Therese - Stelt idag!
NOV
13
2011

Stelt idag!

Blev en låååång dag i stallet igår. Började rida halv åtta på morgonen och var klar och kom in från stallet kl 22:30. Då hade snälla Björn lagat mat. Så efter god mat och ett glas vin somnade jag som en stock på soffan! Vaknade där, något stel i kroppen, inte bästa komforten!

 

Resume av gårdagen: Johanna och jag red tidigt, det var riktigt kallt i dimman. Grått och fuktigt. Vi konditionsgalopperade LUTRICIA, GINA, CARLINA och ESKO. Efter det kom INOCENCIAS ägare och hämtade henne, hon är inriden och klar. Vi red en liten sväng så Marcus fick prova sin häst innan hemfärd, det gick så bra! LAGANA var sällskapsdam, och hon fick gå en sväng runt mormorsrundan också. Hon känns så fin!

 

Björn och jag åkte sedan med ett stort lass skräp till återbruket. Finns inget bättre än att städa rent och slänga skräp!

 

 

På vägen hem köpte vi en pall spånbalar!

 

 

Efter en snabb lunch red Towe och jag ut, mormorrundan på CAHLUA och SAN SHINE. Fina hästar! Jag red sedan markarbete på ACINDO, hon känns fin nu i kroppen, mer loss än tidigare.

 

Johanna och jag jobbade sedan PRINCESSAN. Gick strålande bra idag igen, blev trav flera varv i longerlinan!!! Vi har kommit en bra bit framåt nu med den känsliga damen.

 

LOOPEZ och ARCHI fick gå på skrittpromenad med Towe och Andreas medans jag mockade färdigt i stallet. Vi har skottat ut några bäddar ur boxarna, därav stelheten i kroppen idag tror jag. Puh, tungt blir det!

 

När allt var klart i stallet med höpåsar, vattenhinkar och boxar så avslutade vi med att rida EROZ och LADY i paddocken. Towe red LADY och jag den store EROZ. Tomas kom och höll en lektion för oss, kul! Det var nyttigt och bra.

 

Resten av lördagskvällen spenderade jag i spolboxen med att tvätta hästben. Några av unghästarna har tyvärr fått mugg och några andra några konstiga utslag. Det är inte mugg, mer hårda små, små skorpor. Så jag tvättar färst med Hibiscrub och låter det sitta i 10 minuter. Sedan skölja och torka. Smörjer med Fucidin eller vaselin. Tar sin lilla tid att göra alla ben, över 1,5 timme. Så det var den lördagen!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 32808 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 13867 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 15737 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 37017 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv