla igenom!
  


LORD hoppade 145-klassen. Vi hade två nedslag, först på hinder nummer fem, han bjöd på ett annat hinder så hade inte fullt fokus på nummer fem, därav nedslaget. Sen så tog jag bort lite för mycket galopp in i trekombinationen, hade lite för kort tygel, så nedslag på A-hindret med bakbenen. Kom ut ur kombinationen med lite för mycket tryck, sen var det båge fyra språng till ett plank som var sista hindret.
  
Jag kände att det inte skulle bli så bra distans till planket så saktade av, gjorde en ny galoppfattning och en volt och hoppade sedan sista hindret bra. När vi redan hade två nedslag så kändes det dumt att bara braka på och kanske få ett nedslag som inte ger hästen en bra erfarenhet, då var det bättre att sakta av och avsluta med ett bra språng. Rundan kändes i det stora hela bra, så jag kan inte vara besviken även om det inte var felfritt. Det är svår hoppning med små marginaler ibland och LORD gör det enkelt när allt stämmer. Vinterns träning ska bli rolig och jag ser fram emot nästa tävlingssäsong!
  
Nu ska vi rida och träna fram till jul sen trappa ner för lite vintervila. 
  
LOVELYS 135-runda!


Läst 870 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
10

Kvällshoppning!


Det var inte vår kväll igår, hoppade 140 klassen med LORD och LOVELY. Ett nedslag med honom och två med henne. Inga dåliga rundor men idag ska jag rida bättre, spänna bågen lite till mot igår. Måste tillägga att det känns väldigt roligt att ha två så fina hästar som nu hoppar 140 klass, som jag har fött upp själv! 
Vi kom hem sent, var uppe och fodrade för ett tag sedan, så det blev en studs hemma innan vi strax rullar tillbaka för årets sista tävlingsdag.
Det har kommit lite, lite snö nu på morgonen, hundarna tyckte att det var kul så de sprang runt i snöflingorna på väg till stallet!

Nu ska jag äta lite frukost sen åker vi!

Två fina bilder från igår, fotade av Bo Bennergård!

LOVELY LADY SB.

LORD LOOP SB!


Läst 3546 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
09

Lördagen den nionde december!

Hej på er! Nu ska jag strax svira om till tävlingskläder och lasta hästarna, tävling i Södertälje nu på eftermiddagen/kvällen. Det är LORD och LOVELY som ska tävla. Årets sista tävling. Det känns lite tråkigt och samtidigt skönt. Så nu kör vi på fullt fokus in i mål på årets tävlingssäsong!
  

LOVELY i Södertälje förra året! Foto: Bo Bennergård

Förra veckan och helgen så var vi på Friends och jobbade på tävlingarna. Det var roligt! Att träffa alla kompisar som man nu jobbat tillsammans med i flera år. Vi gör det mesta inne på arenan nu, bygger dressyrbana, blommor, hinder, kör bilar och prisutdelningsmaterial! 
  

En del av vår lilla grupp! Lella längst till vänster har varit med sedan showen startade, 25 år sedan! 
  

Häftig känsla att sitta inne på arenan och höra publikens jubel när Peder tog emot vinstbilen! Mycket folk!
  
Avslutar med några bilder från 2012 då jag var med och tävlade. CAHLUA och jag vann vår final i Stockholm Trophy! På Instagram kan man se lite bilder från tidigare tävlingar under #minnesihs25
  

Fina bilder, härligt minne! Tack Bo Bennergård för de fina bilderna!


Läst 4520 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Vi vinner och vi förlorar...

Kajsa Boström

Vilket bra avslut på tävlingssäsongen!

Therese

Gästblogg: "Att vara med räknas också"

Gästbloggen

Till Husbloggarna