Therese - Tävlingspremiär!
MAR
16

Tävlingspremiär!

Igår var det äntligen dax för årets tävlingspremiär! Det blev en lång dag i Södertälje, fjorton timmar var vi hemifrån. 


Det var kul att äntligen stänga luckan på lastbilen och rulla mot tävling. Alla var vi taggade, hästarna som hoppade upp i lastbilen på trestegshopp från box till luckan, Björn som var sugen på att köra och lyfta bommar på framhoppningen, hästskötarna som knoppat och laddat för en heldag och hästägarna som var förväntansfulla!
Och så jag, äntligen få in och stega banor och känna på tävlingsluften!Började med "småhästarna" CASH FLOW och LORD LOOP i 110 klassen. CASH var laddad men lugn på framhoppningen. Inne på banan visar hon sin iver med att hänga lite i bettet och korsgaloppera i svängarna. Så gjorde en avsaktning efter halva banan för att lugna henne och samla upp, fortsatte i mål och ja, kändes liiiite väl laddat. Funderade en stund om jag skulle hoppa 120 klassen med henne och bestämde mig för att göra det. Ångrade inte det beslutet, hon var grym! Hoppade jättebra och jag red henne bättre också, så supernöjd med CASH igår!


LORD LOOP gnäggade sig igenom hela framhoppningen, tyckte nog att han var ensam fast det var hästar överallt, men det var ju inte hans kompisar! Hoppade superfint på framhoppningen. Inne på banan var han jätteduktig, så avspänd, inte tittig och hoppade bra. Blev en liten ridmiss på näst sista hindret så vi fick ett nedslag. Är imponerad att han skötte sig så bra med tanke på att han har lite tävlingsrutin!EDWONDO fick tyvärr scenskräck när han kom in på banan och ville inte alls vara med. Bara att ta nya tag till nästa tävling. ACINDO var fantastiskt fin och överlycklig att vara på tävling! Hoppade felfitt i båda klasserna och kom tvåa i 120 och sjua i 130! Härlig start på säsongen!

CARDINI och jag gjorde tävlingsdebut tillsammans och det gick kanonbra! Felfritt och pris i 120 klassen och sedan fyra fel i 130 klassen. Jätte, jättefin häst som jag får en härlig känsla av att hoppa. Är så glad över att få förtroendet att rida och tävla honom!CARDINI och jag.Blå fin rosett efter andraplatsen!ACINDO 130 rundan, kom sjua!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17098 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 23277 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 37171 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 38117 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv