Therese - Ridit tio hästar idag...
MAR
16

Ridit tio hästar idag...

...och gjort en hel del annat.Jag var själv i stallet idag fram till kl fem då Towe kom. Fast hon hade inte något sällskap alls av mig eftersom jag åkte till ridhuset med två hästar när hon kom.

 

Johanna är på ridsportmässan i Stockholm och vår praktikant Josefin har slutat. Praktiken var bara i två veckor och nu är den slut. Josefin var en jätteduktig tjej som jag hoppas hade kul här hos oss!

 

Så idag var jag ensam hela dagen på länge, en chock nästan! Så det var bara att stressa på med allt. Släppa ut några hästar efter fodringen, börja rida de som var på ridlistan idag. Släppa ut hästarna eftersom de var ridna och klara. Ta med hästar in som skulle ridas efter lunch, fodra lunch. Mockade två boxar mitt på dagen, red vidare...

 

Trimmade flera av hästarna på grusvägen och det gick bra. De var väldigt pigga och framåt idag. Det finns några vändplaner efter vägen, de kan man använda till att rida lite volter på, fantasin sätter gränserna!

 

En av unghästarna red jag ut på själv idag för första gången. Tänkte nästan ringa och teckna en livförsäkring innan, utfall att...men nu gick det riktigt bra. Skrittade ut i skogen och efter halva rundan var det många gnäggningar men för övrigt var den skötsam och snäll!

 

Jag skulle rida Ulles REMINA i ridhuset på kvällen så då tog jag även med mig ACINDO och CARLINA och trimmade de två, när jag i alla fall åkte till ett ridhus. ACINDO kändes grymt fin och det är bra inför imorgon då hon ska tävla.

 

Imorgon är det tävling i Södertälje och första omgången av elitallsvenskan, laghoppning. I år är det extra kul med elitserien då de fem bästar lagen efter semifinalen kvalar in till den stora finalen i Globen under Stockhom Horse Show!!! För att komma dit så måste vi först försöka kvala till Strömsholmstävlingen.

 

I vårt avlånga land så är det sex grupper med åtta lag i varje. Efter tre omgångar är det de två bästa lagen totalt från varje grupp som kvalar till Strömsholm. Vi lyckades förra året och blev totalt tvåa i gruppen och kvalade till Strömsholm. Våran grupp innehåller många bra lag.

 

Jump Club som tagit SM-guld, Årsta Runsten som varit bronsmedaljörer, Hamre Ridklubb även de Sm-vinnare ett år och flera bra, konkurensen är stenhård! Vi får se hur det går imorgon, blir kul!

 

Jag ska upp tidigt och försöka hinna rida fyra hästar innan jag åker till Södertälje vid 10:30. Åker bara med ACINDO och hon hoppar först förklassen 130 innan laget.

 

På söndag är det tävling i Heby med sex hästar så det blir inte en lugn helg det här.

 

 

Västerås Ryttarsällskaps lag 2011 med Rebecca Pannula, Jessica Lewin, Arnold Assarsson och jag med hästen Lutricia Mc Neal. Då vann vi andra omgången.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 34050 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 80646 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 94537 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 95476 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv