Therese - Riktigt bra hoppträning!
MAR
15

Riktigt bra hoppträning!

Igår var det onsdag och det betyder hoppdag i Stall Bäcktorp! Vi åkte till Åskebro och hoppade ett gäng hästar. Var även till ridhuset på Rocklunda på kvällen och red Ulrikas hästar och hade med några egna.

 

Tomas höll i träningen i Åskebro och det byggdes upp en bra övning som vanligt!

 

 

Jag hade laddat upp med "picknick" till gänget! Det är viktigt att äta och är man i ridhuset en hel dag så går det kanske inte att äta lagad mat till lunch, då fick det här duga bra. För glada hästskötare och tränare gör dagen så mycket bättre!!!

 

Paula och jag tränade tillsammans när jag red min första häst CAHLUA. Vi fick värma upp med ordentligt markarbete. Börjar alltid med att rida hästarna framåt så de tar stöd på bettet och använder sina bakben. Vi red sedan på volten och travade över fyra bommar. Efter bommarna flyttade vi hästarna utåt tilll spåret, travade sedan på framåt med rak häst. Sedan la vi till galopp också. Efter att vi flyttat ut hästarna fattade vi galopp. Galopperade en fjärdedel av volten, sedan trav igen över bommarna, flyttade, galopp, övergång till trav, bommarna osv.

 

 

Vi hoppade sedan fram på den andra volten. Två räcken med "sockerbitar" under. Hoppade först bara ett räcke och efter två språng på det la vi även till det andra. Om ni tänker er urtavlan på en klocka så stod hindrena på kl 12 och kl 6. Vi fortsatte uppvärmningen genom att hoppa två linjer på banan som vi byggt. Det var på båda diagonalerna som det var byggt en trekombination på den ena och räcke till räcke med tre galoppsprång mellan på den andra diagonalen. Efter uppvärmingen blev det ett varv eller två på banan. Den var bra och nyttig. Distanser och linjer som de hoppade på SM:et i helgen som var, så det var på riktigt kan man säga!

 

 

Jag är jättenöjd med hästarna och träningen. Vi fick jobba ordentligt och jag kan erkänna att idag har jag träningsvärk!!!! Det känns att jag hoppade nio hästar igår!

 

Men vi fick inte nog av det, idag hoppade vi lite till! Johanna och jag åkte till Rocklunda med LORD och CELVIN.

 

Johanna fick hoppa LORD som är under inhoppning. Det gick bra och idag hoppade de en liten bana för första gången! Som Johanna sa, man blir lycklig av en unghästs små framsteg, som att hoppa runt en bana på 60 cm!

 

Jag hoppade CELVIN som är en ny häst i stallet. Han är en valack fyra år efter CARLAND-ACACIO. Han är uppfödd och ägd av Helene Eriksson. Han har ridits in och utbildats av Max Rupla. Visades på treårstest och fick hoppdiplom med fina poäng. Nu är han här för utbildning och försäljning. Det är en jättetrevlig häst som Max har gjort ett mycket bra grundjobb med. Ska bli kul att jobba med CELVIN och han var duktig idag. Hoppade bana med tittiga hinder. Han har en underbar galopp! Kommer bild på honom senare.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25883 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59141 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85035 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87517 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv