Therese - Tävling igår, lugn söndag idag!
MAR
11

Tävling igår, lugn söndag idag!

"Unghästgänget" och den äldre i gänget REMINA SB var på tävling igår i Eskilstuna. Det märktes att hästarna hade vårkänslor, de var vilda!

 

Efter en dag med det här gänget så är jag lite trött i kroppen! Tio starter och det gick bra. REMINA SB var felfri och tvåa i första klassen. EROZ och LADY hoppade bra, båda lite ofocuserade för det var busiga. Det fick bli skolrundor för framtiden. CARLINA var också ofocuserad i första klassen där hon rev några hinder för ovanlighetens skull. Till nästa runda, 120 klassen var hon sig själv igen och hoppade riktigt bra.

 

Den stora guldstjärnan går till EDWONDO, som hoppade felfritt i både 110 och 120 klasserna!!! Han och jag börjar bli ett riktigt par nu känns det som. Sex starter har vi gjort i år, alla felfria!

 

EDWONDO!

Det blev en lång dag och när vi kom hem var det bara att fixa hästarna snabbt. Björn och jag var bjudna på middag. Alltid lika trevligt att äta god mat och umgås med goda vänner!

 

 

Björn på tävlingen. Han håller reda på startlistor, filmar, fixar hästar och kör lastbilen. Bakom varje framgångsrik kvinna står en man, jag har min Björn som alltid finns där!

 

Idag var det en lugn dag hemma, skönt! Strålande sol och fint dessutom. Jag fodrade i morse och gick sedan och la mig och sov lite till, det behövdes. Towe och Jossan har skrittat ut ett gäng hästar i skogen och fixat stallet. Jag åkte och handlade så nu är kylskåpet välfyllt så vi överlever den här veckan!!!

 

Tomas och jag red ut TIPTON och LAGANA på eftermiddagen, de var så pigga och glada. Tur att grusvägarna tinat upp nu så vi kunde jobba de ordentligt. Hela hundligan med Felix, Molly, Mira och My var med oss! Måste se rätt kul ut när vi kommer ridandes med alla dessa hundar runt hästarna!

 

Hela putsberget av tävlings och hemmagrejer tog Towe, Jossan och jag tag i. Jag putsade alla sadlar och smörjde in de med läderfett. Nu är allt rent och fin igen och imorgon är en annan dag!

 

 

Tävlings och hemmaskydd upphängda på tork i en enda röra! Jag är glad för tvättmaskinen som gör tvättjobbet!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 22835 ggr

Fler inlägg

AUG
23

Det var länge sedan!

Hej på er! Det var ett tag sedan jag skrev här på min blogg och mycket har hänt sedan sist! Vart ska jag börjasmiley? Det får bli en resume i några inlägg framöver med en uppdatering
Vi börjar med en uppdatering av mina tävlingshästar så ni hänger med på banorna!

LORD LOOP SB. 
Född 2008.
Egen uppfödning e: Looping u: Cortina-Cortuz-Cortez.
Tävlar upp till svår 150 klass! Kvald till SM!

LOVELY LADY SB.
Född 2009.
Egen uppfödning e: Looping u: Rantadou-Rastell-Tamburin.
Tävlar upp till svår 145 klass! Vann sin debut i svår 145 Grand Prix. Vinner massor och placerar sig ofta!

CASH FLOW.
Född 2007.
E: Coriall u: Carma-Cardento.
Uppfödare: Marcus Lundholm.
Tävlar upp till 130 klasser. Vinner massor och placerar sig ofta!


CELVIN AF TORTUNA.
Född 2008.
E: Carland u: High Speed-Acacio.
Uppfödare: Helene Eriksson.
Tävlar upp till 130 klasser. Har i år tävlats av min elev och kvalade till Falsterbos childrensfinal i år, samt SM. Var felfri och kom trea i Falsterbo.


COHIBAS LADY SB.
Född 2011.
Egen uppfödning e: Cohiba. u: Rantadou-Rastell-Tamburin.
Tävlar upp till 130 klasser. Jag äger henne tillsammans med Malin Carnestad, som är den som tävlar henne för det mesta! 
Hoppas ni tycker det är kul med en uppdatering av tävlingshästarna! Vi hörs i nästa inlägg!


Läst 306 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 61866 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 87760 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv