Therese - Tävlingen på Åby travbana!
AUG
14

Tävlingen på Åby travbana!

 

Det blev en jättebra tävlingshelg i Göteborg!

 

Jag var förväntansfull och nyfiken på hur det skulle vara på en premiärtävling. Det var första tävlingen på Åby travet med ridsport. De har byggt en stor fin ridbana med fibersand på innerplanen. Uppstallning finns redan på plats som travet använder.

 

 

På väg in till stallet. Det finns ett stallcafe precis vid ingången!

 

 

Menyn!

 

 

TIPTON i stallet!

 

 

Tv-skärmar i stallet så man kan följa tävlingen!

 

Sen kan det få regna hur mycket det vill, det finns ingen lera runt omkring stallen eller vid parkeringen, det är asfalt överallt. Nu var det strålande sol hela helgen och varmt. Ni skulle bara se "hjälmbrännan" jag har fått av hakbandet på halsen från hjälmen, en snygg liten vit rand...för att inte tala om kanten där ärmen på skjortan slutade...

 

Arrangör av tävlingen var Billdals Ridklubb. Allt fungerade bra för att vara första tävlingen på en ny arena. Det var även invigning av tävlingsarenan på söndagen innan finalklassen.

 

 

Tävlingsbanan, visst är den fin?

 

 

Framhoppningen.

 

Tävlingen var lördag, söndag. Jag hade med fem hästar, TIPTON, LAGANA, CAHLUA, ACINDO och EDWONDO.

 

På lördagen hoppade EDWONDO och TIPTON 110, 120. Båda två hade en runda var med ett nedslag och en felfri runda, bra! Har inte tävlat TIPTON på ett tag, han var glad att vara på tävling!

 

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen som var bedömning a:1a, då alla hoppar en grundomgång och de felfria får hoppa omhoppning efteråt. ACINDO hade två nedslag. Hon är bra men lite snål med bakbenen på oxrarna så hon hoppade inte färdigt språnget, därav rivningarna. CAHLUA var superfin och felfri, även i omhoppningen där hon var ganska snabb, så pass att det räckte till en fjärdeplats!

 

 

Efter 130 klassen var det en 135 klass, tidshoppning. det var kval till söndagens finalklass 140. Red CAHLUA först och hon var otroligt fin igen, och felfri över banans 12 hinder! Bra tid, det blev en femteplats i den klassen, så pris till CAHLUA i båda klasserna.

 

ACINDO hade inte en bra helg och rev i 135 klassen också. Jag är van att hon alltid levererar så det kändes lite tråkigt då hon hade två ner även i söndagens 125 klass. Tror jag ska byta till något annat bett på henne, vi har pratat om det ett tag. Jag är inte så mycket för att "meka" med olika bett, rider nästan alla hästarna på vanliga två eller tredelade bett. Rider nu på vanligt tredelat och hon blir lite stum i handen och hoppar inte igenom alla språng. Får se vad vi hittar på.

 

LAGANA gick in i 135 klassen med självförtroende och glädje som alltid, det var ännu större när hon gick i mål felfritt och snabb! Hon kom trea i klassen så både hon och CAHLUA kvalade till finalen på söndagen.

 

TIPTON gick första klassen på söndagen, en 115. Han var riktigt fin och det kändes bra. Dubbelnolla och tvåa i klassen, det var verkligen jätteroligt! Han fick gå in på prisutdelningen och galoppera ärevarvet, det gillade han!

 

 

Nöjd TIPTON!

 

EDWONDO hoppade 125. Han var spänd och tyckte det var lite läskigt. På lördagen var han avspänd. Men han är inte så rutinerad och ibland kan det bli så med unghästar, då gäller det bara att försöka rida lugnt och få en bra runda in i mål. Han hade ett stopp på första hindret och ett nedslag. Annars hoppade han allt annat ok.

 

LAGANA och CAHLUA startade finalen som gick i 140 winning round. Lennart Lindlöw som byggde banan hade gjort en klurig bana. Inte så många relaterade avstånd. Det var mycket hinder ur sväng och de kom fort hela tiden, inte någonstans där man hade tid att pusta en stund!

 

 

LAGANA på framhoppningen.

 

CAHLUA var jättefin även om hon inte var felfri. Glad runt hela banan med öronen framåt, härlig inställning. LAGANA startade näst sist och satt en klockren felfri runda! Så det blev omhoppning och där blev det felfritt igen och en tid som räckte till tredje plats. Underbara häst, hon är fantastisk!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25623 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 60076 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85969 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 88451 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv