Therese - Tävlingshelgen i korthet
MAJ
12
2015

Tävlingshelgen i korthet

Det får bli en snabb sammanfattning av tävlingshelgen. det var inte tanken. Hade suttit och skrivit i nästan en timme, ett långt utförligt inlägg om vår helg, då hänger sig datorn och allt försvinner. Skit rent ut sagt!Lördag tävling på Vänsta. 


ROZZIE

Första tävlingen för mig och ROZZIE tillsammans. Det gick jättebra och vi fick en rosett för en felfri runda i vår först start!Tävlade LOVA och det gick bra, jag är nöjd med henne, fin häst. 


LORD

LORD gjorde debut på tävling för i år och hoppade en 110 klass. Kändes jättebra, lugn och fin. Petade sista hindret. Malin och CARLINA hoppade felfritt i första klassen och hade fyra fel i den andra, deras gemensamma debut i 1 meter, duktiga!


Söndag tävling i Stockholm. 


LORD var först ut och hoppade felfritt i 110 klassen. Debuterade sedan 120 klass med ett nedslag. Jag gjorde en volt så vi samlade på oss lite tidsfel, vilket spelar mindre roll. Jag är jättenöjd med LORD. 


CELVIN pigg och glad och hoppade först 120 och sedan debuterade vi 130! Han var superfin, ett nedslag på tretton språng! CASH FLOW hoppade felritt i 120 , var snabb och kom på fjärde plats! Sedan i 130 klassen blev det så tokigt att hon snubblade ordentligt i landningen efter andra hindret så jag ramlade av....tur att vi inte gjorde oss illa. Jag har ett megastort blåmärke och är öm i låret men det går över.ACINDO hoppade sedan 130 klassen hur fint som helst. Tyvärr rev vi sista hindret. Får skylla på min mörbultade lår!Helgen i korthet. Nu är det natt och redan tisdag. Malin och jag gick runt som zombies hela måndagen av trötthet efter en lång helg. Men glada och nöjda!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16189 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 5091 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 6955 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 28233 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv