Therese - Strömsholmstävlingen 2012 har börjat för min del!
JUN
07

Strömsholmstävlingen 2012 har börjat för min del!

Strömsholmstävlingen är en stor tävling. Den började redan 5 juni och pågår tills på söndag. I år med fälttävlan, dressyr och hoppning som vanligt. SM-finaler i laghoppning för ponny och stor häst. Nytt för i år är voltige och tävling för ryttare med funktionsnedsättning.

 

Det är speciellt att tävla på slottsbanan. Så roligt. Idag var det dessutom sol hela dagen och riktigt varmt. Underbart, så som Strömsholm ska vara.

 

Jag hade med CARLINA som hoppade 120 unghästklassen. Bra runda, rytmiskt och bra galopp. Hon hoppade fint. Rev ett hinder inte mycket att säga om. Jag tycker det är kul att tävla CARLINA, hon har så bra inställning på tävling. Helt cool när man broddar, sadlar osv. Glad och positiv, vill alltid göra sitt bästa. När hon kommer in på banan vet hon precis vad hon ska göra. Helt klart ett riktigt bra tävlingshuvud (kan man säga så?!!!)

 

Efter henne var det några timmar "ledigt" då jag inte hoppade den första 130 klassen. Vi passade på att fika och hittade den lilla röda kaffevagnen på väg ner till framhoppningen genom utställarområdet. Vilket kaffe, så underbart gott!

 

 

Red sedan LAGANA och trimmade lite inför kvällens start. Vi rastade även CAHLUA och ACINDO som fick gå långpromenad.

 

ACINDO var sedan först ut av mina hästar i 130 klassen. Värmde upp och hon kändes fin. Hoppade fram och upptäckte för sent att vi var lite sent ute med att börja hoppa. Det tar en stund att gå upp till banan från framhoppningen. I vanliga fall börjar jag hoppa fram på det lilla hindret när jag har tio kvar. Börjar på räcket när det är nio före start och oxern vid sju nummer. Tar sista språnget på räcket eller någon enstaka gång som jag avslutar med oxern när jag har två-tre kvar. Nu får man lägga till fyra nummer som jag vill ha på mig att skritta upp till banan.

 

När jag skrittar upp till banan går jag alltid igenom hur jag ska rida runt banan, antal galoppsprång. Får man vänta utanför tittar jag på den som hoppar. När jag väl kommer in på banan så travar jag oftast runt och känner av hur hästen känns när den kommer in på tävlingsbanan. Med unghästarna brukar jag försöka trava runt banan så som man ska rid den sen om tids ges för det.

 

Nu kom vi iväg från framhoppningen med ACINDO alldeles försent. Jag hann få startsignal innan jag ens kommit in på banan. Efter signalen har man 45 sekunder på sig att starta, det var 12 kvar när jag travade in genom grinden. Inte bra...Hann inte visa henne runt banan alls, hann inte gå igenom den i mitt huvud för att få full koncentration. Det var bara att börja galoppera och styra på ettan. ACINDO hoppade fint, var felfri i grundomgången. Jag däremot kände mig stressad, hade tankarna på det som inte blev rätt för att komma i tid så då kände hästen det och blev också stressad och då hoppar hon lägre och rev tre hinder i omhoppningen. Inte hästens fel, helt mitt eget och att vi (Björn och jag) inte hade planerat bra. Var riktigt besviken och faktiskt ledsen, det ska inte hända. Kasta bort en runda bara sådär när hästen var fin!

 

Det blev några arga, ledsna minuter vid lastbilen och skärpning, gör om gör bättre, för vi hade CAHLUA kvar till start i klassen. Fixade klart ACINDO och gjorde iordning CAHLUA. Satt upp och red till framridningen. Nu hade vi stenkoll! Då blev allt så mycket bättre. Kom i tid och hann göra det jag ska. Hästen hoppade grymt bra, var felfri och placerad! Så från pannkaka till ja vad ska man säga..champagne?!!! Planering är viktigt helt enkelt och att alla vet vad som ska göras innan start.

 

LAGANA hoppade 140 klassen och var fin. Laddad, pigg och glad som alltid! Petade sista hindret i grundomgången, jag märkte det inte ens, hann hoppa första i omhoppningen innan jag fick avbryta. Så kan det vara och imorgon hoppar hon 150 klassen. Det ska bli kul!

 

 

Gott kaffe!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21803 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59109 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85003 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87485 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv