Therese - Riktigt bra hoppning!
JUN
07

Riktigt bra hoppning!

Vilken dag, vilket väder! Strömsholm badar i sol och tävlingsbanan är så vacker där den ligger bakom det fina slottet! Det är roligt att tävla här.Började med att hoppa Carlina i 130 klassen för sjuåringarna. Det var en tidshoppning tio hinder, tolv språng för den innehöll två kombinationer. Hon hoppade riktigt bra! Blev ett missförstånd på hinder nummer fem som man hoppade på kortsidan upp mot slottet. Man kom på båge sju galoppsprång åt höger. Ganska tittigt hinder med en vit grind under och vita "torn" på sidorna. På staketet bakom blåste det lite i en reklambanderoll och så smattrade det i flaggorna. Carlina är ju lite ljudkänslig så hon tappade lite fokus på hindret och kändes lite vinglig mot oxern, så vi bröt ut på sidan. Gjorde en volt , visade henne hindret, klappade henne på halsen och så red vi mot oxern igen och hoppade utan problem. Hon var felfri på alla hinder men man får fyra fel för ett "stopp" och så blev det tidsfel. var nöjd med rundan och hennes hoppning.Acindo hoppade också 130 klassen som var för de äldre hästarna. Två faser och vi kom i mål med en bom i gräset i omhoppningen. Det blev en placering på den rundan så Acindo levererar!!!
Acindo idag, foto Linda Öberg studio78.se


Cahlua hoppade jag i laget. Rider för Västerås Ryttarsällskap och vi hade ett bra lag. Våran grupp och de sju övriga lagen är också jättebra så det gäller att prestera på topp! Våra juniorer var duktiga. Lois som red först hade en rivning på en riktigt bra runda. Stinas runda såg jag inte då jag red fram min häst. Hon hade inte bommarna på sin sida och det trillade några. Jag var tredje ryttaren i laget och Cahlua hoppade grymt bra! På hinder nummer tre hoppade hon så stort så jag tappade vänster stigbygel. Direkt efter trean var det distans på åtta galoppsprång till fyrans räcke med vattenmatta i bakkant. Ville inte störa hästen med att försöka få tag i stigbygeln så hoppade fyra med bara höger fot i en bygel, tur man har balans! Fick i foten i svängen mot femmans oxer-oxer kombination och tur det för hon hoppade helt fantastiskt bra! Hela banan var hon fin runt. Det tog lite tid i luften över varje hinder när hon hoppar så väl, samt att min sväng efter fyran var lite lång så vi överskred maxtiden och fick två tidsfel. 


Sist i vårat lag red Jennie på Easy Q oh de satt en kanonbra felfri runda! Vårat lag stannade på totalt sju fel och det blev en fjärdeplats. Skönt på ett sätt att mina två tidsfel inte försämrade resultatet. Vi hade inte kommit högre upp placeringsmässigt med en nolla, känns alltid tokigt att dra på sig tidsfel i en laghoppning annars.


Vann gjorde Årsta Runsten, Grattis!Björn och jag med våra hundar på lastbilsluckan!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19680 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 29885 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 55807 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 58293 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv