Therese - Träna och stretcha
FEB
13

Träna och stretcha


Jag fick en bok av min dressyrtränare AC när vi hade träning nu i veckan. Tack AC!!!Håller på att läsa den och det jag letade upp först var sidorna med stretchövningar. Har varit väldigt stel och öm i mina muskler en längre tid. Framförallt i ryggen, nacke och axlar. Vaknat på nätterna ibland för det gjort riktigt ont.
Har varit stel och musklerna har "mått illa". Har nu stretchat på kvällarna och det är bättre. Dressyrträningen med ACINDO var riktigt bra, det börjar bli en lösgjord och fin häst nu. Så roligt!!! CASH FLOW fick också en bra träning, de är helt olika hästar så det blir inte samma övningar, henne får man lirka och ha tålamod med på ett annat sätt. Blev mycket skritt och travjobb för att få henne att slappna av. Kunde idag fortsätta där vi slutade dressyrträningen och jobba vidare och få med galoppjobbet på ett avspänt sätt.LILL-LADY och LOVELY är nu igång och rids igen efter deras lilla vilopaus på nästan tre veckor. Det var inga problem för Malin att sitta upp idag och rida LILL-LADY i båda skritt och trav i ridhuset med Emmas hjälp. Eftersom det var första pausen efter inridningen så hängde Malin på henne och jobbade lite "från början" för att inte gå för fort fram, man vet aldrig med unghästar som är så "nyinridna" hur de reagerar efter en paus på några veckor. LADY var mest glad över att få göra något igen och var lite busig i traven, annars helt cool.Emma med LADY och Malin med CASH FLOW som jag red samtidigt som de jobbade LADY. 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13293 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 61190 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 87084 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 89566 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv