Therese - Tävlingsminnen med CAHLUA!
AUG
27
2013

Tävlingsminnen med CAHLUA!

Fick en jättefin bild av Malin på oss med CAHLUA!!! Våran stjärna som vi har så otroligt många glada minnen tillsammans med, de kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan!

CAHLUA var en fantastisk tävlingshäst. Satt och kollade igenom våra resultat från förra året och i år. 
2012 hade vi 18 placeringar i 130 klasser, varav sex vinster!
I 135 klasser hade vi sex placeringar och två placeringar i 140! Vi kom trea i Norrköping i en 140 och då var jag tvåa på LAGANA som är mamma till CAHLUA!

När Rolf-Göran Bengtsson var här på Strömsholm och hade sin clinic i slutet av 2012 fick CAHLUA och jag vara med och rida för honom, det var roligt!


Sen avslutade vi 2012 på bästa tänkbara sätt genom att kvala till Stockholm Trophy i globen och där vann vi finalen!!!!


I år 2013 hann vi göra flera fina tävlingar. Första riktigt fina placeringen blev i 140 klassen i Lidköping då vi var felfria och kom trea.

Trea i Lidköpings 140!

Björn och Daniel med CAHLUA i boxen innan start!Sen åkte vi till Gävle och var tvåa i 130, tia i 140 och gjorde debut i 145 svår klass inomhus!


Tvåa i Gävle!

Sen hoppade vi på Sundbyholm som var första utomhus och gjorde bra resultat. Våran andra start i 145 där och det var en fin runda med åtta fel.

145 klass på Sundbyholm.Falun och Dalahoppet blev nästa stora tävling och vilken tävling det blev! Vi var felfria i 145 på lördagen och kom nia, fick vår första placering i svår klass!!! Dagen efter hoppade vi vår första Grand Prix, var dubbelnolla och kom fyra!!!

Så glada!

Björn och CAHLUA innan start!Nationaldagstävlingen på Strömsholm var det sedan och vi började med en 125 klass och var placerade. Hoppade sedan felfritt (ok, två tidsfel) i elitlaget för Västerås och laget kom fyra. Efter det hoppade vi Strömsholms Grand Prix och hade ett nedslag och kom på sjätte plats!

Hoppar över stora vattengraven i Strömsholms Grand prix!Sen åkte vi till Gagnef i Dalarna och tävlade. Där kom vi först åtta i 130 klassen. På lördagen var vi tvåa i 140 och på söndagen fyra i 140 klassen och blev med de resultaten meetingets bästa ekipage!!!

Efter prisutdelning i Gagnef!


Täcket hon vann för helgens bästa ekipage! Daniel, CARLINA SB, Björn, Ulle och CAHLUA i Gagnef!Midsommar firade vi i vetlanda och det blev också en kanonbra tävling! Vi var trea i 130, fyra i 140 och avslutade med en tredje plats i 130!!!

Jag flätade CAHLUAS man innan vi skulle tävla!


Sen hade vi några veckors tävlingspaus under sommaren och tävlade igen under SM helgen på Sundbyholm. Bra rundor och vi var felfria i en 130 och placerade i en 135 klass.

Sundbyholm igen!Våran sista tävling var nu för en vecka sedan i Tierp och det var en fantastisk tävling. Först var vi trea i 140 klassen på fredagen och även i den svåra 145 klassen på lördagen. I Grand prixen hoppade hon strålande, har aldrig varit finare och hon var så glad, även jag! Vi hade roligt tillsammans CAHLUA och jag!

Bild från våran sista start tillsammans, Tierps Grand prix!


taggar


liknande webbartiklar


Läst 26801 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 238 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 2422 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 21628 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv