Therese - Sexa i finalen!
SEP
21
2015

Sexa i finalen!

Vilken helg vi hade CASH FLOW och jag på Sundbyholm! I fredags kom vi tvåa, seger på lördagen och igår hoppade vi bronsfinalen och kom sexa!!!! Placerad i alla tre klasserna och på prisutdelning!


Igår var det en svår bana och det tuffaste hon gjort hittills. Det var 125 hoppning med winning round. Hon har hoppat tre 130 klasser i våras och varit felfri i en, men det här var en svårare bana eftersom det var en final. Lång bana med trekombination och tvåkombination. Elva hinder och fjorton språng. En utmaning för henne och helt rätt i tid, hon är i bra form och väl förberedd för det. Jag vill ju bygga upp henne långsamt för en häst som CASH FLOW måste alltid ha självförtroendet med sig. Samla massa rutin på en höjd innan det är dags för nästa. De 130 starter hon gjort har varit bra men jag har känt att det behövdes lite fler 120 rundor innan vi hoppar upp på den höjden igen. Så igår tog vi ett kliv och det gick jättebra.
Hon var galet pigg och fräsch, studsade runt innan start och även mellan första och andra hindret så jag tänkte OJOJ, nu gäller det att sköta tyglarna rätt för hästen vill väldigt mycket! Det är ju så det ska vara också, hästarna ska vilja hoppa och hon är full av självförtroende!Vi kom i mål med fyra fel, en bakbom på hinder nummer nio. Det kändes riktigt bra och vår runda räckte för att komma med bland de sex bästa som fick hoppa omhoppning. Det blev bara tre felfria ekipage i grundomgången, så det var nog så svårt. Vi startade först i omhoppningen. Det var bara tio minuters paus så vi hann knappt andas ut mellan omgångarna då vi var näst sista i första omgången.Jag tyckte att hon hoppade ännu bättre i omhoppningen då det var lite större hinder också. Petade ner de två sista för jag tror hon blev lite lite matt. Hon märkte inte ens att hon petade de två bommarna och knappt jag heller. Det känns bra och jag är supernöjd med min häst! Vi kom på sjätte plats!Vi flyger fram!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18146 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 137 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 2322 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 21527 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv