Therese - Riktigt bra hoppträning!
MAR
15
2012

Riktigt bra hoppträning!

Igår var det onsdag och det betyder hoppdag i Stall Bäcktorp! Vi åkte till Åskebro och hoppade ett gäng hästar. Var även till ridhuset på Rocklunda på kvällen och red Ulrikas hästar och hade med några egna.

 

Tomas höll i träningen i Åskebro och det byggdes upp en bra övning som vanligt!

 

 

Jag hade laddat upp med "picknick" till gänget! Det är viktigt att äta och är man i ridhuset en hel dag så går det kanske inte att äta lagad mat till lunch, då fick det här duga bra. För glada hästskötare och tränare gör dagen så mycket bättre!!!

 

Paula och jag tränade tillsammans när jag red min första häst CAHLUA. Vi fick värma upp med ordentligt markarbete. Börjar alltid med att rida hästarna framåt så de tar stöd på bettet och använder sina bakben. Vi red sedan på volten och travade över fyra bommar. Efter bommarna flyttade vi hästarna utåt tilll spåret, travade sedan på framåt med rak häst. Sedan la vi till galopp också. Efter att vi flyttat ut hästarna fattade vi galopp. Galopperade en fjärdedel av volten, sedan trav igen över bommarna, flyttade, galopp, övergång till trav, bommarna osv.

 

 

Vi hoppade sedan fram på den andra volten. Två räcken med "sockerbitar" under. Hoppade först bara ett räcke och efter två språng på det la vi även till det andra. Om ni tänker er urtavlan på en klocka så stod hindrena på kl 12 och kl 6. Vi fortsatte uppvärmningen genom att hoppa två linjer på banan som vi byggt. Det var på båda diagonalerna som det var byggt en trekombination på den ena och räcke till räcke med tre galoppsprång mellan på den andra diagonalen. Efter uppvärmingen blev det ett varv eller två på banan. Den var bra och nyttig. Distanser och linjer som de hoppade på SM:et i helgen som var, så det var på riktigt kan man säga!

 

 

Jag är jättenöjd med hästarna och träningen. Vi fick jobba ordentligt och jag kan erkänna att idag har jag träningsvärk!!!! Det känns att jag hoppade nio hästar igår!

 

Men vi fick inte nog av det, idag hoppade vi lite till! Johanna och jag åkte till Rocklunda med LORD och CELVIN.

 

Johanna fick hoppa LORD som är under inhoppning. Det gick bra och idag hoppade de en liten bana för första gången! Som Johanna sa, man blir lycklig av en unghästs små framsteg, som att hoppa runt en bana på 60 cm!

 

Jag hoppade CELVIN som är en ny häst i stallet. Han är en valack fyra år efter CARLAND-ACACIO. Han är uppfödd och ägd av Helene Eriksson. Han har ridits in och utbildats av Max Rupla. Visades på treårstest och fick hoppdiplom med fina poäng. Nu är han här för utbildning och försäljning. Det är en jättetrevlig häst som Max har gjort ett mycket bra grundjobb med. Ska bli kul att jobba med CELVIN och han var duktig idag. Hoppade bana med tittiga hinder. Han har en underbar galopp! Kommer bild på honom senare.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26403 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 63391 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 65137 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 85896 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv