Therese - Tävlingshelg och vita ridbyxor!
NOV
08

Tävlingshelg och vita ridbyxor!

Tävlingshelg på Strömsholm, nästan som hemmaplan. Det kräver alltid viss planering att tävla på Strömsholm. Parkera på tågbanan, ta sig över hela området bort till röda ridhuset och tävla. Har man 40 starter mellan hästarna är det i vanliga fall gott om tid, nästan så man hinner ta en tupplur och sedan en kopp kaffe. Inte här, då gäller det att rida ner till lastbilen direkt efter avslutad ritt, sadla av och fixa klart hästen som hoppat. Lasta om och klä på nästa häst, allt utan paus för fika eller dylikt.
Sitta upp eller leda upp nästa häst direkt till framridningsridhuset. Då kommer man upp i lagom tid för att gå in och rida och hoppa fram. Ingen rast, ingen ro!


För två veckor sedan då Björn och jag var själva med tre hästar som gjorde två starter var på samma dag, då höll vi på så tills kl 16 på eftermiddagen då alla starter var gjorda. Då blev det äntligen "lunch". 
Nu är det endå en viss charm och stämning att tävla på Strömsholm. Det är speciellt att rida upp över stallbacken förbi vita och gula ridhuset och runda hörnet på "Markan" och bort till röda ridhuset, det är speciellt!


Som tur var så var vi inte själva igår Björn och jag, vi hade hjälp av Towe och Malin. Vi kom fram på förmiddagen strax efter klockan tio, lagom tills det skulle byggas om till min klass. Där startade jag nästan först med ACINDO, så vår tidsplan var satt så allt skulle klaffa med resan dit, parkera "någonstans där det finns en plats runt tågbanan", hinna upp och gå banan medans tjejerna sadlade hästen. Sedan rida fram och som sagt börja hoppa fram när första start var på banan. Så, väl framme och parkerade så skulle jag svinga mig ur lastbilen. När ena benet är ute på trappsteget så tycker jag att det kändes lite väl kyligt (eh, humn ja just i grenen...) till min fasa så hade mina, låt mig gissa på en vild gissning tio år gamla trotjänare till vita tävlingsridbyxor spruckit i grenen!!!! In i bodelen i lastbilen, ut med alla kläder ur garderoben, rätt säker på att jag hade några par vita ridbyxor med. Men icke, PANIK, jag har inga byxor att rida i!!!!


Så ut ur lastbilen, fick fart på Björn så blev det språngmarch upp för "mördarbacken" från tågbanan till sadelmakeriet, nya ridbyxor måste inhandlas!
Lätt anfådda med andan i halsen snubblade vi in genom dörren och fick fram budskapet: Har ni några vita ridbyxor???Jo, det fanns, i rätt storlek, snygga och sköna till en bra peng! Så de fick sitta kvar ut ur provhytten och de gamla hamnade i skräptunnan på sadelmakeriet. Betala och springa vidare och hann precis gå banan!Tävlandet rullar på bra och hästarna hoppar fint. 
CELVIN har hoppat jättebra och debuterade på 125 höjd igår. Vilka språng han gör, det kommer bli en fin häst när alla bitar faller på plats, han är bara sex år. CELVIN AF TORTUNA, sex år. Carland-Acacio, uppfödare och ägare Helene Eriksson.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11167 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 24056 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 37951 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 38897 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv