Therese - Träning i två dagar!
OKT
25

Träning i två dagar!

Pernilla, Rebecka och jag har tränat för Tomas måndag och tisdag. Alltid lika bra och roligt!

 

Bild på mig och Pernilla från förra året då vi var i Ljungby och tävlade.

 

Första dagen hoppade jag TIPTON. Han var duktig, börjar slappna av nu. När han blir lite trött ska han försöka spela lite apa och busa. Han kommer ingen vart med det och jobbar på bra till slut!

 

Det var en basövning kan man kalla den, men nog så nyttig. Kavaletti efter långsidan, tre på rad där vi varierade galoppsprången och red på sex eller sju språng. Hoppning på volten med en oxer i mitten och kavaletti framför och bakom, ett galoppsprång emellan. Serie på medellinjen med räcke, tre galoppbommar till en oxer. Roligt!

 

Andra dagen var det banhoppnig. Svår kan jag lova, men vad vi lär oss! Jag hoppade idag LOOPEZ som var mycket pigg och framåt. Första varvet hängde jag mest med där uppe på ryggen kändes det som! Efter en skrittpaus när de andra hoppade så tog vi ett varv till och då gick det betydligt lugnare och hon hoppade bra. Kan nog bli bra den hästen, ska bli kul att jobba med henne i vinter och se hur det utvecklas.

 

Även CASH FLOW fick hoppa idag. Hon är bara fyra år och fick hoppa en enklare bana. Vilken fin liten häst det är! Hon gör mig glad!

 

Hästarna som tävlade i helgen har skrittat i skogen och unghästarna jobbar på.

 

Bild på en del av vår bana idag, som jag lånat från Pernillas blogg!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 31603 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 57593 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 83485 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 85967 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv