Therese - Riktigt bra hoppning!
JUN
07

Riktigt bra hoppning!

Vilken dag, vilket väder! Strömsholm badar i sol och tävlingsbanan är så vacker där den ligger bakom det fina slottet! Det är roligt att tävla här.Började med att hoppa Carlina i 130 klassen för sjuåringarna. Det var en tidshoppning tio hinder, tolv språng för den innehöll två kombinationer. Hon hoppade riktigt bra! Blev ett missförstånd på hinder nummer fem som man hoppade på kortsidan upp mot slottet. Man kom på båge sju galoppsprång åt höger. Ganska tittigt hinder med en vit grind under och vita "torn" på sidorna. På staketet bakom blåste det lite i en reklambanderoll och så smattrade det i flaggorna. Carlina är ju lite ljudkänslig så hon tappade lite fokus på hindret och kändes lite vinglig mot oxern, så vi bröt ut på sidan. Gjorde en volt , visade henne hindret, klappade henne på halsen och så red vi mot oxern igen och hoppade utan problem. Hon var felfri på alla hinder men man får fyra fel för ett "stopp" och så blev det tidsfel. var nöjd med rundan och hennes hoppning.Acindo hoppade också 130 klassen som var för de äldre hästarna. Två faser och vi kom i mål med en bom i gräset i omhoppningen. Det blev en placering på den rundan så Acindo levererar!!!
Acindo idag, foto Linda Öberg studio78.se


Cahlua hoppade jag i laget. Rider för Västerås Ryttarsällskap och vi hade ett bra lag. Våran grupp och de sju övriga lagen är också jättebra så det gäller att prestera på topp! Våra juniorer var duktiga. Lois som red först hade en rivning på en riktigt bra runda. Stinas runda såg jag inte då jag red fram min häst. Hon hade inte bommarna på sin sida och det trillade några. Jag var tredje ryttaren i laget och Cahlua hoppade grymt bra! På hinder nummer tre hoppade hon så stort så jag tappade vänster stigbygel. Direkt efter trean var det distans på åtta galoppsprång till fyrans räcke med vattenmatta i bakkant. Ville inte störa hästen med att försöka få tag i stigbygeln så hoppade fyra med bara höger fot i en bygel, tur man har balans! Fick i foten i svängen mot femmans oxer-oxer kombination och tur det för hon hoppade helt fantastiskt bra! Hela banan var hon fin runt. Det tog lite tid i luften över varje hinder när hon hoppar så väl, samt att min sväng efter fyran var lite lång så vi överskred maxtiden och fick två tidsfel. 


Sist i vårat lag red Jennie på Easy Q oh de satt en kanonbra felfri runda! Vårat lag stannade på totalt sju fel och det blev en fjärdeplats. Skönt på ett sätt att mina två tidsfel inte försämrade resultatet. Vi hade inte kommit högre upp placeringsmässigt med en nolla, känns alltid tokigt att dra på sig tidsfel i en laghoppning annars.


Vann gjorde Årsta Runsten, Grattis!Björn och jag med våra hundar på lastbilsluckan!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19970 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58388 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 72277 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 73218 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv