Therese - Tävling söndag!
MAR
20

Tävling söndag!

Det var även tävling i söndags. Kändes lite segt när klockan ringde halv sex...

 

Det var det yngre gängets tur att tävla igen och så fick CAHLUA åka med och hoppa i div 1 laget.

 

Ut tidigt till stallet och så fixade Johanna och jag iordning hästarna och packade de sista grejerna under tiden som de åt upp sin frukost. Björn kom ut och hjälpte oss att släppa ut alla hästar som var kvar hemma. Vi rullade iväg med CAHLUA, CARLINA, EROZ och LADY LOVE i lastbilen strax innan åtta. En knapp timmes resa till heby där tävlingen var. Ulrika och hennes föräldrar kom med REMINA och EDWONDO.

 

Det började med 1 meter för EROZ och LADY. De skötte sig bra, lugnare än när vi var i Eskilstuna. EROZ hade ett nedslag och LADY var felfri på hinder. Hon snubblade till med ett bakben i en sväng till näst sista hindret så jag var tvungen att göra en volt.

 

Red sedan REMINA i 110 avd A. En bra runda blev det och hon hoppade fint. Felfri på hinder. I avd B hade jag alla fyra unghästarna till start. Med få startnummer mellan hästarna så gäller det att planera väl. Innan avd A var slut så satt jag upp på CARLINA och värmed upp henne, även fast LADY var först ut i unghästavdelningen. Det var så tight mellan deras starter så jag hade inte hunnit ge CARLINA en bra uppvärming annars. Nu fick hon det innan jag satt upp på LADY så kunde Johanna gå med henne under tiden.

 

Alla fyra unghästarna hoppade felfritt i 110 klassen, jättekul. De var så duktiga.

 

 

Hade tänkt att rida EDWONDO och REMINA i 120 klassen. nu red jag bara CARLINA och efter hennes runda strök vi de andra två. Det var ingen bra bana, inte bra byggt. Konstiga svängar och vägar, inget som ger bra ridning. Jag brukar inte klaga, men det här var inte bra, tyvärr. Banan som vi hoppade i lagklassen var mycket bättre.

 

Så tog det ett antal timmar tills det var dags för laghoppningen där jag skulle rida CAHLUA. Laget hade ingen bra dag och kom sist. Alla kan ha dåliga dagar, bara att komma igen till nästa omgång.

 

 

CAHLUA hoppade felfritt i lagklassen iaf och var jätteglad när hon kom ut från banan. Hon lekte runt och tyckte det var enkelt att få gå en 120 runda. Sist hon tävlade var det en svår 140 klass, så det var bra för henne att få stärka självförtroendet genom denna runda. Hon hade kunnat delat med sig till hela Heby av det självförtroendet som hon hade när hon kom ut från banan!!!

 

Det var en bra tävlingsdag med sju felfria rundor av nio!

 

Stort TACK till Towe som fixade stallet när vi var på tävlingen!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 30480 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58000 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 71889 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 72830 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv