Therese - Tävling av fyraåringar!
JUN
12

Tävling av fyraåringar!

 

Idag var vi och tävlade fyraåringarna EROZ och LADY LOVE SB.

 

Det var 1 meter och båda två var lite spända i första klassen. Mycket tittiga hinder, bla en kulvert som de aldrig hoppat förut. Banan var inte byggd så bra för unghästarna, hindrena kom lite snabbt och de han inte med riktigt. EROZ drog lite mot utgången som man passerade mot hinder nummer tre så vi kom för snett på så vi prickade inte hindret på första försöket. Andra gången hoppade han över, då hann han se det i tid och resten av banan var felfritt.

EROZ och jag!

Johanna red LADY LOVE och gjorde det bra. Blev två stopp på den läskiga kulverten men de hoppade över på tredje försöket och kom fint i mål resten av banan. Johanna gjorde det bra när LADY stannade på hindret. Lät henne stå framför och titta lite och sedan försöka igen, utan att hästen skulle få en obehaglig upplevelse. Vi bestämde att LADY bara skulle gå en klass för hon kändes lite trött på slutet. Det är ju mycket nya intryck när de är på tävling de första gångerna. Då är det bättre att göra en klass mindre istället för att starta om hästen känns lite trött.

 

EROZ fick gå en klass till, 1 meter igen. Nu var han helcool och hoppade riktigt bra på alla utom ett hinder som han rev, så fyra fel.

Björn och EROZ!

 

Varför är inte våra andra två fyraåringar RETZINA och GAZZA med och tävlar? Jo, jag tycker det är viktigt att hästarna är väl förberedda och klara på sin sak när de ska ut och tävla. Alla våra fyra fyraåringar har hopptränat under vintern och våren/början av sommaren regelbundet. De har hoppat bana hemma varje vecka med tittiga hinder och tränat på framåtbjudningen och att orka hoppa en hel bana. Vi har även åkt till Rocklundas stora banan och "miljötränat". De är alla väl förberedda. Jag vill bara att GAZZA och RETZINA ska hinna mogna lite till i huvudet innan de kommer ut på tävling så de får en possitiv upplevelse av att tävla. Det finns ingen anledning att stressa fram unghästar och åka ut och tävla bara för att alla andra gör det. Man vinner mer på att ge hästen den tid den behöver för att utveckla sig.

 

När vi kom hem så hade Towe gjort färdigt stallet och fodrat. Johanna, Towe och jag red ett gäng hästar och longerade två. De jobbade på bra hästarna. Jag avslutade kvällen med Laganas och min dagliga långpromenad.

Imorgon är det tävling igen, god natt sov gott!!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23015 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 98087 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 111980 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 112919 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.