Therese - Tillbakablick på 2016, första blicken!
JAN
25
2017

Tillbakablick på 2016, första blicken!

En liten tillbakablick på förra året har jag gjort genom bloggen, och viket år! Det hände mycket roligt!
Många framgångar på tävlingsbanorna med alla hästar, roliga träningar för Peter Eriksson och Jos Kumps och min dressyrtränare AC.
Vi hade ett gäng inridningshästar som det var roligt att jobba med och flera duktiga praktikanter från Västerås ridgymnasium och Real Gymnasiet. Det är roligt när det kommer duktiga ungdomar som verkligen vill lära sig allt som hör hästjobbet till!

Tävlingsbiten tänkte jag dela upp häst för häst för de är värda att nämnas i ett varsitt inlägg då de varit så duktiga!

Så jag börjar helt enkelt med DUKAT, som jag köpte i början av året från familjen Franzetti. Han har tävlat framgångsrikt upp till MSV A som ponny och även vunnit ungponny-SM. Nu tävlar han bland storhästarna då han inte klarade ponnymåttet vid slutmätningen. Han är en fantastisk häst och det är Malin som har tävlat honom. Det har gått fantastiskt bra!

Deras första tävling tillsammans så var det först felfria i den första klassen som var en bedömning A så det blev rosett! I klassen efter, 1 meter klassen så VANN de!!!
Det var Malins första riktiga prisutdelning, första rosett i avd A och så blev det en SEGER!!!
Tävlingen därefter blev det samma resultat, vilka stjärnor! Sen var de även felfria och placerade i 110 hoppning på Strömsholm!

Malin och DUKAT efter deras första seger!

Prisutdelning!

Ärevarv!

Efter tredjeplatsen på Strömsholm tillsammans med Maja och mig!

Seger på Hamre!

Strömsholm igen och pris i båda klasserna!

Malin är en otroligt duktig tjej som har varit hos mig i många år nu. Hon älskar verkligen hästarna och är en tjej som jobbar hårt för att komma dit hon har kommit, hon är en tjej som visar att vill man så går det även om man inte har egna hästar.

Hoppas på ett lika roligt år i år! De fina bilderna är fotade av Michael Sundin, Tack Michael för alla fina bilder från förra året!

Malin och DUKAT!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17734 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 46351 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 48230 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 69080 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv