Therese - Strömsholmstävlingen 2012 har börjat för min del!
JUN
07
2012

Strömsholmstävlingen 2012 har börjat för min del!

Strömsholmstävlingen är en stor tävling. Den började redan 5 juni och pågår tills på söndag. I år med fälttävlan, dressyr och hoppning som vanligt. SM-finaler i laghoppning för ponny och stor häst. Nytt för i år är voltige och tävling för ryttare med funktionsnedsättning.

 

Det är speciellt att tävla på slottsbanan. Så roligt. Idag var det dessutom sol hela dagen och riktigt varmt. Underbart, så som Strömsholm ska vara.

 

Jag hade med CARLINA som hoppade 120 unghästklassen. Bra runda, rytmiskt och bra galopp. Hon hoppade fint. Rev ett hinder inte mycket att säga om. Jag tycker det är kul att tävla CARLINA, hon har så bra inställning på tävling. Helt cool när man broddar, sadlar osv. Glad och positiv, vill alltid göra sitt bästa. När hon kommer in på banan vet hon precis vad hon ska göra. Helt klart ett riktigt bra tävlingshuvud (kan man säga så?!!!)

 

Efter henne var det några timmar "ledigt" då jag inte hoppade den första 130 klassen. Vi passade på att fika och hittade den lilla röda kaffevagnen på väg ner till framhoppningen genom utställarområdet. Vilket kaffe, så underbart gott!

 

 

Red sedan LAGANA och trimmade lite inför kvällens start. Vi rastade även CAHLUA och ACINDO som fick gå långpromenad.

 

ACINDO var sedan först ut av mina hästar i 130 klassen. Värmde upp och hon kändes fin. Hoppade fram och upptäckte för sent att vi var lite sent ute med att börja hoppa. Det tar en stund att gå upp till banan från framhoppningen. I vanliga fall börjar jag hoppa fram på det lilla hindret när jag har tio kvar. Börjar på räcket när det är nio före start och oxern vid sju nummer. Tar sista språnget på räcket eller någon enstaka gång som jag avslutar med oxern när jag har två-tre kvar. Nu får man lägga till fyra nummer som jag vill ha på mig att skritta upp till banan.

 

När jag skrittar upp till banan går jag alltid igenom hur jag ska rida runt banan, antal galoppsprång. Får man vänta utanför tittar jag på den som hoppar. När jag väl kommer in på banan så travar jag oftast runt och känner av hur hästen känns när den kommer in på tävlingsbanan. Med unghästarna brukar jag försöka trava runt banan så som man ska rid den sen om tids ges för det.

 

Nu kom vi iväg från framhoppningen med ACINDO alldeles försent. Jag hann få startsignal innan jag ens kommit in på banan. Efter signalen har man 45 sekunder på sig att starta, det var 12 kvar när jag travade in genom grinden. Inte bra...Hann inte visa henne runt banan alls, hann inte gå igenom den i mitt huvud för att få full koncentration. Det var bara att börja galoppera och styra på ettan. ACINDO hoppade fint, var felfri i grundomgången. Jag däremot kände mig stressad, hade tankarna på det som inte blev rätt för att komma i tid så då kände hästen det och blev också stressad och då hoppar hon lägre och rev tre hinder i omhoppningen. Inte hästens fel, helt mitt eget och att vi (Björn och jag) inte hade planerat bra. Var riktigt besviken och faktiskt ledsen, det ska inte hända. Kasta bort en runda bara sådär när hästen var fin!

 

Det blev några arga, ledsna minuter vid lastbilen och skärpning, gör om gör bättre, för vi hade CAHLUA kvar till start i klassen. Fixade klart ACINDO och gjorde iordning CAHLUA. Satt upp och red till framridningen. Nu hade vi stenkoll! Då blev allt så mycket bättre. Kom i tid och hann göra det jag ska. Hästen hoppade grymt bra, var felfri och placerad! Så från pannkaka till ja vad ska man säga..champagne?!!! Planering är viktigt helt enkelt och att alla vet vad som ska göras innan start.

 

LAGANA hoppade 140 klassen och var fin. Laddad, pigg och glad som alltid! Petade sista hindret i grundomgången, jag märkte det inte ens, hann hoppa första i omhoppningen innan jag fick avbryta. Så kan det vara och imorgon hoppar hon 150 klassen. Det ska bli kul!

 

 

Gott kaffe!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 22328 ggr

Fler inlägg

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 1928 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 21130 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
16
2020

Som rubriken lyder så har jag anmält till första tävlingen efter uppehållet. Det känns nästan overkligt, får jag tävla?! Det ser jag verkligen fram emot, mer än vad jag trott. När jag packade lastbilen här om dagen inför vår träningsutflykt till Rocklunda så kändes det som att packa inför tävling! Så om några veckor är det dags!

Vi var ju in till Rocklunda och red ett gäng på åtta hästar i fredags. Både unghästar och äldre. Så det var en hel karavan med fordon som rullade från gården! En stor lastbil, en B-kortare och två transporter!

För min fyraåring “Nisse” var det första utflykten någonsin, och han är dessutom nyss inriden, men det kan man inte tro. Så cool häst, både att lasta och åka iväg, rida på den stora banan och lasta in igen, som att han inte gjort annat i sitt liv, vilken häst! Det är så kul med unghästarna som jag har nu, de är så trevliga och det är spännande att jobba med dem.

På bilden här ovan är det min fyraåring NISSE med Maja i sadeln och bakom skymtar BERRA och jag!

Jag red och hoppade unghästarna BERRA, CORLEEN samt mina tre äldre tävlingshästar CASH FLOW, LORD och LOVELY. Unghästarna sköte sig bra, inget krångel och båda hoppade banan med tittiga hinder. Det är så kul med deras framsteg från gång till gång.

LORD hoppar!

De tre äldre hoppade bana och jäklar vad fina de är!!! Alla tre är i bra form och jag längtar verkligen efter att få tävla nu! Hemma har jag inte hoppat stora hinder eller banor, mest markarbete och ridit ut. Så jag trodde att det skulle vara mer detaljer att fila på. Jag kände mest att jag själv behöver komma in i tänket med banor och den sista lilla tajmningen i ridningen. Hästarna var jätteduktiga. LORD han var så otroligt avspänd, ridbar och lugn. Har han mognat under den här långa pausen förhoppningsvis? Drömmen är ju att han blir såhär lugn på tävlingsbanan också! Det är en häst med hur mycket kapacitet som helst, bara lugnet infinner sig och förhoppningsvis så kommer det.

ACINDO och jag på första ridturen på flera år!

Här hemma så har vi börjat rida igång ACINDO igen! Hon kommer inte att betäckas om efter att ha förlorat två föl så nu får hon bli ridhäst igen om hon vill! Första ridturerna har vi gjort och det är skogen som gäller i några veckor framöver. Det var en häftig känsla att sitta upp i sadeln på min gamla kompis igen! Hon är ju inte riden på nästan tre år så hon blev nog lite förvånad när jag kom med sadel och träns till hagen och sadlade på henne. Hon tog sedan täten hela skogsrundan, vi hade sällskap av Maja och Janina på varsin häst. Känslan var så bra, ACINDO kändes så nöjd och glad! Så nu börjar vi med att skritta i skogen och bygga upp henne så får vi se hur ACINDO känner och vill, om hon blir ridhäst fullt ut igen!


Läst 33216 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv