Therese - Tävlingen på Åby travbana!
AUG
14

Tävlingen på Åby travbana!

 

Det blev en jättebra tävlingshelg i Göteborg!

 

Jag var förväntansfull och nyfiken på hur det skulle vara på en premiärtävling. Det var första tävlingen på Åby travet med ridsport. De har byggt en stor fin ridbana med fibersand på innerplanen. Uppstallning finns redan på plats som travet använder.

 

 

På väg in till stallet. Det finns ett stallcafe precis vid ingången!

 

 

Menyn!

 

 

TIPTON i stallet!

 

 

Tv-skärmar i stallet så man kan följa tävlingen!

 

Sen kan det få regna hur mycket det vill, det finns ingen lera runt omkring stallen eller vid parkeringen, det är asfalt överallt. Nu var det strålande sol hela helgen och varmt. Ni skulle bara se "hjälmbrännan" jag har fått av hakbandet på halsen från hjälmen, en snygg liten vit rand...för att inte tala om kanten där ärmen på skjortan slutade...

 

Arrangör av tävlingen var Billdals Ridklubb. Allt fungerade bra för att vara första tävlingen på en ny arena. Det var även invigning av tävlingsarenan på söndagen innan finalklassen.

 

 

Tävlingsbanan, visst är den fin?

 

 

Framhoppningen.

 

Tävlingen var lördag, söndag. Jag hade med fem hästar, TIPTON, LAGANA, CAHLUA, ACINDO och EDWONDO.

 

På lördagen hoppade EDWONDO och TIPTON 110, 120. Båda två hade en runda var med ett nedslag och en felfri runda, bra! Har inte tävlat TIPTON på ett tag, han var glad att vara på tävling!

 

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen som var bedömning a:1a, då alla hoppar en grundomgång och de felfria får hoppa omhoppning efteråt. ACINDO hade två nedslag. Hon är bra men lite snål med bakbenen på oxrarna så hon hoppade inte färdigt språnget, därav rivningarna. CAHLUA var superfin och felfri, även i omhoppningen där hon var ganska snabb, så pass att det räckte till en fjärdeplats!

 

 

Efter 130 klassen var det en 135 klass, tidshoppning. det var kval till söndagens finalklass 140. Red CAHLUA först och hon var otroligt fin igen, och felfri över banans 12 hinder! Bra tid, det blev en femteplats i den klassen, så pris till CAHLUA i båda klasserna.

 

ACINDO hade inte en bra helg och rev i 135 klassen också. Jag är van att hon alltid levererar så det kändes lite tråkigt då hon hade två ner även i söndagens 125 klass. Tror jag ska byta till något annat bett på henne, vi har pratat om det ett tag. Jag är inte så mycket för att "meka" med olika bett, rider nästan alla hästarna på vanliga två eller tredelade bett. Rider nu på vanligt tredelat och hon blir lite stum i handen och hoppar inte igenom alla språng. Får se vad vi hittar på.

 

LAGANA gick in i 135 klassen med självförtroende och glädje som alltid, det var ännu större när hon gick i mål felfritt och snabb! Hon kom trea i klassen så både hon och CAHLUA kvalade till finalen på söndagen.

 

TIPTON gick första klassen på söndagen, en 115. Han var riktigt fin och det kändes bra. Dubbelnolla och tvåa i klassen, det var verkligen jätteroligt! Han fick gå in på prisutdelningen och galoppera ärevarvet, det gillade han!

 

 

Nöjd TIPTON!

 

EDWONDO hoppade 125. Han var spänd och tyckte det var lite läskigt. På lördagen var han avspänd. Men han är inte så rutinerad och ibland kan det bli så med unghästar, då gäller det bara att försöka rida lugnt och få en bra runda in i mål. Han hade ett stopp på första hindret och ett nedslag. Annars hoppade han allt annat ok.

 

LAGANA och CAHLUA startade finalen som gick i 140 winning round. Lennart Lindlöw som byggde banan hade gjort en klurig bana. Inte så många relaterade avstånd. Det var mycket hinder ur sväng och de kom fort hela tiden, inte någonstans där man hade tid att pusta en stund!

 

 

LAGANA på framhoppningen.

 

CAHLUA var jättefin även om hon inte var felfri. Glad runt hela banan med öronen framåt, härlig inställning. LAGANA startade näst sist och satt en klockren felfri runda! Så det blev omhoppning och där blev det felfritt igen och en tid som räckte till tredje plats. Underbara häst, hon är fantastisk!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25724 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 26171 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 40066 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 41013 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv