Therese - Ridit och tävlat!
MAJ
14

Ridit och tävlat!


Tänkte att jag orkar nog inte blogga innan jag stupar i säng, men jo då, efter en tredjedels pizzabit(rester från igår) och lite oreo chokladtårta så kom det lite energi till skrivnerven! Hade som ambition att laga kvällsmat, hade inhandlat "råvaror" till det men både Sara och jag konstaterade att matrester gick snabbare än att få en ugn varm och mat tillagad på denna sida om midnatt! Kan tilläggas att Björn är på jobbresa....


Dagen har bestått i hemmajobb av ett gäng hästar samt stallfix innan avfärd mot jumpclub och eftermiddagstävling. Nysladdat och fint i ridhuset idag!


Johanna har jobbat med de yngre hästarna och red LILL-LADY i ridhuset, det går riktigt bra i alla gångarter med något litet busbockande, vore konstigt annars, det är ju en av LADY systrarna! Hon red även storasyster LOVELY som jobbade på så bra. Själv trimmade jag de lite äldre och gjorde massa "piff och puff" på ACINDO och CASH FLOW!


CARLINA och CELVIN fick bada och gå ut på promenad innan de åkte med på tävlingen. 
Malin, Sara och jag slängde i oss lunch på typ sju minuter innan vi lastade och rullade iväg på tävling.


Eftermiddagstävling på en tisdag är perfekt, passar fint in i planeringen. Välarrangerat på Jumpclub gör det hela ännu bättre. 


Började med att hoppa 110 klassen på CELVIN. Han var duktig och hoppade felfritt! Unghästarna var sedan först i 120 klassen och vi var nummer först. CELVIN gjorde en bra runda på de tolv sprången. Hade två ner men jag är mer nöjd med den rundan för han var mer avspänd och gjorde många fina språng.Sen var det dax för CARLINA i 120 klassen. Hon var på hugget och for runt lite innan vi kom in på framhoppningen. Där lugnade hon sig och började jobba på. Inne på banan var hon också bra, felfri och blev placerad sjua!!! Testade att ha "blinkers" på tränset för att se om hon fokuserade bättre. Tror det bidrog lite, återstår att se på nästkommande tävlingar. CARLINA SB, 120 klassen idag.


Satt av och kände att jag hade rätt ont i höger ljumskmuskel, så skönt att det var en stund till CARDINI så jag hann vila den lite. Hjälpte inte så mycket, den gjorde ganska ont när jag satt upp och började rida. Fick lov att sitta av och springa på toa och kissa mitt i framhoppningen för det gjorde så ont (ursäkta detaljerna men det är inte alltid så glamoröst det här)
När jag väl hade hoppat fram några språng och kom in på banan så glömde jag att det gjorde ont när jag kände hur fin CARDINI var idag. Jösses vad fint han hoppade! Vi var felfria och hoppade in på nionde plats!Så fyra starter och tre placeringar, en per häst!!!Sen var det bara att lasta och köra hem, tur det var vänsterbenet som gjorde ont och inte höger, då var det inga problem att gasa och bromsa med automatbilen!
Så hemma igen var det skönt att stallet var klart och hemma putsen klart, Tack Ulrika!
Bara att ta hand om hästarna och mocka släpet så var dagen slut!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 9510 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 97640 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 111533 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 112472 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.