Therese - Toppenhelg hos Årsta Runsten!
JUN
16

Toppenhelg hos Årsta Runsten!

Vi hade en fantastiskt bra tävlingshelg hos Årsta Runsten. Tävlingsplatsen är dessutom jättetrevlig. Perfekt underlag och den nya bana två var jättebra. Sen känner man sig så välkommen när man kommer till Årsta, det gör inte saken sämre.


Hästarna har hoppat riktigt bra och det kändes att de trivdes att tävla på gräset.ACINDO var jättefin, hoppade felfritt i 130 klasserna både fredag och lördag. Kom femma och trea! Kvalade därmed till finalen på söndagen i 7-star 130. Där hade vi oturen att riva första hindret så då gick luften ur mig lite eftersom jag visste att felfritt var det som gällde för att få placering. Vi hoppade hela banan och i den avslutande trekombinationen lekte sig ACINDO enkelt igenom (video finns på min Instagram att se "theresetettenyman" heter jag där) Skönt att känna hur enkelt ACINDO hoppar dessa klasser så snart tar vi steget upp lite i höjderna igen.ROZZIE som bara är fem år gjorde nu sin första stora flerdagars tävling och på stor gräsbana. Lite spänd var hon men gjorde ett jättebra jobb. Felfritt i första klassen 110. Debut i 120 med ett nedslag. Avslutade på lördagen med en avspänd felfri runda i 110.LORD LOOP har utvecklats enormt på de två tävlingarna han gjort nu först i Norrköping och så nu i Årsta. Han hoppade 120 alla dagarna. Hade fyra fel i de två första klasserna. Var felfri på lördagen och sedan på söndagen hade vi fyra fel. Prövade att svänga lite snäva vägar och det svarade han upp på hur bra som helst. Petade sista hindret annars hade han kommit tvåa bakom CASH FLOW som vann!CASH FLOW var helt fantastisk hela helgen. Hon var felfri i ALLA sina starter. Kom åtta, femma och avslutade sedan med att VINNA 120 klassen på söndagen!!! Hon var som en tiger som bara ville hoppa hinder och felfritt! Nu är hon i form!Tack till ÅRSTA RUNSTEN för fina tävlingar!Björn och jag med LORD LOOP och CASH FLOW. Björn fyllde år på lördagen och fick rosetter i present. Han önskade sig hellre rosetter än strumpor så det fick han!!!Fina priser från helgen.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 12575 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58638 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 72527 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 73468 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv