Therese - Tävlingen på Åby travbana!
AUG
14
2012

Tävlingen på Åby travbana!

 

Det blev en jättebra tävlingshelg i Göteborg!

 

Jag var förväntansfull och nyfiken på hur det skulle vara på en premiärtävling. Det var första tävlingen på Åby travet med ridsport. De har byggt en stor fin ridbana med fibersand på innerplanen. Uppstallning finns redan på plats som travet använder.

 

 

På väg in till stallet. Det finns ett stallcafe precis vid ingången!

 

 

Menyn!

 

 

TIPTON i stallet!

 

 

Tv-skärmar i stallet så man kan följa tävlingen!

 

Sen kan det få regna hur mycket det vill, det finns ingen lera runt omkring stallen eller vid parkeringen, det är asfalt överallt. Nu var det strålande sol hela helgen och varmt. Ni skulle bara se "hjälmbrännan" jag har fått av hakbandet på halsen från hjälmen, en snygg liten vit rand...för att inte tala om kanten där ärmen på skjortan slutade...

 

Arrangör av tävlingen var Billdals Ridklubb. Allt fungerade bra för att vara första tävlingen på en ny arena. Det var även invigning av tävlingsarenan på söndagen innan finalklassen.

 

 

Tävlingsbanan, visst är den fin?

 

 

Framhoppningen.

 

Tävlingen var lördag, söndag. Jag hade med fem hästar, TIPTON, LAGANA, CAHLUA, ACINDO och EDWONDO.

 

På lördagen hoppade EDWONDO och TIPTON 110, 120. Båda två hade en runda var med ett nedslag och en felfri runda, bra! Har inte tävlat TIPTON på ett tag, han var glad att vara på tävling!

 

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen som var bedömning a:1a, då alla hoppar en grundomgång och de felfria får hoppa omhoppning efteråt. ACINDO hade två nedslag. Hon är bra men lite snål med bakbenen på oxrarna så hon hoppade inte färdigt språnget, därav rivningarna. CAHLUA var superfin och felfri, även i omhoppningen där hon var ganska snabb, så pass att det räckte till en fjärdeplats!

 

 

Efter 130 klassen var det en 135 klass, tidshoppning. det var kval till söndagens finalklass 140. Red CAHLUA först och hon var otroligt fin igen, och felfri över banans 12 hinder! Bra tid, det blev en femteplats i den klassen, så pris till CAHLUA i båda klasserna.

 

ACINDO hade inte en bra helg och rev i 135 klassen också. Jag är van att hon alltid levererar så det kändes lite tråkigt då hon hade två ner även i söndagens 125 klass. Tror jag ska byta till något annat bett på henne, vi har pratat om det ett tag. Jag är inte så mycket för att "meka" med olika bett, rider nästan alla hästarna på vanliga två eller tredelade bett. Rider nu på vanligt tredelat och hon blir lite stum i handen och hoppar inte igenom alla språng. Får se vad vi hittar på.

 

LAGANA gick in i 135 klassen med självförtroende och glädje som alltid, det var ännu större när hon gick i mål felfritt och snabb! Hon kom trea i klassen så både hon och CAHLUA kvalade till finalen på söndagen.

 

TIPTON gick första klassen på söndagen, en 115. Han var riktigt fin och det kändes bra. Dubbelnolla och tvåa i klassen, det var verkligen jätteroligt! Han fick gå in på prisutdelningen och galoppera ärevarvet, det gillade han!

 

 

Nöjd TIPTON!

 

EDWONDO hoppade 125. Han var spänd och tyckte det var lite läskigt. På lördagen var han avspänd. Men han är inte så rutinerad och ibland kan det bli så med unghästar, då gäller det bara att försöka rida lugnt och få en bra runda in i mål. Han hade ett stopp på första hindret och ett nedslag. Annars hoppade han allt annat ok.

 

LAGANA och CAHLUA startade finalen som gick i 140 winning round. Lennart Lindlöw som byggde banan hade gjort en klurig bana. Inte så många relaterade avstånd. Det var mycket hinder ur sväng och de kom fort hela tiden, inte någonstans där man hade tid att pusta en stund!

 

 

LAGANA på framhoppningen.

 

CAHLUA var jättefin även om hon inte var felfri. Glad runt hela banan med öronen framåt, härlig inställning. LAGANA startade näst sist och satt en klockren felfri runda! Så det blev omhoppning och där blev det felfritt igen och en tid som räckte till tredje plats. Underbara häst, hon är fantastisk!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26479 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 13408 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 15598 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 34802 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv