Therese - Sala dag två
AUG
20

Sala dag två

 

Det blev en lyckad tävlingshelg i Sala. Idag var LAGANA med och hon hoppade först 130 klassen. Det blev en lagom felfri runda, hon hoppade så fint och runda språng. Kom på sjunde plats. ACINDO och CAHLUA gick också 130 klassen. Båda hade fyra fel. De kändes fina och ACINDO var bättre än igår, bra känsla.

 

Red sedan 140 klassen på både LAGANA och CAHLUA. Först ut var CAHLUA. Hon hoppade fint ett och två. Sedan svängde man förbi kortsidan där alla stod med sina hästar, och in och utsläpp är där. Hon var i början när jag tävlade henne besvärlig med att hon ibland kunde stanna och stå på bakbenen vid utgången på vissa tävlingar. Nu stannade hon inte men jag kände att hon inte var med mig i huvudet, hon tänkte kompis och utgång. Så då fick jag rida med tryck och hon rev hinder fyra. Hoppade sedan fint tills vi kom ner till samma ställe och vände upp mot trekombinationen. Hon sög även nu mot utgången så jag fick rida till ordentligt. Då rev hon i kombinationen och blev stressad så jag bröt av och gjorde en volt efter den. Fortsatte de sista tre hindrena bra. Så man får kalla det ett litet bakslag, men långt ifrån hur det var de första två åren...

 

LAGANA gjorde en felfri grundomgång och hoppade riktigt, riktigt bra! Det här var hennes femte 140 a:1a i rad som hon nollar i grundomgången. Vi var snabba i omhoppningen, fick tyvärr med en bom i farten så det blev fyra fel som räckte till en fjärde plats. Så pris i båda starterna!

 

Sala bjöd på fina tävlingar. Fint väder gjorde sitt till och gräsbanan var jättebra att tävla på. Framhoppningen blev mer upptrampad men det var bara att flytta hinder när det behövdes så det var aldrig något problem.

 

Nu blir det tre dagar hemma med massa ridning innan det är dax för tävling igen, torsdag till lördag i Skövde.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19135 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 6870 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 21038 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 22006 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv