Therese - Resume av helgen!
MAJ
30
2011

Resume av helgen!

 

I lördags var det tävling i Sala med TIPTON, CARLINA SB och LOOPEZ SB.

 

 

Johanna red CARLINA och de startade 110 klassen. Två nedslag blev det, en bra runda för övrigt. CARLINA var lite trött då hon "levde lite rövare" på framhoppningen och gjorde av med energi där. Det var bara hennes tredje tävling för i år.

 

Jag red LOOPEZ och vi var felfria i 110. Riktigt bra runda. Hon var så avslappnad och ridbar. Hade tänkt att rida 120 klassen också men det skulle ta fyra timmar från 110 till 120 starten och det tycker jag var för lång tid. Det blir lång tid för en unghäst att stå på lastbilen och vänta. Hon hoppade så bra i 110 så jag tyckte det räckte för henne.

 

TIPTON gick 110 och 120. Jag är mer än nöjd med honom, han var så fin!!! Hade 4 fel i båda rundorna. Det som var så bra är att han var lugn och fokuserad både på framhoppningen och inne på banan. Hoppade riktigt bra. I 120 klassen var det med en trekombination som var oxer-räcke-räcke i uppförbacke och det var trångt. Han hoppade den perfekt, det är jag så nöjd med! Duktig häst som har utvecklats mycket.

 

När vi kom hem från tävlingen kom ägarna till ponnyn WALTER och hästen LAKRITS och tittade när vi jobbade med dem. WALTER är inriden nu men blir kvar ett tag till för att ridas.

 

Efter det så åkte vi in till Rocklunda med fyraåringarna för att hoppa på den stora utebanan. Det är bra träning att komma iväg till andra ställen inför tävlingsdebuten. Alla var jätteduktiga.

 

EROZ, en blivande stjärna får vi hoppas!

 

EROZ

 

LADY LOVE SB

 

Igår söndag var en dag hemmma för en gångs skull! Jag red fyra hästar och promenerade med LAGANA, som vi gör alla dagar. I veckan som var åkte jag ner till Löberöd i skåne till Staffan Lidbäck på återbesök efter hennes operation. Åkte ner på tisdagen och hem onsdag. Lång resa... Det såg bra ut och läker åt rätt håll. SKÖNT!!! Så vi ska skritta i några veckor till innan jag får börja trava henne.

 

 

LAGANA på promenad i gröngräset.

 

Towe på GINA och jag rider ACINDO. Härliga uteritter igår!

 

MY var med på ridtur och håller samma fart som hästarna!

 

Nu är det ny vecka och full fart. Det är tävling imorgon em med unghästar. Torsdag till måndag är det Strömsholmstävlingen. Skönt med tävling på nära håll så jag hinner rida även de andra hästarna som är hemma. Vi har ju bara en mil till Strömsholm så det är hemmaplan för mig!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21675 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 8107 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 10296 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 29503 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv