Therese - Tävlingshelg och vita ridbyxor!
NOV
08
2014

Tävlingshelg och vita ridbyxor!

Tävlingshelg på Strömsholm, nästan som hemmaplan. Det kräver alltid viss planering att tävla på Strömsholm. Parkera på tågbanan, ta sig över hela området bort till röda ridhuset och tävla. Har man 40 starter mellan hästarna är det i vanliga fall gott om tid, nästan så man hinner ta en tupplur och sedan en kopp kaffe. Inte här, då gäller det att rida ner till lastbilen direkt efter avslutad ritt, sadla av och fixa klart hästen som hoppat. Lasta om och klä på nästa häst, allt utan paus för fika eller dylikt.
Sitta upp eller leda upp nästa häst direkt till framridningsridhuset. Då kommer man upp i lagom tid för att gå in och rida och hoppa fram. Ingen rast, ingen ro!


För två veckor sedan då Björn och jag var själva med tre hästar som gjorde två starter var på samma dag, då höll vi på så tills kl 16 på eftermiddagen då alla starter var gjorda. Då blev det äntligen "lunch". 
Nu är det endå en viss charm och stämning att tävla på Strömsholm. Det är speciellt att rida upp över stallbacken förbi vita och gula ridhuset och runda hörnet på "Markan" och bort till röda ridhuset, det är speciellt!


Som tur var så var vi inte själva igår Björn och jag, vi hade hjälp av Towe och Malin. Vi kom fram på förmiddagen strax efter klockan tio, lagom tills det skulle byggas om till min klass. Där startade jag nästan först med ACINDO, så vår tidsplan var satt så allt skulle klaffa med resan dit, parkera "någonstans där det finns en plats runt tågbanan", hinna upp och gå banan medans tjejerna sadlade hästen. Sedan rida fram och som sagt börja hoppa fram när första start var på banan. Så, väl framme och parkerade så skulle jag svinga mig ur lastbilen. När ena benet är ute på trappsteget så tycker jag att det kändes lite väl kyligt (eh, humn ja just i grenen...) till min fasa så hade mina, låt mig gissa på en vild gissning tio år gamla trotjänare till vita tävlingsridbyxor spruckit i grenen!!!! In i bodelen i lastbilen, ut med alla kläder ur garderoben, rätt säker på att jag hade några par vita ridbyxor med. Men icke, PANIK, jag har inga byxor att rida i!!!!


Så ut ur lastbilen, fick fart på Björn så blev det språngmarch upp för "mördarbacken" från tågbanan till sadelmakeriet, nya ridbyxor måste inhandlas!
Lätt anfådda med andan i halsen snubblade vi in genom dörren och fick fram budskapet: Har ni några vita ridbyxor???Jo, det fanns, i rätt storlek, snygga och sköna till en bra peng! Så de fick sitta kvar ut ur provhytten och de gamla hamnade i skräptunnan på sadelmakeriet. Betala och springa vidare och hann precis gå banan!Tävlandet rullar på bra och hästarna hoppar fint. 
CELVIN har hoppat jättebra och debuterade på 125 höjd igår. Vilka språng han gör, det kommer bli en fin häst när alla bitar faller på plats, han är bara sex år. CELVIN AF TORTUNA, sex år. Carland-Acacio, uppfödare och ägare Helene Eriksson.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11439 ggr

Fler inlägg

MAJ
26
2020

Nu är det dags att börja blogga igen om min vardag och allt runt hästarna! Eftersom det har ekat rätt tomt här en längre tid så känner jag att det är dags för en ny presentation av mig själv!

Vem är Therese Nyman? Jo, tävlingsryttare i hoppning med allt från unghästar till svårklasshästar. Unghästutbildare, C-tränare i hoppning och uppfödare. Direkt efter gymnasiet åkte jag till Tyskland och jobbade i två år. När jag sedan kom hem så startade jag min verksamhet och har ridit in och utbildat massor med hästar, jag önskar att jag hade skrivit ned alla hästar i en bok, det hade varit roligt att blicka tillbaka.  Mitt liv kretsar runt hästarna, våra hundar, gården och ibland så ger jag mig ut på en resa tillsammans med min sambo Björn.

På gården varierar antalet hästar från månad till månad beroende på hur många som är i träning. Hästarna är allt från unghästar som är här för inridning och utbildning. Mina egna tävlingshästar, avelsston och några av mina hästar är lektionshästar för elever som vill rida lektion för mig men inte har egen häst.  

Just nu är inte livet och vardagen riktigt som vanligt eftersom vi lever i en coronapandemi. Vi får bara hoppas på att det vänder och går tillbaka till något som liknar den vanliga vardagen, tills dess får vi vara försiktiga och ta hand om varandra, hålla avstånd och tvätta händerna!
 

Min fina femåring CORLEEN e: Contant Q u: Corloni-Cortez-Caletto.


Läst 595 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01
2020

Lite mer än en vecka har gått sedan vår Nisse lämnade oss. Det känns så overkligt och sorgligt, det är svårt att ta in. Det värker i hjärtat.

Livet är så orättvist, Nisse kommer att vara saknad av så många. Det finns så många minnen, roliga och tokiga! Mitt första minne var när min pappa kom hem och säger till min mamma att nu hade han träffat en riktig hästkarl! Det var Nisse Hansson på Askö. Det blev hos Nisse som mina föräldrar köpte våra första storhästar, INKA med ett föl vid sidan, Cindolina efter CORTEZ. Det blev starten för våra uppfödningar. De hästarna är grunden till flera av våra hästar här på gården idag.

Pappa brukar berätta om när han, Nisse Hansson och Ole Madsen åkte till Tyskland till Holstein och tittade på hästar. Vilka resor! Och vilka hästar de fick se.

Ett annat tidigt minne är när jag var åtta år och provred min ponny GIMMICK i en hage på Askö. Han bockade och for runt och Nisse ville ha jordgubbstårta om jag flög av, men jag satt kvar. Det blev inget köp då, trodde jag…Det visade sig att mina föräldrar överraskade mig och gav GIMMICK till mig i julklapp, och Nisse kom körandes med honom på julaftons morgon. Nyter och förväntansfull vad jag skulle säga när jag fick “julklappen”.

Det var Nisse som ordnade så jag började hoppträna för Roland Nilsson på Rocklunda. Vi satt här hemma och fikade och så pratade mamma om att jag ville börja träna på riktigt med min ponny. Nisse lånade genast telefonen och ringde till Roland, som sa att jag var välkommen! Jag tror till och med att Nisse åkte med när jag skulle hoppträna för första gången på Rocklunda!

Alla fina hingstar som stått på Askö och flera av dem som jag fick hjälpa till att rida under säsongen, vilken upplevelse det var! Silvano, Kriuz, Acacio, Laurin, Lucky Light mfl och nu senast Contant och Bravour.

Tänk alla unghästar jag ridit in som var Nisses. Den första hästen jag red in åt Nisse när jag kom hem från Tyskland (efter att ha jobbat på Holsteiner Verband, dit Nisse och Ole brukade åka och på den vägen jag fick jobb där) det var Nisses uppfödning COLUMBUS H (e. Cortez) som sedan var OS reserv med Linda Heed.

I mitt stall idag har jag en fin femåring som heter CORLEEN. Hennes mamma red jag in åt Nisse, för runt nitton år sedan. CORLEEN är efter CONTANT Q, en riktig Nissehäst med andra ord! Uppfödare till CORLEEN är Ann-Sofie som jobbat hos Nisse på Askö i alla år och nu driver Gocksta Stuteri.

Ett annat härligt minne är Strömsholm och tävlingarna på slottsbanan 2014. Det var så vackert väder och jag skulle debutera svår klass med ACINDO, vår egen uppfödning efter Acacio-Cortez. Arnold skulle debutera med CONTANT Q också, hans och Nisses fina hingst. Så Nisse var på plats, annars brukade han inte vara med på så många tävlingar. Både Arnold och jag debuterar svår klass på våra hästar felfritt, Arnold och CONTANT Q vinner och ACINDO SB och jag kommer trea!!!! Gissa om Nisse var lika glad som vi andra!

Vi har så många fina unghästar nu och Nisse var så glad för dem alla när han var här för några veckor sedan och vi löshoppade. Vi smidde framtidsplaner och drömmar runt hästarna.

Jag önskar att jag hade kunnat lyfta telefonen och ringt till Nisse, för idag första maj, var det hans födelsedag. Men jag kommer inte att få något svar, och det gör mig så otroligt ledsen.

Mina tankar går till Nisses familj, och extra mycket idag!


Läst 32459 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
06
2019

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 183651 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv