Therese - Tävlingshelgen på Sundbyholm
APR
20
2015

Tävlingshelgen på Sundbyholm

Idag har jag legat på soffan hela dagen efter att hästarna fick frukost och vi släppte ut dem. Jag är sjuk, säkert efter fredagens dåliga väder med blåst, man rider och blir varm, svettig blir kall innan man hinner byta kläder och värma sig. 
Vad jag vet har jag inte kramat någon annan förkyld stackare även om jag träffat så många härliga människor i helgen på tävlingen. 
Det har verkligen varit trevligt i helgen. När det gått bra så har alla varit glada och när jag hade en mindre bra runda på lördagen med en del rivningar så är alla så stöttande och sedan när det gick bra dagen efter igen så är alla glada för ens skull!


Lotta och jag med CASH FLOW, som lipar!!!


I fredags gick det bra, CASH FLOW var glad och busig och ACINDO hoppade felfritt i 130 klassen och kändes bra. 
Så på lördagen red jag i div1 laget. Red som fjärde ryttare i laget och gjorde tyvärr inget resultat som gav oss någon topplacering. Fyra bommar låg på backen när vi gick i mål. Det kändes riktigt tråkigt. Två bommar hade räckt så hade vi kommit tvåa med laget för det var mycket fel över lag.
ACINDO kändes matt i hoppningen redan på framhoppningen. Inne på banan så var hon inte som hon brukar. Hur jag än red eller försökte hjälpa henne så fanns det inget klipp i sprången.
Märkte inget fel, hon åt, drack som hon skulle. På kvällen när vi kom hem så gick jag en lång promenad med henne och CASH FLOW.Beslutade att hon skulle åka med och hoppa på söndagen för att känna på henne. Redan på framhoppningen så kändes hon som vanligt, hon var pigg, glad, bjöd på hindren och hade riktigt klipp i sprången. Så skönt! 
Vi startade en 135 klass och hoppade felfritt och blev placerade!!! Hon var verkligen jätteduktig. Jag tycker att jag tappade lite ridningen på något hinder men då gjorde hon jobbet, vi hjälpte varandra helt enkelt! För om hon var pigg på framhoppningen så var jag det inte. Hade så ont i halsen när jag red att det var svårt att andas. Det var riktigt skönt att avsluta helgen så bra med 135 starten, så att ha en dålig dag som på lördagen det kan stämma bra det! 
Björn och jag var glada efter 135 klassen!CASH FLOW var jättefin på lördagen och gjorde debut utomhus i 130 klass, med ett nedslag. Hon var jätteduktig och det var en bra banan att debutera på, lagom svårt byggd. På söndagen startade vi 120 klassen och hon var jättefin. Så ridbar och hoppade superfint. Det var en bra helg helt enkelt!ACINDOS 135 runda. 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10958 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 52276 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 54157 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 74920 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv