Therese - SM 2010 Therese och LAGANA
AUG
19
2010

SM 2010 Therese och LAGANA

Ett av mina mål har alltid varit att rida SM i hästhoppning. 2010 var året då jag gjorde det för första gången! Att nå ett av sina mål i livet är härligt måste jag erkänna! Jag har aldrig tidigare ridit SM, varken på ponny eller som junior eller Young Rider. Att rida ett SM är stort och det krävs en mycket bra häst för det. Det krävs minst två placeringar i 150 hoppning för att få starta i senior SM.

Min ponny som jag tävlade utbildade jag från ungponny upp till Mvs B, sedan var det dags för storhäst, så något SM blev det aldrig. Jag har aldrig "fått" en färdig häst, utan utbildat de från unghäst och uppåt. När jag var junior så var mina hästar alla unga. Mina young Rider år tillbringade jag i Tyskland, jobbade bla på Holsteiner Verband. När jag flyttade tillbaka hem till sverige så var det bara att börja från början med unghästar igen. Något som jag tycker är fantastiskt kul!

Som alla vet tar det många år från den första vingliga starten med en fyraåring och att utbilda hästen och träna den hela vägen till en SM final. Den resan har LAGANA och jag gjort tillsammans!!! Jag är glad och stolt! Mitt mål när jag kom till Stockholm och SM:et var inte guld, det var en plats i finalen, och vi kom dit. Massor av rutin har vi samlat på oss och nästa gång kan jag höja mitt mål ett snäpp förhoppningsvis!

Det var jättekul i Stockholm och helgen började bra. Red en uppvärmningsklass på fredagsmorgonen med LAGANA och även LUTRICIA som var med. Klassen var 135 och kval till Drottningens Pris. 77 ekipage startade och endast sex stycken var felfria, så det var en svår bana. LAGANA var felfri och vi kom tvåa!!! Klassen började kl 07 på morgonen så jag tror att LUTRICIA inte riktig var vaken när hon skulle hoppa i början, får väl skylla hennes rivningar på det!!!!!

På bilden är det LAGANA i finalens trekombination.

LUTRICIA gick sedan Stockholm Derby och det var skitkul rent ut sagt!!!! Åtta fel, som jag tar på mig helt och hållet. Red lite för fort på ett räcke och tog tillbaka henne för sent, sedan red jag lite dåligt på stora vattnet så hon trampade på ribban. LUTRICIA är en riktig derbyhäst! Ni kan gå in på youtube och sök på "Therese Nyman Lutricia Mc Neal Årsta Runsten Derby" så får ni se den rundan. LUTRICIA hoppade finalen i Drottningens Pris. Jag kan säga att jag har aldrig ridit i sådant ösregn någonsin på tävling som i finalen. Himlen öppnade sig totalt!!! Hinder fick flyttas och att de inte avbröt klassen tidigare än vad de gjorde kan jag inte förstå? Vi kämpade oss runt med några nedslag, det tycker jag visar att LUTRICIA är en riktig fighter i alla väder! När jag tog av mig stövlarna kunde jag hälla ur minst 1 dl vatten ur var stövel!!! Nog om regn och rusk, tillbaka till LAGANA,

första kvalet i SM:et var på fredags em och på 150 höjd. LAGANA hoppade superfint. Vi hade två nedslag, inte mycket att säga om. Andra kvalet på lördagen och det var svårt. Vi var felfria till sista långsidan som var kombination och sedan en oxer. Red lite för noggrant där det skulle behövts bättre galopp för det var lite blött i underlaget så LAGANA rev de sista hindren. Synd för det var en kanonrunda fram dit. Men det räckte till finalen på söndagen!!!

Finalen bjöd på en svår bana, teknisk och hinder på 150-160! Nervös var jag inte konstigt nog. Jag bestämde mig för att bara gå in och njuta och när startsignalen ljöd så hade jag ett leende på läpparna, YES äntligen, nu kör vi!!! Som hon hoppade min lilla häst! Jätteduktig! Tre nedslag kanske låter mycket, men de var inte grova. Trekombinationen var riktigt bra!

Jag ser nu fram emot nya tävlingar och nya mål, och det ska bli så spännande att se hur långt mina unghästar som jag har i stallet kan gå. LAGANA har bevisat att hon är en stjärna som förhoppningsvis ska lysa många år till!

TACK till BJÖRN och EVA, ni är fantastiska hästägare till LAGANA och jag är mycket glad att ha ert fulla förtroende!

taggar

SM  

liknande webbartiklar


Läst 24443 ggr

Fler inlägg

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 1387 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 22664 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 24854 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv