Therese - Riktigt bra hoppträning!
MAR
15

Riktigt bra hoppträning!

Igår var det onsdag och det betyder hoppdag i Stall Bäcktorp! Vi åkte till Åskebro och hoppade ett gäng hästar. Var även till ridhuset på Rocklunda på kvällen och red Ulrikas hästar och hade med några egna.

 

Tomas höll i träningen i Åskebro och det byggdes upp en bra övning som vanligt!

 

 

Jag hade laddat upp med "picknick" till gänget! Det är viktigt att äta och är man i ridhuset en hel dag så går det kanske inte att äta lagad mat till lunch, då fick det här duga bra. För glada hästskötare och tränare gör dagen så mycket bättre!!!

 

Paula och jag tränade tillsammans när jag red min första häst CAHLUA. Vi fick värma upp med ordentligt markarbete. Börjar alltid med att rida hästarna framåt så de tar stöd på bettet och använder sina bakben. Vi red sedan på volten och travade över fyra bommar. Efter bommarna flyttade vi hästarna utåt tilll spåret, travade sedan på framåt med rak häst. Sedan la vi till galopp också. Efter att vi flyttat ut hästarna fattade vi galopp. Galopperade en fjärdedel av volten, sedan trav igen över bommarna, flyttade, galopp, övergång till trav, bommarna osv.

 

 

Vi hoppade sedan fram på den andra volten. Två räcken med "sockerbitar" under. Hoppade först bara ett räcke och efter två språng på det la vi även till det andra. Om ni tänker er urtavlan på en klocka så stod hindrena på kl 12 och kl 6. Vi fortsatte uppvärmningen genom att hoppa två linjer på banan som vi byggt. Det var på båda diagonalerna som det var byggt en trekombination på den ena och räcke till räcke med tre galoppsprång mellan på den andra diagonalen. Efter uppvärmingen blev det ett varv eller två på banan. Den var bra och nyttig. Distanser och linjer som de hoppade på SM:et i helgen som var, så det var på riktigt kan man säga!

 

 

Jag är jättenöjd med hästarna och träningen. Vi fick jobba ordentligt och jag kan erkänna att idag har jag träningsvärk!!!! Det känns att jag hoppade nio hästar igår!

 

Men vi fick inte nog av det, idag hoppade vi lite till! Johanna och jag åkte till Rocklunda med LORD och CELVIN.

 

Johanna fick hoppa LORD som är under inhoppning. Det gick bra och idag hoppade de en liten bana för första gången! Som Johanna sa, man blir lycklig av en unghästs små framsteg, som att hoppa runt en bana på 60 cm!

 

Jag hoppade CELVIN som är en ny häst i stallet. Han är en valack fyra år efter CARLAND-ACACIO. Han är uppfödd och ägd av Helene Eriksson. Han har ridits in och utbildats av Max Rupla. Visades på treårstest och fick hoppdiplom med fina poäng. Nu är han här för utbildning och försäljning. Det är en jättetrevlig häst som Max har gjort ett mycket bra grundjobb med. Ska bli kul att jobba med CELVIN och han var duktig idag. Hoppade bana med tittiga hinder. Han har en underbar galopp! Kommer bild på honom senare.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26076 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 79764 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 93654 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 94593 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv