Therese - Resume av helgen!
MAJ
30

Resume av helgen!

 

I lördags var det tävling i Sala med TIPTON, CARLINA SB och LOOPEZ SB.

 

 

Johanna red CARLINA och de startade 110 klassen. Två nedslag blev det, en bra runda för övrigt. CARLINA var lite trött då hon "levde lite rövare" på framhoppningen och gjorde av med energi där. Det var bara hennes tredje tävling för i år.

 

Jag red LOOPEZ och vi var felfria i 110. Riktigt bra runda. Hon var så avslappnad och ridbar. Hade tänkt att rida 120 klassen också men det skulle ta fyra timmar från 110 till 120 starten och det tycker jag var för lång tid. Det blir lång tid för en unghäst att stå på lastbilen och vänta. Hon hoppade så bra i 110 så jag tyckte det räckte för henne.

 

TIPTON gick 110 och 120. Jag är mer än nöjd med honom, han var så fin!!! Hade 4 fel i båda rundorna. Det som var så bra är att han var lugn och fokuserad både på framhoppningen och inne på banan. Hoppade riktigt bra. I 120 klassen var det med en trekombination som var oxer-räcke-räcke i uppförbacke och det var trångt. Han hoppade den perfekt, det är jag så nöjd med! Duktig häst som har utvecklats mycket.

 

När vi kom hem från tävlingen kom ägarna till ponnyn WALTER och hästen LAKRITS och tittade när vi jobbade med dem. WALTER är inriden nu men blir kvar ett tag till för att ridas.

 

Efter det så åkte vi in till Rocklunda med fyraåringarna för att hoppa på den stora utebanan. Det är bra träning att komma iväg till andra ställen inför tävlingsdebuten. Alla var jätteduktiga.

 

EROZ, en blivande stjärna får vi hoppas!

 

EROZ

 

LADY LOVE SB

 

Igår söndag var en dag hemmma för en gångs skull! Jag red fyra hästar och promenerade med LAGANA, som vi gör alla dagar. I veckan som var åkte jag ner till Löberöd i skåne till Staffan Lidbäck på återbesök efter hennes operation. Åkte ner på tisdagen och hem onsdag. Lång resa... Det såg bra ut och läker åt rätt håll. SKÖNT!!! Så vi ska skritta i några veckor till innan jag får börja trava henne.

 

 

LAGANA på promenad i gröngräset.

 

Towe på GINA och jag rider ACINDO. Härliga uteritter igår!

 

MY var med på ridtur och håller samma fart som hästarna!

 

Nu är det ny vecka och full fart. Det är tävling imorgon em med unghästar. Torsdag till måndag är det Strömsholmstävlingen. Skönt med tävling på nära håll så jag hinner rida även de andra hästarna som är hemma. Vi har ju bara en mil till Strömsholm så det är hemmaplan för mig!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20836 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 44543 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 70455 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 72941 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv