Therese - Strömsholmstävlingen!
JUN
04

Strömsholmstävlingen!

 

Nu har vi tävlat två dagar på Strömsholm. Vädret är underbart, sol och jättevarmt! Det är sveriges vackraste tävlingsplats när det är så här!

 

Hästarna har gått bra. CAHLUA, GINA och LUTRICIA hoppade 130 på torsdagen, ACINDO 120. GINA gick till omhoppningen, de andra hade fyra fel. ACINDO var som jag trodde ganska spänd när hon kom in på den stora banan. Därför fick hon hoppa en låg klass. GINA och CAHLUA som heller aldrig tävlat där var inte spända.

 

Igår hoppade ACINDO och CAHLUA 125. Båda två hade fyra fel. ACINDO hade kommit tre om hon varit felfri, nära nära, bara att fortsätta träna och rida så kommer snart nollorna.

 

GINA gick 140 kvalet för sjuåriga hästar. Som hon hoppade, helt fantastiskt! Vi var felfria till sista hindret, där skulle jag varit lite mer stilla så hade bommen legat kvar tror jag, så fyra fel men det räckte till finalen som går idag!!!!

 

LUTRICIA gick 140 kvalet till lilla rundans final. Svår bana skulle det visa sig, för det blev inte många nollor. Vi hade fyra fel....och kom första utanför prislistan. Det räckte för att kvala till finalen, de 25 bästa av 97 starter kvalade, vi blev 23a! Rundan var helt fantastisk tycker jag, en av de bästa vi gjort tillsammans. Hon kändes så fin!!!!

 

Så här glad var jag efter LUTRICIAS och min 140 runda igår!!!

 

Det är skönt att tävla så nära hemma för då hinner vi rida alla andra hästar också. I torsdags blev det markarbete för de flesta och igår hopptränade jag LOOPEZ, CARLINA och TIPTON för Tomas på em. Ulle kom också hit med sin häst Remina och tränade. Roligt när man kan träna tillsammans!

 

Jag är glad att jag har alla i mitt team runt omkring som hjälper till med hästarna och allt. Utan er skulle det aldrig gå!

 

Nu ska jag åka till Strömsholm, vi har lagträff kl 10. Idag gäller det, SM-FINAL!!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19557 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 27105 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 41000 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 41945 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv