Therese - Strömsholmstävlingen 2012 har börjat för min del!
JUN
07

Strömsholmstävlingen 2012 har börjat för min del!

Strömsholmstävlingen är en stor tävling. Den började redan 5 juni och pågår tills på söndag. I år med fälttävlan, dressyr och hoppning som vanligt. SM-finaler i laghoppning för ponny och stor häst. Nytt för i år är voltige och tävling för ryttare med funktionsnedsättning.

 

Det är speciellt att tävla på slottsbanan. Så roligt. Idag var det dessutom sol hela dagen och riktigt varmt. Underbart, så som Strömsholm ska vara.

 

Jag hade med CARLINA som hoppade 120 unghästklassen. Bra runda, rytmiskt och bra galopp. Hon hoppade fint. Rev ett hinder inte mycket att säga om. Jag tycker det är kul att tävla CARLINA, hon har så bra inställning på tävling. Helt cool när man broddar, sadlar osv. Glad och positiv, vill alltid göra sitt bästa. När hon kommer in på banan vet hon precis vad hon ska göra. Helt klart ett riktigt bra tävlingshuvud (kan man säga så?!!!)

 

Efter henne var det några timmar "ledigt" då jag inte hoppade den första 130 klassen. Vi passade på att fika och hittade den lilla röda kaffevagnen på väg ner till framhoppningen genom utställarområdet. Vilket kaffe, så underbart gott!

 

 

Red sedan LAGANA och trimmade lite inför kvällens start. Vi rastade även CAHLUA och ACINDO som fick gå långpromenad.

 

ACINDO var sedan först ut av mina hästar i 130 klassen. Värmde upp och hon kändes fin. Hoppade fram och upptäckte för sent att vi var lite sent ute med att börja hoppa. Det tar en stund att gå upp till banan från framhoppningen. I vanliga fall börjar jag hoppa fram på det lilla hindret när jag har tio kvar. Börjar på räcket när det är nio före start och oxern vid sju nummer. Tar sista språnget på räcket eller någon enstaka gång som jag avslutar med oxern när jag har två-tre kvar. Nu får man lägga till fyra nummer som jag vill ha på mig att skritta upp till banan.

 

När jag skrittar upp till banan går jag alltid igenom hur jag ska rida runt banan, antal galoppsprång. Får man vänta utanför tittar jag på den som hoppar. När jag väl kommer in på banan så travar jag oftast runt och känner av hur hästen känns när den kommer in på tävlingsbanan. Med unghästarna brukar jag försöka trava runt banan så som man ska rid den sen om tids ges för det.

 

Nu kom vi iväg från framhoppningen med ACINDO alldeles försent. Jag hann få startsignal innan jag ens kommit in på banan. Efter signalen har man 45 sekunder på sig att starta, det var 12 kvar när jag travade in genom grinden. Inte bra...Hann inte visa henne runt banan alls, hann inte gå igenom den i mitt huvud för att få full koncentration. Det var bara att börja galoppera och styra på ettan. ACINDO hoppade fint, var felfri i grundomgången. Jag däremot kände mig stressad, hade tankarna på det som inte blev rätt för att komma i tid så då kände hästen det och blev också stressad och då hoppar hon lägre och rev tre hinder i omhoppningen. Inte hästens fel, helt mitt eget och att vi (Björn och jag) inte hade planerat bra. Var riktigt besviken och faktiskt ledsen, det ska inte hända. Kasta bort en runda bara sådär när hästen var fin!

 

Det blev några arga, ledsna minuter vid lastbilen och skärpning, gör om gör bättre, för vi hade CAHLUA kvar till start i klassen. Fixade klart ACINDO och gjorde iordning CAHLUA. Satt upp och red till framridningen. Nu hade vi stenkoll! Då blev allt så mycket bättre. Kom i tid och hann göra det jag ska. Hästen hoppade grymt bra, var felfri och placerad! Så från pannkaka till ja vad ska man säga..champagne?!!! Planering är viktigt helt enkelt och att alla vet vad som ska göras innan start.

 

LAGANA hoppade 140 klassen och var fin. Laddad, pigg och glad som alltid! Petade sista hindret i grundomgången, jag märkte det inte ens, hann hoppa första i omhoppningen innan jag fick avbryta. Så kan det vara och imorgon hoppar hon 150 klassen. Det ska bli kul!

 

 

Gott kaffe!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 22108 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 106297 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 120192 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 121131 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.