Therese - Stockholm Trophy!
DEC
04

Stockholm Trophy!

Hej igen!!!! Jag hade tänkt att blogga lite varje dag från Globen och Stockholm Horse Show men det fanns ingen tid över till det!

 

Sista jag skrev så hade jag ridit CAHLUA inne på arenan för första gången och det gick fint, hon var så lugn. Hon fortsatte i den stilen resten av tävlingen och det slutade med seger i finalen!!!!

 

 

Många har frågat vilken klass jag red i och hur vi kvalade till Globen. Det var i Stockholm Trophy sponsrad av Hööks, som var en tävling för ryttare från 110 till 140 höjd. Man kvalade under året i varje höjd. Ekipaget fick inte ha startat högre än 10 centimeter över den höjd som man valde att anmäla sig till. CAHLUA och jag har hoppat upp till 140 klass så vi fick då rida 130 kvalen. Efter att man anmälde sig till att kvala så fick man tillgodoräkna sig alla poäng som man fick för placeringar på alla regionala, nationella och elit tävlingar. De två ekipage som i varje höjd låg etta och tvåa på rankinglistan vid kvaltidens utgång kvalade till globen. När jag anmälde mig så hade halva kvaltiden redan pågått så jag trodde inte att chansen var så stor att komma ifatt de som redan hade börjat samlat poäng.

 

CAHLUA har sedan gått fantastiskt bra från mitten av sommaren och fram tills nu så det blev mycket placeringar och poäng. Vid kvaltidens utgång låg vi etta på rankinglistan, häftigt!

 

Det fanns även en möjlighet till att kvala och det var att rida riksmästerskapet på Hammarö i somras. Ettan och tvåan i 110-120-130 finalen där kvalade direkt till globen. I 140 höjden var det fyra ungdomsryttare som kvalade från en 140 klass nere på Flyinge nu i november under deras elittävling. De fyra främsta i den klassen fick rida i globen och Stockholm Trophy.

 

Väl i globen så var det semifinal på torsdagen för alla ekipagen. Vi tävlade mot varandra inom respektive höjd. Fyra ekipage var vi och de två bästa fick rida stora finalen på fredagen.

 

Bedömningen var två faser och min plan var att rida en lagom runda och inte allt för snabbt i omhoppningen. Sedan var det bara att hoppas på att det skulle räcka till finalen och det gjorde det!!!! Jonna LeVau och jag red felfritt , hon snabbare än mig så hon vann på torsdagen och jag tvåa och vi båda fick rida finalen på fredagen.

 

 

På fredagen hade vi ridtid kl 7 på morgonen i arenan, tidigt!!! Det bliv inte heller så många timmars sömn efter torsdagens semifinal. Trimmade CAHLUA fredag morgonen och hon var så fin. Åt frukost efter det och försökte sedan sova några timmar vilket visade sig omöjligt, det gick inte att sova-längtade nog för mycket till eftermiddagen och finalen!

 

 

Vår final började kl 15 och jag kände mig så glad och lugn, det var så kul att få rida in och tävla en gång till! Fredagens klass var en a:o tidshoppning. Det blev som en tävling man mot man, eller ska vi säga tjej mot tjej när vi bara var två i vår höjd nu och båda tjejer?! Försökte rida snabbt och felfritt och det gick bra! Vi var felfria! Jonna startade efter mig och jag såg inte hennes runda, hade fullt upp med att klappa på CAHLUA och krama alla i teamet för vi var så glada att det gick bra! Ännu gladare blev vi när de kom med vinnartäcket till oss. Jonna hade rivit ett hinder så CAHLUA och jag vann!!!!!!

 

 

Det var så kul att få rida in på prisutdelningen och rida ärevarvet, obeskrivlig känsla!!!!

 

När jag hade tävlat färdigt så var jag kvar i Globen resten av helgen och jobbade i "Hinderbyggargänget". Fjärde året i red nu som jag gör det och riktigt roligt är det! Att vara med bakom kulisserna och se hur allt fungerar och hjälpa till. Många av hinderbyggarna är kompisar till mig och det är kul att träffas och jobba/umgås i några intensiva dagar.

 

Björn och jag körde även hem med CAHLUA på lördagsförmiddagen, hon tyckte det var skönt att komma hem och rullade i boxen direkt!

 

 

Lella tog en rolig bild på mig efter att vi byggt klart tävlingen, när jag sent på fredagskvällen "firar" segern med en smörgås, sittandes på en verktygslåda ute i vårt hinderförråd! Får fira på riktigt framöver i december!

 

De andra fotona är tagna av Ida och Annelie från hippson!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18464 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 109301 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 123193 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 124132 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv