Therese - Resume av helgen!
MAJ
30

Resume av helgen!

 

I lördags var det tävling i Sala med TIPTON, CARLINA SB och LOOPEZ SB.

 

 

Johanna red CARLINA och de startade 110 klassen. Två nedslag blev det, en bra runda för övrigt. CARLINA var lite trött då hon "levde lite rövare" på framhoppningen och gjorde av med energi där. Det var bara hennes tredje tävling för i år.

 

Jag red LOOPEZ och vi var felfria i 110. Riktigt bra runda. Hon var så avslappnad och ridbar. Hade tänkt att rida 120 klassen också men det skulle ta fyra timmar från 110 till 120 starten och det tycker jag var för lång tid. Det blir lång tid för en unghäst att stå på lastbilen och vänta. Hon hoppade så bra i 110 så jag tyckte det räckte för henne.

 

TIPTON gick 110 och 120. Jag är mer än nöjd med honom, han var så fin!!! Hade 4 fel i båda rundorna. Det som var så bra är att han var lugn och fokuserad både på framhoppningen och inne på banan. Hoppade riktigt bra. I 120 klassen var det med en trekombination som var oxer-räcke-räcke i uppförbacke och det var trångt. Han hoppade den perfekt, det är jag så nöjd med! Duktig häst som har utvecklats mycket.

 

När vi kom hem från tävlingen kom ägarna till ponnyn WALTER och hästen LAKRITS och tittade när vi jobbade med dem. WALTER är inriden nu men blir kvar ett tag till för att ridas.

 

Efter det så åkte vi in till Rocklunda med fyraåringarna för att hoppa på den stora utebanan. Det är bra träning att komma iväg till andra ställen inför tävlingsdebuten. Alla var jätteduktiga.

 

EROZ, en blivande stjärna får vi hoppas!

 

EROZ

 

LADY LOVE SB

 

Igår söndag var en dag hemmma för en gångs skull! Jag red fyra hästar och promenerade med LAGANA, som vi gör alla dagar. I veckan som var åkte jag ner till Löberöd i skåne till Staffan Lidbäck på återbesök efter hennes operation. Åkte ner på tisdagen och hem onsdag. Lång resa... Det såg bra ut och läker åt rätt håll. SKÖNT!!! Så vi ska skritta i några veckor till innan jag får börja trava henne.

 

 

LAGANA på promenad i gröngräset.

 

Towe på GINA och jag rider ACINDO. Härliga uteritter igår!

 

MY var med på ridtur och håller samma fart som hästarna!

 

Nu är det ny vecka och full fart. Det är tävling imorgon em med unghästar. Torsdag till måndag är det Strömsholmstävlingen. Skönt med tävling på nära håll så jag hinner rida även de andra hästarna som är hemma. Vi har ju bara en mil till Strömsholm så det är hemmaplan för mig!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21325 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 105570 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 119464 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 120403 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.