Therese - Stockholm Trophy!
DEC
04

Stockholm Trophy!

Hej igen!!!! Jag hade tänkt att blogga lite varje dag från Globen och Stockholm Horse Show men det fanns ingen tid över till det!

 

Sista jag skrev så hade jag ridit CAHLUA inne på arenan för första gången och det gick fint, hon var så lugn. Hon fortsatte i den stilen resten av tävlingen och det slutade med seger i finalen!!!!

 

 

Många har frågat vilken klass jag red i och hur vi kvalade till Globen. Det var i Stockholm Trophy sponsrad av Hööks, som var en tävling för ryttare från 110 till 140 höjd. Man kvalade under året i varje höjd. Ekipaget fick inte ha startat högre än 10 centimeter över den höjd som man valde att anmäla sig till. CAHLUA och jag har hoppat upp till 140 klass så vi fick då rida 130 kvalen. Efter att man anmälde sig till att kvala så fick man tillgodoräkna sig alla poäng som man fick för placeringar på alla regionala, nationella och elit tävlingar. De två ekipage som i varje höjd låg etta och tvåa på rankinglistan vid kvaltidens utgång kvalade till globen. När jag anmälde mig så hade halva kvaltiden redan pågått så jag trodde inte att chansen var så stor att komma ifatt de som redan hade börjat samlat poäng.

 

CAHLUA har sedan gått fantastiskt bra från mitten av sommaren och fram tills nu så det blev mycket placeringar och poäng. Vid kvaltidens utgång låg vi etta på rankinglistan, häftigt!

 

Det fanns även en möjlighet till att kvala och det var att rida riksmästerskapet på Hammarö i somras. Ettan och tvåan i 110-120-130 finalen där kvalade direkt till globen. I 140 höjden var det fyra ungdomsryttare som kvalade från en 140 klass nere på Flyinge nu i november under deras elittävling. De fyra främsta i den klassen fick rida i globen och Stockholm Trophy.

 

Väl i globen så var det semifinal på torsdagen för alla ekipagen. Vi tävlade mot varandra inom respektive höjd. Fyra ekipage var vi och de två bästa fick rida stora finalen på fredagen.

 

Bedömningen var två faser och min plan var att rida en lagom runda och inte allt för snabbt i omhoppningen. Sedan var det bara att hoppas på att det skulle räcka till finalen och det gjorde det!!!! Jonna LeVau och jag red felfritt , hon snabbare än mig så hon vann på torsdagen och jag tvåa och vi båda fick rida finalen på fredagen.

 

 

På fredagen hade vi ridtid kl 7 på morgonen i arenan, tidigt!!! Det bliv inte heller så många timmars sömn efter torsdagens semifinal. Trimmade CAHLUA fredag morgonen och hon var så fin. Åt frukost efter det och försökte sedan sova några timmar vilket visade sig omöjligt, det gick inte att sova-längtade nog för mycket till eftermiddagen och finalen!

 

 

Vår final började kl 15 och jag kände mig så glad och lugn, det var så kul att få rida in och tävla en gång till! Fredagens klass var en a:o tidshoppning. Det blev som en tävling man mot man, eller ska vi säga tjej mot tjej när vi bara var två i vår höjd nu och båda tjejer?! Försökte rida snabbt och felfritt och det gick bra! Vi var felfria! Jonna startade efter mig och jag såg inte hennes runda, hade fullt upp med att klappa på CAHLUA och krama alla i teamet för vi var så glada att det gick bra! Ännu gladare blev vi när de kom med vinnartäcket till oss. Jonna hade rivit ett hinder så CAHLUA och jag vann!!!!!!

 

 

Det var så kul att få rida in på prisutdelningen och rida ärevarvet, obeskrivlig känsla!!!!

 

När jag hade tävlat färdigt så var jag kvar i Globen resten av helgen och jobbade i "Hinderbyggargänget". Fjärde året i red nu som jag gör det och riktigt roligt är det! Att vara med bakom kulisserna och se hur allt fungerar och hjälpa till. Många av hinderbyggarna är kompisar till mig och det är kul att träffas och jobba/umgås i några intensiva dagar.

 

Björn och jag körde även hem med CAHLUA på lördagsförmiddagen, hon tyckte det var skönt att komma hem och rullade i boxen direkt!

 

 

Lella tog en rolig bild på mig efter att vi byggt klart tävlingen, när jag sent på fredagskvällen "firar" segern med en smörgås, sittandes på en verktygslåda ute i vårt hinderförråd! Får fira på riktigt framöver i december!

 

De andra fotona är tagna av Ida och Annelie från hippson!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18181 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 60648 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 86541 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 89023 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv