Therese - Tävlingsminnen med CAHLUA!
AUG
27

Tävlingsminnen med CAHLUA!

Fick en jättefin bild av Malin på oss med CAHLUA!!! Våran stjärna som vi har så otroligt många glada minnen tillsammans med, de kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan!

CAHLUA var en fantastisk tävlingshäst. Satt och kollade igenom våra resultat från förra året och i år. 
2012 hade vi 18 placeringar i 130 klasser, varav sex vinster!
I 135 klasser hade vi sex placeringar och två placeringar i 140! Vi kom trea i Norrköping i en 140 och då var jag tvåa på LAGANA som är mamma till CAHLUA!

När Rolf-Göran Bengtsson var här på Strömsholm och hade sin clinic i slutet av 2012 fick CAHLUA och jag vara med och rida för honom, det var roligt!


Sen avslutade vi 2012 på bästa tänkbara sätt genom att kvala till Stockholm Trophy i globen och där vann vi finalen!!!!


I år 2013 hann vi göra flera fina tävlingar. Första riktigt fina placeringen blev i 140 klassen i Lidköping då vi var felfria och kom trea.

Trea i Lidköpings 140!

Björn och Daniel med CAHLUA i boxen innan start!Sen åkte vi till Gävle och var tvåa i 130, tia i 140 och gjorde debut i 145 svår klass inomhus!


Tvåa i Gävle!

Sen hoppade vi på Sundbyholm som var första utomhus och gjorde bra resultat. Våran andra start i 145 där och det var en fin runda med åtta fel.

145 klass på Sundbyholm.Falun och Dalahoppet blev nästa stora tävling och vilken tävling det blev! Vi var felfria i 145 på lördagen och kom nia, fick vår första placering i svår klass!!! Dagen efter hoppade vi vår första Grand Prix, var dubbelnolla och kom fyra!!!

Så glada!

Björn och CAHLUA innan start!Nationaldagstävlingen på Strömsholm var det sedan och vi började med en 125 klass och var placerade. Hoppade sedan felfritt (ok, två tidsfel) i elitlaget för Västerås och laget kom fyra. Efter det hoppade vi Strömsholms Grand Prix och hade ett nedslag och kom på sjätte plats!

Hoppar över stora vattengraven i Strömsholms Grand prix!Sen åkte vi till Gagnef i Dalarna och tävlade. Där kom vi först åtta i 130 klassen. På lördagen var vi tvåa i 140 och på söndagen fyra i 140 klassen och blev med de resultaten meetingets bästa ekipage!!!

Efter prisutdelning i Gagnef!


Täcket hon vann för helgens bästa ekipage! Daniel, CARLINA SB, Björn, Ulle och CAHLUA i Gagnef!Midsommar firade vi i vetlanda och det blev också en kanonbra tävling! Vi var trea i 130, fyra i 140 och avslutade med en tredje plats i 130!!!

Jag flätade CAHLUAS man innan vi skulle tävla!


Sen hade vi några veckors tävlingspaus under sommaren och tävlade igen under SM helgen på Sundbyholm. Bra rundor och vi var felfria i en 130 och placerade i en 135 klass.

Sundbyholm igen!Våran sista tävling var nu för en vecka sedan i Tierp och det var en fantastisk tävling. Först var vi trea i 140 klassen på fredagen och även i den svåra 145 klassen på lördagen. I Grand prixen hoppade hon strålande, har aldrig varit finare och hon var så glad, även jag! Vi hade roligt tillsammans CAHLUA och jag!

Bild från våran sista start tillsammans, Tierps Grand prix!


taggar


liknande webbartiklar


Läst 26404 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 106074 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 119968 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 120907 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.