Therese - Sundbyholm har börjat!
APR
22

Sundbyholm har börjat!

Igår började årets utomhussäsong på Sundbyholm, ÄNTLIGEN!!! Som jag längtat! Det var och är lika härligt att rida på den stora banan som jag minns från föregående år!

Igår var vi där med LILL-LADY och CARLINA. För LILL-LADY var det tävlingsdebut på riktigt och första gången hon hoppade utomhus! Så jag hade förberett mig på det värsta! Nu gick det bra, hon var lugn, snäll, snäll mot andra hästar och skötsam på framridningen och när vi hoppade fram, puh, överlevde! Sen att Sundbyholm har och är föregångare här i Mälardalen till framhoppning i ett varv gör att det blir lugnare och enklare och framför allt säkrare. Ni som läst min blogg vet att jag tycker att det är jättebra med framhoppning i ett och samma varv!

LILL-LADY, som heter COHIBAS LADY SB.

På banan gick det också över förväntan med alla fina hinder, mycket att titta på, reklamskyltar och flaggor som fladdrar i vinden. Vi kom runt och i mål!!! Hon fick för sig att kombination var lite jobbigt att hoppa på första försöket, smet på sidan mellan A och B hindret först, sen hoppade hon, Samma sak i 110 klassen. Så det har vi att jobba på, förövrigt gick det jättebra så jag är nöjd!

Malin och CARLINA.

Malin tävlade CARLINA och det var jättekul att se dem, vilken utveckling de gör tillsammans de där två! CARLINA trivs på Sundbyholm, det vet jag sedan jag tävlade henne. Nu hoppade hon och Malin felfritt i första klassen!!!! I 110 klassen hade de två petrivningar, bra runda annars.

Idag hoppade jag LOVELY LADY och hon var felfri i sin klass och Malin och CARLINA gjorde en superfin runda de också, så roligt!

LOVELY och jag efter dagens start!

Snygga knoppar i manen flätade av Towe!

På vägen hem idag så stannade vi och åt glass på Slagsta, premiär för i år!!!! Bra med lite glassuppladdning innan vi kom hem och mockade stallet, packade hö, jobbade två inridningshästar och red fyra hästar till! Packade lastbilen för imorgon återvänder Björn och jag till Sundbyholm med några hästar!

Hästarnas pass har vi fått fina väskor till från Anna på Hamre Ridsport. Praktiskt och snygga i silver eller svart!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14695 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 7534 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 21704 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 22672 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv