Therese - Tävlingshelgen i korthet
MAJ
12

Tävlingshelgen i korthet

Det får bli en snabb sammanfattning av tävlingshelgen. det var inte tanken. Hade suttit och skrivit i nästan en timme, ett långt utförligt inlägg om vår helg, då hänger sig datorn och allt försvinner. Skit rent ut sagt!Lördag tävling på Vänsta. 


ROZZIE

Första tävlingen för mig och ROZZIE tillsammans. Det gick jättebra och vi fick en rosett för en felfri runda i vår först start!Tävlade LOVA och det gick bra, jag är nöjd med henne, fin häst. 


LORD

LORD gjorde debut på tävling för i år och hoppade en 110 klass. Kändes jättebra, lugn och fin. Petade sista hindret. Malin och CARLINA hoppade felfritt i första klassen och hade fyra fel i den andra, deras gemensamma debut i 1 meter, duktiga!


Söndag tävling i Stockholm. 


LORD var först ut och hoppade felfritt i 110 klassen. Debuterade sedan 120 klass med ett nedslag. Jag gjorde en volt så vi samlade på oss lite tidsfel, vilket spelar mindre roll. Jag är jättenöjd med LORD. 


CELVIN pigg och glad och hoppade först 120 och sedan debuterade vi 130! Han var superfin, ett nedslag på tretton språng! CASH FLOW hoppade felritt i 120 , var snabb och kom på fjärde plats! Sedan i 130 klassen blev det så tokigt att hon snubblade ordentligt i landningen efter andra hindret så jag ramlade av....tur att vi inte gjorde oss illa. Jag har ett megastort blåmärke och är öm i låret men det går över.ACINDO hoppade sedan 130 klassen hur fint som helst. Tyvärr rev vi sista hindret. Får skylla på min mörbultade lår!Helgen i korthet. Nu är det natt och redan tisdag. Malin och jag gick runt som zombies hela måndagen av trötthet efter en lång helg. Men glada och nöjda!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15637 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 79594 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 93485 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 94424 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv