Therese - Tillbakablick på 2016, första blicken!
JAN
25

Tillbakablick på 2016, första blicken!

En liten tillbakablick på förra året har jag gjort genom bloggen, och viket år! Det hände mycket roligt!
Många framgångar på tävlingsbanorna med alla hästar, roliga träningar för Peter Eriksson och Jos Kumps och min dressyrtränare AC.
Vi hade ett gäng inridningshästar som det var roligt att jobba med och flera duktiga praktikanter från Västerås ridgymnasium och Real Gymnasiet. Det är roligt när det kommer duktiga ungdomar som verkligen vill lära sig allt som hör hästjobbet till!

Tävlingsbiten tänkte jag dela upp häst för häst för de är värda att nämnas i ett varsitt inlägg då de varit så duktiga!

Så jag börjar helt enkelt med DUKAT, som jag köpte i början av året från familjen Franzetti. Han har tävlat framgångsrikt upp till MSV A som ponny och även vunnit ungponny-SM. Nu tävlar han bland storhästarna då han inte klarade ponnymåttet vid slutmätningen. Han är en fantastisk häst och det är Malin som har tävlat honom. Det har gått fantastiskt bra!

Deras första tävling tillsammans så var det först felfria i den första klassen som var en bedömning A så det blev rosett! I klassen efter, 1 meter klassen så VANN de!!!
Det var Malins första riktiga prisutdelning, första rosett i avd A och så blev det en SEGER!!!
Tävlingen därefter blev det samma resultat, vilka stjärnor! Sen var de även felfria och placerade i 110 hoppning på Strömsholm!

Malin och DUKAT efter deras första seger!

Prisutdelning!

Ärevarv!

Efter tredjeplatsen på Strömsholm tillsammans med Maja och mig!

Seger på Hamre!

Strömsholm igen och pris i båda klasserna!

Malin är en otroligt duktig tjej som har varit hos mig i många år nu. Hon älskar verkligen hästarna och är en tjej som jobbar hårt för att komma dit hon har kommit, hon är en tjej som visar att vill man så går det även om man inte har egna hästar.

Hoppas på ett lika roligt år i år! De fina bilderna är fotade av Michael Sundin, Tack Michael för alla fina bilder från förra året!

Malin och DUKAT!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16950 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 55230 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 69118 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 70059 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv