Therese - Tävlingspremiär!
MAR
16

Tävlingspremiär!

Igår var det äntligen dax för årets tävlingspremiär! Det blev en lång dag i Södertälje, fjorton timmar var vi hemifrån. 


Det var kul att äntligen stänga luckan på lastbilen och rulla mot tävling. Alla var vi taggade, hästarna som hoppade upp i lastbilen på trestegshopp från box till luckan, Björn som var sugen på att köra och lyfta bommar på framhoppningen, hästskötarna som knoppat och laddat för en heldag och hästägarna som var förväntansfulla!
Och så jag, äntligen få in och stega banor och känna på tävlingsluften!Började med "småhästarna" CASH FLOW och LORD LOOP i 110 klassen. CASH var laddad men lugn på framhoppningen. Inne på banan visar hon sin iver med att hänga lite i bettet och korsgaloppera i svängarna. Så gjorde en avsaktning efter halva banan för att lugna henne och samla upp, fortsatte i mål och ja, kändes liiiite väl laddat. Funderade en stund om jag skulle hoppa 120 klassen med henne och bestämde mig för att göra det. Ångrade inte det beslutet, hon var grym! Hoppade jättebra och jag red henne bättre också, så supernöjd med CASH igår!


LORD LOOP gnäggade sig igenom hela framhoppningen, tyckte nog att han var ensam fast det var hästar överallt, men det var ju inte hans kompisar! Hoppade superfint på framhoppningen. Inne på banan var han jätteduktig, så avspänd, inte tittig och hoppade bra. Blev en liten ridmiss på näst sista hindret så vi fick ett nedslag. Är imponerad att han skötte sig så bra med tanke på att han har lite tävlingsrutin!EDWONDO fick tyvärr scenskräck när han kom in på banan och ville inte alls vara med. Bara att ta nya tag till nästa tävling. ACINDO var fantastiskt fin och överlycklig att vara på tävling! Hoppade felfitt i båda klasserna och kom tvåa i 120 och sjua i 130! Härlig start på säsongen!

CARDINI och jag gjorde tävlingsdebut tillsammans och det gick kanonbra! Felfritt och pris i 120 klassen och sedan fyra fel i 130 klassen. Jätte, jättefin häst som jag får en härlig känsla av att hoppa. Är så glad över att få förtroendet att rida och tävla honom!CARDINI och jag.Blå fin rosett efter andraplatsen!ACINDO 130 rundan, kom sjua!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16804 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42990 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68902 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 71388 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv