Therese - Ridit tio hästar idag...
MAR
16

Ridit tio hästar idag...

...och gjort en hel del annat.Jag var själv i stallet idag fram till kl fem då Towe kom. Fast hon hade inte något sällskap alls av mig eftersom jag åkte till ridhuset med två hästar när hon kom.

 

Johanna är på ridsportmässan i Stockholm och vår praktikant Josefin har slutat. Praktiken var bara i två veckor och nu är den slut. Josefin var en jätteduktig tjej som jag hoppas hade kul här hos oss!

 

Så idag var jag ensam hela dagen på länge, en chock nästan! Så det var bara att stressa på med allt. Släppa ut några hästar efter fodringen, börja rida de som var på ridlistan idag. Släppa ut hästarna eftersom de var ridna och klara. Ta med hästar in som skulle ridas efter lunch, fodra lunch. Mockade två boxar mitt på dagen, red vidare...

 

Trimmade flera av hästarna på grusvägen och det gick bra. De var väldigt pigga och framåt idag. Det finns några vändplaner efter vägen, de kan man använda till att rida lite volter på, fantasin sätter gränserna!

 

En av unghästarna red jag ut på själv idag för första gången. Tänkte nästan ringa och teckna en livförsäkring innan, utfall att...men nu gick det riktigt bra. Skrittade ut i skogen och efter halva rundan var det många gnäggningar men för övrigt var den skötsam och snäll!

 

Jag skulle rida Ulles REMINA i ridhuset på kvällen så då tog jag även med mig ACINDO och CARLINA och trimmade de två, när jag i alla fall åkte till ett ridhus. ACINDO kändes grymt fin och det är bra inför imorgon då hon ska tävla.

 

Imorgon är det tävling i Södertälje och första omgången av elitallsvenskan, laghoppning. I år är det extra kul med elitserien då de fem bästar lagen efter semifinalen kvalar in till den stora finalen i Globen under Stockhom Horse Show!!! För att komma dit så måste vi först försöka kvala till Strömsholmstävlingen.

 

I vårt avlånga land så är det sex grupper med åtta lag i varje. Efter tre omgångar är det de två bästa lagen totalt från varje grupp som kvalar till Strömsholm. Vi lyckades förra året och blev totalt tvåa i gruppen och kvalade till Strömsholm. Våran grupp innehåller många bra lag.

 

Jump Club som tagit SM-guld, Årsta Runsten som varit bronsmedaljörer, Hamre Ridklubb även de Sm-vinnare ett år och flera bra, konkurensen är stenhård! Vi får se hur det går imorgon, blir kul!

 

Jag ska upp tidigt och försöka hinna rida fyra hästar innan jag åker till Södertälje vid 10:30. Åker bara med ACINDO och hon hoppar först förklassen 130 innan laget.

 

På söndag är det tävling i Heby med sex hästar så det blir inte en lugn helg det här.

 

 

Västerås Ryttarsällskaps lag 2011 med Rebecca Pannula, Jessica Lewin, Arnold Assarsson och jag med hästen Lutricia Mc Neal. Då vann vi andra omgången.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 33569 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 58643 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 84534 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87016 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv