Therese - Tävling igår, lugn söndag idag!
MAR
11

Tävling igår, lugn söndag idag!

"Unghästgänget" och den äldre i gänget REMINA SB var på tävling igår i Eskilstuna. Det märktes att hästarna hade vårkänslor, de var vilda!

 

Efter en dag med det här gänget så är jag lite trött i kroppen! Tio starter och det gick bra. REMINA SB var felfri och tvåa i första klassen. EROZ och LADY hoppade bra, båda lite ofocuserade för det var busiga. Det fick bli skolrundor för framtiden. CARLINA var också ofocuserad i första klassen där hon rev några hinder för ovanlighetens skull. Till nästa runda, 120 klassen var hon sig själv igen och hoppade riktigt bra.

 

Den stora guldstjärnan går till EDWONDO, som hoppade felfritt i både 110 och 120 klasserna!!! Han och jag börjar bli ett riktigt par nu känns det som. Sex starter har vi gjort i år, alla felfria!

 

EDWONDO!

Det blev en lång dag och när vi kom hem var det bara att fixa hästarna snabbt. Björn och jag var bjudna på middag. Alltid lika trevligt att äta god mat och umgås med goda vänner!

 

 

Björn på tävlingen. Han håller reda på startlistor, filmar, fixar hästar och kör lastbilen. Bakom varje framgångsrik kvinna står en man, jag har min Björn som alltid finns där!

 

Idag var det en lugn dag hemma, skönt! Strålande sol och fint dessutom. Jag fodrade i morse och gick sedan och la mig och sov lite till, det behövdes. Towe och Jossan har skrittat ut ett gäng hästar i skogen och fixat stallet. Jag åkte och handlade så nu är kylskåpet välfyllt så vi överlever den här veckan!!!

 

Tomas och jag red ut TIPTON och LAGANA på eftermiddagen, de var så pigga och glada. Tur att grusvägarna tinat upp nu så vi kunde jobba de ordentligt. Hela hundligan med Felix, Molly, Mira och My var med oss! Måste se rätt kul ut när vi kommer ridandes med alla dessa hundar runt hästarna!

 

Hela putsberget av tävlings och hemmagrejer tog Towe, Jossan och jag tag i. Jag putsade alla sadlar och smörjde in de med läderfett. Nu är allt rent och fin igen och imorgon är en annan dag!

 

 

Tävlings och hemmaskydd upphängda på tork i en enda röra! Jag är glad för tvättmaskinen som gör tvättjobbet!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23035 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 79562 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 93453 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 94392 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv