Therese - Riktigt bra hoppning!
JUN
07

Riktigt bra hoppning!

Vilken dag, vilket väder! Strömsholm badar i sol och tävlingsbanan är så vacker där den ligger bakom det fina slottet! Det är roligt att tävla här.Började med att hoppa Carlina i 130 klassen för sjuåringarna. Det var en tidshoppning tio hinder, tolv språng för den innehöll två kombinationer. Hon hoppade riktigt bra! Blev ett missförstånd på hinder nummer fem som man hoppade på kortsidan upp mot slottet. Man kom på båge sju galoppsprång åt höger. Ganska tittigt hinder med en vit grind under och vita "torn" på sidorna. På staketet bakom blåste det lite i en reklambanderoll och så smattrade det i flaggorna. Carlina är ju lite ljudkänslig så hon tappade lite fokus på hindret och kändes lite vinglig mot oxern, så vi bröt ut på sidan. Gjorde en volt , visade henne hindret, klappade henne på halsen och så red vi mot oxern igen och hoppade utan problem. Hon var felfri på alla hinder men man får fyra fel för ett "stopp" och så blev det tidsfel. var nöjd med rundan och hennes hoppning.Acindo hoppade också 130 klassen som var för de äldre hästarna. Två faser och vi kom i mål med en bom i gräset i omhoppningen. Det blev en placering på den rundan så Acindo levererar!!!
Acindo idag, foto Linda Öberg studio78.se


Cahlua hoppade jag i laget. Rider för Västerås Ryttarsällskap och vi hade ett bra lag. Våran grupp och de sju övriga lagen är också jättebra så det gäller att prestera på topp! Våra juniorer var duktiga. Lois som red först hade en rivning på en riktigt bra runda. Stinas runda såg jag inte då jag red fram min häst. Hon hade inte bommarna på sin sida och det trillade några. Jag var tredje ryttaren i laget och Cahlua hoppade grymt bra! På hinder nummer tre hoppade hon så stort så jag tappade vänster stigbygel. Direkt efter trean var det distans på åtta galoppsprång till fyrans räcke med vattenmatta i bakkant. Ville inte störa hästen med att försöka få tag i stigbygeln så hoppade fyra med bara höger fot i en bygel, tur man har balans! Fick i foten i svängen mot femmans oxer-oxer kombination och tur det för hon hoppade helt fantastiskt bra! Hela banan var hon fin runt. Det tog lite tid i luften över varje hinder när hon hoppar så väl, samt att min sväng efter fyran var lite lång så vi överskred maxtiden och fick två tidsfel. 


Sist i vårat lag red Jennie på Easy Q oh de satt en kanonbra felfri runda! Vårat lag stannade på totalt sju fel och det blev en fjärdeplats. Skönt på ett sätt att mina två tidsfel inte försämrade resultatet. Vi hade inte kommit högre upp placeringsmässigt med en nolla, känns alltid tokigt att dra på sig tidsfel i en laghoppning annars.


Vann gjorde Årsta Runsten, Grattis!Björn och jag med våra hundar på lastbilsluckan!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19777 ggr

Fler inlägg

AUG
25

Nytt försök med samma inlägg!

Hej! Här kommer nu mitt inlägg igen, förhoppningsvis med bilder och videos. Någonting hände med det förra så det såg bara konstigt ut!

Hej på er! Det var ett tag sedan jag skrev här på min blogg och mycket har hänt sedan sist! Vart ska jag börjasmiley? Det får bli en resume i några inlägg framöver med en uppdatering. 
Vi börjar med en uppdatering av mina tävlingshästar så ni hänger med på banorna!

LORD LOOP SB. 
Född 2008.
Egen uppfödning e: Looping u: Cortina-Cortuz-Cortez.
Tävlar upp till svår 150 klass! Kvald till SM!

LOVELY LADY SB.
Född 2009.
Egen uppfödning e: Looping u: Rantadou-Rastell-Tamburin.
Tävlar upp till svår 145 klass! Vann sin debut i svår 145 Grand Prix. Vinner massor och placerar sig ofta!

CASH FLOW.
Född 2007.
E: Coriall u: Carma-Cardento.
Uppfödare: Marcus Lundholm.
Tävlar upp till 130 klasser. Vinner massor och placerar sig ofta!


CELVIN AF TORTUNA.
Född 2008.
E: Carland u: High Speed-Acacio.
Uppfödare: Helene Eriksson.
Tävlar upp till 130 klasser. Har i år tävlats av min elev och kvalade till Falsterbos childrensfinal i år, samt SM. Var felfri och kom trea i Falsterbo.


COHIBAS LADY SB.
Född 2011.
Egen uppfödning e: Cohiba. u: Rantadou-Rastell-Tamburin.
Tävlar upp till 130 klasser. Jag äger henne tillsammans med Malin Carnestad, som är den som tävlar henne för det mesta! 

Hoppas ni tycker det är kul med en uppdatering av tävlingshästarna! Vi hörs i nästa inlägg!


Läst 193 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 64043 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 89936 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv