Therese - Sol och hopp!
FEB
26
2015

Sol och hopp!

Solen skiner idag och jag ska hoppa alla hästarna, i ridhuset! Känns som att vi lyckats välja fel dag att hålla sig inomhus och fel dag att rida ut. I måndags satt vi i skogen med snöslask och blåst i ansiktet. Hästarna var lika glada för det, lyckliga att få knata runt över stock och sten. Igår hade jag ok väder när jag red ut på LOVELY. På tal om den hästen så är hon fantastisk. 
Red ut ensam, hon gör ingen grej av det utan lunkar på och blir inte rädd för de antal snöhögar blandat med lite grus som gör mörka läskiga fläckar enligt de andra hästarna i stallet, så man då måste kasta sig ett varv runt innan viss övertalning krävs för att passera. Inte LOVELY, hon skrittar, travar och galopperar förbi allt efter vägen utan att vicka på öronen. Som avslutning på vår runda så var överfarten på fältet som tar oss över ett stort dike översvämmad. Massa vatten som strömmade över och gjorde det till ett naturligt vattenhinder på nästen 2 meter, med rinnande vatten!
Tänkte att det kommer vi aldrig över, men kan ju försöka en gång. Så gick fram, hon kollade in vattnet, jag smackade. Hästen sätter sig lite lätt i frånskjuts position och hoppar elegant över! Måste vara ett riktigt fälttävlansämnen min lilla häst, synd att jag inte rider fälttävlan. Fina LOVELY med Rebecca som hade praktik här förra året. 


Nu ska jag ut och hoppa, banhoppning blir det idag!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10512 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 19135 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 21325 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 40527 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv