Therese - Ridit tio hästar idag...
MAR
16

Ridit tio hästar idag...

...och gjort en hel del annat.Jag var själv i stallet idag fram till kl fem då Towe kom. Fast hon hade inte något sällskap alls av mig eftersom jag åkte till ridhuset med två hästar när hon kom.

 

Johanna är på ridsportmässan i Stockholm och vår praktikant Josefin har slutat. Praktiken var bara i två veckor och nu är den slut. Josefin var en jätteduktig tjej som jag hoppas hade kul här hos oss!

 

Så idag var jag ensam hela dagen på länge, en chock nästan! Så det var bara att stressa på med allt. Släppa ut några hästar efter fodringen, börja rida de som var på ridlistan idag. Släppa ut hästarna eftersom de var ridna och klara. Ta med hästar in som skulle ridas efter lunch, fodra lunch. Mockade två boxar mitt på dagen, red vidare...

 

Trimmade flera av hästarna på grusvägen och det gick bra. De var väldigt pigga och framåt idag. Det finns några vändplaner efter vägen, de kan man använda till att rida lite volter på, fantasin sätter gränserna!

 

En av unghästarna red jag ut på själv idag för första gången. Tänkte nästan ringa och teckna en livförsäkring innan, utfall att...men nu gick det riktigt bra. Skrittade ut i skogen och efter halva rundan var det många gnäggningar men för övrigt var den skötsam och snäll!

 

Jag skulle rida Ulles REMINA i ridhuset på kvällen så då tog jag även med mig ACINDO och CARLINA och trimmade de två, när jag i alla fall åkte till ett ridhus. ACINDO kändes grymt fin och det är bra inför imorgon då hon ska tävla.

 

Imorgon är det tävling i Södertälje och första omgången av elitallsvenskan, laghoppning. I år är det extra kul med elitserien då de fem bästar lagen efter semifinalen kvalar in till den stora finalen i Globen under Stockhom Horse Show!!! För att komma dit så måste vi först försöka kvala till Strömsholmstävlingen.

 

I vårt avlånga land så är det sex grupper med åtta lag i varje. Efter tre omgångar är det de två bästa lagen totalt från varje grupp som kvalar till Strömsholm. Vi lyckades förra året och blev totalt tvåa i gruppen och kvalade till Strömsholm. Våran grupp innehåller många bra lag.

 

Jump Club som tagit SM-guld, Årsta Runsten som varit bronsmedaljörer, Hamre Ridklubb även de Sm-vinnare ett år och flera bra, konkurensen är stenhård! Vi får se hur det går imorgon, blir kul!

 

Jag ska upp tidigt och försöka hinna rida fyra hästar innan jag åker till Södertälje vid 10:30. Åker bara med ACINDO och hon hoppar först förklassen 130 innan laget.

 

På söndag är det tävling i Heby med sex hästar så det blir inte en lugn helg det här.

 

 

Västerås Ryttarsällskaps lag 2011 med Rebecca Pannula, Jessica Lewin, Arnold Assarsson och jag med hästen Lutricia Mc Neal. Då vann vi andra omgången.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 33133 ggr

Fler inlägg

MAR
14

Uppdatering!

Hej, nu är det dags för en uppdatering här på bloggen, veckorna springer iväg och det har varit mycket att göra sen vi kom hem från Afrika! Hela resan var ju helt fantastisk och det kommer dyka upp lite mer inlägg från den här framöver. 

Stallet är fullt med hästar och fler är på ingång så det finns att göra här! Det är såklart roligt och att ha hästar i varierande åldrar och utbildning vilket gör det hela variationsrikt minst sagt! 
Sen rider jag även några hästar som kommer hit med sina ägare för att ridas av mig, men de bor hemma hos sig. Så vissa dagar planeras i minutschema för att allt ska klaffa! 

Många uteritter i skogen blir det, bra för knopp och kropp!

Årets första tävling har vi också varit på, i Högbo. Jättebra tävlingsplats som vi ska till nu i helgen igen, favorit i repris!

Den första tävlingen som var för två veckor sedan gick jättebra! Fyra hästar hade vi med, THUNDERSTRIKE, LORD LOOP, LOVELY LADY och CASH FLOW. Alla fyra hästar hoppade strålande och åkte hem med placeringar. 
THUNDERSTRIKE var felfri i alla tre starterna, placerad i en. LORD var placerad i 130 samt 140. LOVELY var fyra i en 130 och VANN en annan 130!! Även CASH FLOW vann en klass, 125 samt var trea i en annan! Vilken bra start på året!!!

CASH FLOW efter årets första seger!

LOVELY !

LORD in action!

Såhär såg det ut för två veckor sedan när vi var i Högbo!

Vi åker upp till Högbo i eftermiddag och tävlar resten av veckan. Så nu blir det packning av grejer, tvätt och lite ridning. 


Läst 8236 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
20

Sista safaridagen och flyg till Pemba!

Jag måste börja med att lägga in den här filmen på lejonhanen som vi såg en av dagarna. Det var mäktigt att se en så stor hane i det fria, och även lite läskigt, vi var ju så nära!!!

Vilket djur!
Sista morgonen och vid frukosten på lodgen så såg vi sex lejon som gick på andra sidan floden. Två hanar och fyra honor. Vilken start på dagen!
Vi åkte sedan runt i parken, fast det känns inte som att man är i en park, det är så storslaget och vackert så det känns som att vara i en annan värld! Ruaha National park är lika stort som Skåne gånger två till ytan. 

Vi skulle sedan flyga från Ruaha vid lunch, så vi körde safari hela vägen till flygfältet. Jag räknade nästan minuter, för jag ville att tiden skulle krypa fram, jag ville inte åka därifrån, hade gärna stannat längre! 

Hade kunnat åka runt såhär i veckor kändes det som!

Underbara djur!

Flygplanet som flög oss till Zanzibar och vidare till ön Pemba!

Hejdå Ruaha!

Vi flög ut över Tanzanias kust...

....och in över Pemba Island!

Framme på Pemba Paradise, det första hotellet vi bodde på. 

Solnedgång på stranden!


Läst 24381 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
19

Safari!

De två följande dagarna hade vi heldags safari. Vi gick upp strax före sju på morgonen och frukost var det halv åtta. Runt halv nio åkte vi iväg på safari, och kom tillbaka runt kl fem på eftermiddagen. Man kunde välja om man ville dela upp dagen i två safari, och då äta lunch på lodgen. Eller så är man ute och åker hela dagen och äter picknick lunch ute på savannen/steppen. Vi valde heldags safari, för då åkte man iväg längre bort och vem vill inte se så mycket som möjligt att djur och natur!

Vi såg så mycket djur, det var helt fantastiskt! Här kommer bilder!

Impalor så vi mycket av. De lever tillsammans i stora flockar. Så vackra!

Jättestor elefanthane. De uppskattade att han väger runt fem ton och var 40 år gammal!

Så vacker natur!

Elefant!

Giraff som låg och vilade!

Här åt vi picknick lunch en av dagarna!

En stor elefantfamilj, kolla den lilla söta bebisen!

Vår bil!

Björn och en av våra guider.

Gissa om jag var glad, vilken dröm att åka runt och se alla djur i deras naturliga miljö!

Det var mitt emellan två regnperioder nu i Tanzania. De har två kortare. Så därför var det grönt och frodigt nu när vi var där. Under regnperioden är hela floden fylld med vatten, nu var det bara lite!

Kudu, Afrikas näst största Antilop.

Vi såg mycket giraffer.

Massor av flodhästar!

Babian!

Så nära en lejonhane som låg i skuggan och svalkade sig!

Zebror!

Elefanter som badade!

Lejonhonor!

Grusvägar och vacker natur.

Solen börjar gå ner.

På kvällarna satt vi vid lägerelden en stund och pratade om dagens safari innan vi åt middag!


Läst 25482 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour

Senaste numret

Hippson nr 1
Special: Bli bäst på helheten. I årets första nummer djupdyker vi i Pether Marknes vinnande system. Tidningen innehåller även unika planeringsmallar för häståret.
Läs mer om innehållet

Dessutom:

  • Rid din häst med takt och schuvung
  • John Hickey tömkör över hinder
  • Rakriktad häst rör sig balanserat
  • Planera ditt foderår
  • Så lägger du ett sårbandage 
  • Fyra dagliga stretchövningar
  • Professorn om träningsfria perioder
  • Tips för ett systematiserat hingstval

Och mycket, mycket mer...

Bli prenumerant!
Tecknar du en prenumeration skickar vi specialnumret till dig direkt, utan extra kostnad. Därefter får du ytterligare sex utgåvor. Allt som allt sparar du 198 kronor jämfört med lösnummerpris.

Till erbjudandet
Galleriet på Hippson Market