Therese - Sexa i finalen!
SEP
21

Sexa i finalen!

Vilken helg vi hade CASH FLOW och jag på Sundbyholm! I fredags kom vi tvåa, seger på lördagen och igår hoppade vi bronsfinalen och kom sexa!!!! Placerad i alla tre klasserna och på prisutdelning!


Igår var det en svår bana och det tuffaste hon gjort hittills. Det var 125 hoppning med winning round. Hon har hoppat tre 130 klasser i våras och varit felfri i en, men det här var en svårare bana eftersom det var en final. Lång bana med trekombination och tvåkombination. Elva hinder och fjorton språng. En utmaning för henne och helt rätt i tid, hon är i bra form och väl förberedd för det. Jag vill ju bygga upp henne långsamt för en häst som CASH FLOW måste alltid ha självförtroendet med sig. Samla massa rutin på en höjd innan det är dags för nästa. De 130 starter hon gjort har varit bra men jag har känt att det behövdes lite fler 120 rundor innan vi hoppar upp på den höjden igen. Så igår tog vi ett kliv och det gick jättebra.
Hon var galet pigg och fräsch, studsade runt innan start och även mellan första och andra hindret så jag tänkte OJOJ, nu gäller det att sköta tyglarna rätt för hästen vill väldigt mycket! Det är ju så det ska vara också, hästarna ska vilja hoppa och hon är full av självförtroende!Vi kom i mål med fyra fel, en bakbom på hinder nummer nio. Det kändes riktigt bra och vår runda räckte för att komma med bland de sex bästa som fick hoppa omhoppning. Det blev bara tre felfria ekipage i grundomgången, så det var nog så svårt. Vi startade först i omhoppningen. Det var bara tio minuters paus så vi hann knappt andas ut mellan omgångarna då vi var näst sista i första omgången.Jag tyckte att hon hoppade ännu bättre i omhoppningen då det var lite större hinder också. Petade ner de två sista för jag tror hon blev lite lite matt. Hon märkte inte ens att hon petade de två bommarna och knappt jag heller. Det känns bra och jag är supernöjd med min häst! Vi kom på sjätte plats!Vi flyger fram!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17506 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58164 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 72053 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 72994 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv