Therese - Tävling och clinic
MAR
26

Tävling och clinic

 

Är egentligen alldeles för trött för att orka blogga men tycker inte om att skjuta på det, kommer varken vara piggare eller ha mer tid till det imorgon.

 

Tävlade igår och det gick strålande bra, vilken rolig dag det var! Åkte till Åsebo vid Avesta tidig morgon med två hästar i lastbilen. Var ganska trött efter för få timmars sömn men med lite kaffe och god brownie vaknade jag till på vägen dit.

 

Hade med mig CASH FLOW och LADY LOVE, samt EDWONDO som Ulrika och Morgan körde dit.

 

Var lite spänd på hur det skulle gå med de tre unghästarna. CASH FLOW som var så spänd sist, LADY som var sjövild och EDWONDO som inte tävlat sedan förra året. Hästarna gick jättebra och det kändes så skönt att få kvitto på att träning och envishet lönar sig. Att åka till ridhuset på lördagskvällen innan och trimma, det var det värt!

 

Började med CASH FLOW som hoppade en meter. Hon var pigg och framåt när jag värmde upp och då är det bara att hålla igång hela tiden och trava tills jag kunde komma in i lilla ridhuset där man hoppade fram, allt för att hon ska få något att tänka på och inte bara skritta runt och ladda upp.

 

Inne på banan gick det jättebra, hon var avspänd och med mig, felfri runda!!! Så då valde jag att även starta 110 klassen. Nu kom det även in ganska mycket tittiga hinder på banan men det störde henne inte, hoppade ännu mer avspänt andra rundan, så jag fick en härlig känsla och det blev felfritt igen!!! Jag var så glad efteråt att jag nästan fällde en liten tår! Tålamod och att jobba konsekvent med henne lönar sig.

Duktig CASH FLOW!

 

LADY LOVE var också duktig. Hoppade 110 och 120. Ett nedslag i den första rundan och två ner i den andra med en liten volt på en distans på böjt spår som jag inte riktigt fick med henne på så yttersidan flöt ut, ville då inte attack rida på hindret och gjorde en smidig volt istället och fortsatt banan utan problem, det handlar om utbildning för de unga hästarna.

 

EDWONDO gjorde årsdebut på tävling och med ett lysande resultat! Han blir sju år i år och får då hoppa i avd A, mot de äldre hästarna. Inledde med 110 klass, var dubbeltfelfri och fick en placering med vit rosett! Kul! Hoppade även felfritt i 120 klassen och kom på sjunde plats och fick en rosett till, så kul! Jag var nöjd med honom också för, för första gången på tävling så stod han inte emot på hindrena utan bjöd på allt och jag kunde rida utan massa tryck. Han har mognat över vintern och med all träning.

Morgan och Ulle med EDWONDO, nöjda med årsdebuten!

 

Trevlig tävling för övrigt där det märks att klubben vill göra det så bra som möjligt. Trevlig stämning, ordning, fina hinder och helt enkelt en trevlig, bra regional tävling som ger hästar och ryttare bra förutsättningar.

Anna och Björn var med och hjälpte till. Här ska vi köpa hamburgare till lunch, var och varannan tävlingsplats standardlunch tror jag...

Rolig skylt på dörren till cafet!

Fint ridhus i Åsebo, Avesta.

 

Var jättetrött igår kväll när vi kom hem, sen upp tidigt idag för att fodra och släppa ut. Göra iordning några hästar och vara på strömsholm vid nio för att träffa Henrik von Eckermann. Han skulle ha clinic nu ikväll och tränarseminarium under dagen. Jag var med och red två av mina hästar och på förmiddagen ville han se alla hästar och gå igenom upplägget med oss. Blev en lång men otroligt bra dag. Skriver mer om den imorgon. Nu sova, upp tidigt imorgon bitti och rida de tre hästar som jag inte hann rida idag, som jag ska hoppträna imorgon. De får gå på morgonen hemma och sedan träna senare på dagen, vi börjar hoppträningen vid tio...ska rida tre innan och allt det andra... 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16785 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42533 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68445 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70931 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv