Therese - Tävling söndag!
MAR
20

Tävling söndag!

Det var även tävling i söndags. Kändes lite segt när klockan ringde halv sex...

 

Det var det yngre gängets tur att tävla igen och så fick CAHLUA åka med och hoppa i div 1 laget.

 

Ut tidigt till stallet och så fixade Johanna och jag iordning hästarna och packade de sista grejerna under tiden som de åt upp sin frukost. Björn kom ut och hjälpte oss att släppa ut alla hästar som var kvar hemma. Vi rullade iväg med CAHLUA, CARLINA, EROZ och LADY LOVE i lastbilen strax innan åtta. En knapp timmes resa till heby där tävlingen var. Ulrika och hennes föräldrar kom med REMINA och EDWONDO.

 

Det började med 1 meter för EROZ och LADY. De skötte sig bra, lugnare än när vi var i Eskilstuna. EROZ hade ett nedslag och LADY var felfri på hinder. Hon snubblade till med ett bakben i en sväng till näst sista hindret så jag var tvungen att göra en volt.

 

Red sedan REMINA i 110 avd A. En bra runda blev det och hon hoppade fint. Felfri på hinder. I avd B hade jag alla fyra unghästarna till start. Med få startnummer mellan hästarna så gäller det att planera väl. Innan avd A var slut så satt jag upp på CARLINA och värmed upp henne, även fast LADY var först ut i unghästavdelningen. Det var så tight mellan deras starter så jag hade inte hunnit ge CARLINA en bra uppvärming annars. Nu fick hon det innan jag satt upp på LADY så kunde Johanna gå med henne under tiden.

 

Alla fyra unghästarna hoppade felfritt i 110 klassen, jättekul. De var så duktiga.

 

 

Hade tänkt att rida EDWONDO och REMINA i 120 klassen. nu red jag bara CARLINA och efter hennes runda strök vi de andra två. Det var ingen bra bana, inte bra byggt. Konstiga svängar och vägar, inget som ger bra ridning. Jag brukar inte klaga, men det här var inte bra, tyvärr. Banan som vi hoppade i lagklassen var mycket bättre.

 

Så tog det ett antal timmar tills det var dags för laghoppningen där jag skulle rida CAHLUA. Laget hade ingen bra dag och kom sist. Alla kan ha dåliga dagar, bara att komma igen till nästa omgång.

 

 

CAHLUA hoppade felfritt i lagklassen iaf och var jätteglad när hon kom ut från banan. Hon lekte runt och tyckte det var enkelt att få gå en 120 runda. Sist hon tävlade var det en svår 140 klass, så det var bra för henne att få stärka självförtroendet genom denna runda. Hon hade kunnat delat med sig till hela Heby av det självförtroendet som hon hade när hon kom ut från banan!!!

 

Det var en bra tävlingsdag med sju felfria rundor av nio!

 

Stort TACK till Towe som fixade stallet när vi var på tävlingen!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 30181 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 58114 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 84005 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86487 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv